Bitcoin Forum
December 08, 2016, 10:11:19 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 5970 boots in safe mode, blue screens in regular  (Read 1404 times)
OgNasty
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2030


Powered by NastyFans


View Profile WWW
May 09, 2012, 05:42:26 PM
 #1

I have a 5970 that is acting up.  I've taken it apart and examined it and it looks great.  It wasn't damaged or anything like that.  It just crashed and now will only work in safe mode.  I have other cards running fine in the same rig, but I've tried switching slots, reformatting, trying different drivers and a lot of other suggestions I found on google...  Nothing.  I don't know too much about troubleshooting cards, and I had a friend take a quick look at it, who suggested changing the clock speeds (the memory was clocked very low and it was undervolted) but I have been unable to do so because I can't seem to do that in safe mode and can't get it to stay booted long enough regularly to make the adjustment.

The card is currently attached to a Danger Den waterblock and I've tried reattaching the stock cooler as well (it never got wet and there are no visible signs of burning).  I'm open to suggestions to fix it, recommendations of someone on the forum who might be willing to get it working again, and offers from someone who wants to get a cheap watercooled 5970 that could potentially be fixed with the right knowledge.

Rig is running on windows 7 and has been stable for several months.  I've tested using both 32 and 64 bit versions.  It has plenty of power.

Thanks for reading.

BITSLER                 ▄███
               ▄████▀
             ▄████▀
           ▄████▀  ▄██▄
         ▄████▀    ▀████▄
       ▄████▀        ▀████▄
     ▄████▀            ▀████▄
   ▄████▀                ▀████▄
 ▄████▀ ▄████▄      ▄████▄ ▀████▄
█████   ██████      ██████   █████
 ▀████▄ ▀████▀      ▀████▀ ▄████▀
   ▀████▄                ▄████▀
     ▀████▄            ▄████▀
       ▀████▄        ▄████▀
         ▀████▄    ▄████▀
           ▀████▄▄████▀
             ▀██████▀
               ▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄            
▄▄▄▄▀▀▀▀    ▄▄█▄▄ ▀▀▄         
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄      
█  ▀▄▄  ▀█▀▀ ▄      ▀████   ▀▀▄   
█ █▄  ▀▄   ▀████       ▀▀ ▄██▄ ▀▀▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█  ▀▀       ▀▄▄ ▀████      ▄▄▄▀▀▀  █
█            ▄ ▀▄    ▄▄▄▀▀▀   ▄▄  █
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█ ▄▄   ███   ▀██  █           ▀▀  █ 
█ ███  ▀██       █        ▄▄      █ 
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀  
▀▄            █        ▀▀      █  
▀▀▄   ███▄  █   ▄▄          █   
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀    
▀▀▄   █   ▀▀▄▄▄▀▀▀         
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█▄▄▀▀▀▀              
              ▄▄▄██████▄▄▄
          ▄▄████████████████▄▄
        ▄██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████▄
▄     ▄█████▀             ▀█████▄
██▄▄ █████▀                ▀█████
 ████████            ▄██      █████
  ████████▄         ███▀       ████▄
  █████████▀▀     ▄███▀        █████
   █▀▀▀          █████         █████
     ▄▄▄         ████          █████
   █████          ▀▀           ████▀
    █████                     █████
     █████▄                 ▄█████
      ▀█████▄             ▄█████▀
        ▀██████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████▀
          ▀▀████████████████▀▀
              ▀▀▀██████▀▀▀
            ▄▄▄███████▄▄▄
         ▄█▀▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀▀█▄
       █▀▀ ▄█████████████▄ ▀▀█
     █▀▀ ███████████████████ ▀▀█
    █▀ ███████████████████████ ▀█
   █▀ ███████████████▀▀ ███████ ▀█
 ▄█▀ ██████████████▀      ▀█████ ▀█▄
███ ███████████▀▀            ▀▀██ ███
███ ███████▀▀                     ███
███ ▀▀▀▀                          ███
▀██▄                             ▄██▀
  ▀█▄                            ▀▀
    █▄       █▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
     █▄      ▀█████████▀
      ▀█▄      ▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀█▄▄  ▄▄▄
            ▀▀█████
[]
1481191879
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481191879

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481191879
Reply with quote  #2

1481191879
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481191879
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481191879

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481191879
Reply with quote  #2

1481191879
Report to moderator
likuidxd
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448



View Profile
May 09, 2012, 05:48:10 PM
 #2

remove the card and boot into windows. Uninstall everything and remove drivers in Device Manager. Reboot and run driver sweeper in safe mode, remove all ATI/AMD drivers. Reinstall cards and boot into windows and reinstall ATI/AMD drivers w/o CCC. It should fix it, if it doesn't you may have a bad card but I doubt it if it boots up and gives a BSOD, they usually lock up the computer if they are bad.

likuidxd
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448



View Profile
May 09, 2012, 05:57:13 PM
 #3

Have you tried Linux?

You can send it to me  Grin

1l1l11ll1l
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 711


TheMerchantShop.com


View Profile WWW
May 09, 2012, 07:16:12 PM
 #4

I have a 5970 that is acting up.  I've taken it apart and examined it and it looks great.  It wasn't damaged or anything like that.  It just crashed and now will only work in safe mode.  I have other cards running fine in the same rig, but I've tried switching slots, reformatting, trying different drivers and a lot of other suggestions I found on google...  Nothing.  I don't know too much about troubleshooting cards, and I had a friend take a quick look at it, who suggested changing the clock speeds (the memory was clocked very low and it was undervolted) but I have been unable to do so because I can't seem to do that in safe mode and can't get it to stay booted long enough regularly to make the adjustment.

The card is currently attached to a Danger Den waterblock and I've tried reattaching the stock cooler as well (it never got wet and there are no visible signs of burning).  I'm open to suggestions to fix it, recommendations of someone on the forum who might be willing to get it working again, and offers from someone who wants to get a cheap watercooled 5970 that could potentially be fixed with the right knowledge.

Rig is running on windows 7 and has been stable for several months.  I've tested using both 32 and 64 bit versions.  It has plenty of power.

Thanks for reading.

Most likely one of the GPU cores is dead. It'll boot fine when the system is only using 2D, but the moment it tried to fire up the GPU, it will lock up.

High Volume and/or High Risk Credit Card Processing. TheMerchantShop.com
mem
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


Herp Derp PTY LTD


View Profile
May 10, 2012, 07:59:58 AM
 #5

Id suggest booting up into BAMT or Knoppix to do some testing.

oldDirty
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


roundhouseminer


View Profile
May 10, 2012, 11:23:43 AM
 #6

Just test it with several gpu tools like GPU capsviewer, GPUz.
I dont know whats the reason for knoppix/bamt to test a gpu?

CrunchingCulture

/// FREE ASSANGE \\\
likuidxd
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448



View Profile
May 10, 2012, 07:06:47 PM
 #7

Just test it with several gpu tools like GPU capsviewer, GPUz.
I dont now whats the reason for knoppix/bamt to test a gpu?

b/c windows drivers are shit and enjoy acting up. He's having problems when windows calls up the GPUs so GPUz will just crash the machine.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!