Bitcoin Forum
December 07, 2016, 02:34:14 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 »  All
  Print  
Author Topic: 896 mh/s firmware release - Butterfly Labs  (Read 17164 times)
JWU42
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484


View Profile
May 29, 2012, 11:55:32 PM
 #121

Just a note - cannot seem to get the 792 firmware to work.  Has anyone else reported issues?

After flashing, it says it is OK but under No processors where it should say [ 2 ]  it shows [ 0 ].

Tried this on 2 singles and have re-downloaded the file - same result.

Would be nice to have this as 2 units won't run 800 reliably and having to drop to 768, well, is no fun  Sad

GPG PubKey | THREEMA | OTC | HeatWare | 1JWU42QLGFESoQCC4iPzUDTRiC9nx5bi95
1481121254
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481121254

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481121254
Reply with quote  #2

1481121254
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481121254
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481121254

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481121254
Reply with quote  #2

1481121254
Report to moderator
1481121254
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481121254

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481121254
Reply with quote  #2

1481121254
Report to moderator
1481121254
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481121254

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481121254
Reply with quote  #2

1481121254
Report to moderator
Unacceptable
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1946



View Profile
May 30, 2012, 12:29:50 AM
 #122

Mine only mines on the 768 firmware.My room is too hot (78 F most of the time) to allow anthing else to work,I think............

But @ 760 mh/s consistantly,no errors even if my room gets to 89 degrees F,I can accept that,for now Wink

I'm waiting to see what the ASIC device does & costs,maybe I'll trade it in one of those  Grin

"If you run into an asshole in the morning, you ran into an asshole. If you run into assholes all day long, you are the asshole."  -Raylan Givens
Got GOXXED ?? https://www.youtube.com/watch?v=9KiqRpPiJAU&feature=youtu.be
"An ASIC being late is perfectly normal, predictable, and legal..."Hashfast & BFL slogan Smiley
phantitox
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 370



View Profile
May 30, 2012, 12:40:22 AM
 #123

this devices from butterfly labs support any pools? im on gpumax and im thinking on buy on of this devices, anyone knows?
rjk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


1ngldh


View Profile
May 30, 2012, 12:44:41 AM
 #124

this devices from butterfly labs support any pools? im on gpumax and im thinking on buy on of this devices, anyone knows?
They support all pools with the exception of P2Pool, using either cgminer/bfgminer or ufasoft's miner. Bitminter software also supports them, but can only be used with their pool.

Mining Rig Extraordinaire - the Trenton BPX6806 18-slot PCIe backplane [PICS] Dead project is dead, all hail the coming of the mighty ASIC!
phantitox
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 370



View Profile
May 30, 2012, 01:01:38 AM
 #125

this devices from butterfly labs support any pools? im on gpumax and im thinking on buy on of this devices, anyone knows?
They support all pools with the exception of P2Pool, using either cgminer/bfgminer or ufasoft's miner. Bitminter software also supports them, but can only be used with their pool.

awesome , thx Cheesy
xDGDZEx
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
May 30, 2012, 02:55:46 AM
 #126

Just uploaded the 896mh firmware, and I'm getting almost exactly half (ie ~470) mh. No throttles, just goes up to that and stays there. Any ideas on what would cause this? In cgminer btw.
lomax
Member
**
Offline Offline

Activity: 75


View Profile
May 30, 2012, 02:57:57 AM
 #127

Just uploaded the 896mh firmware, and I'm getting almost exactly half (ie ~470) mh. No throttles, just goes up to that and stays there. Any ideas on what would cause this? In cgminer btw.
Not running two instances of cgminer? Its working fine for me.
TheOtherGuy
Member
**
Offline Offline

Activity: 71



View Profile
May 30, 2012, 03:21:38 AM
 #128

Just uploaded the 896mh firmware, and I'm getting almost exactly half (ie ~470) mh. No throttles, just goes up to that and stays there. Any ideas on what would cause this? In cgminer btw.

What is your U?

I am running BAMT with cgminer 2.3.1f. When I uploaded the 872 firmware the hash rate is showing 433 but the U after 12+ hours is 12.09.

EDIT: When I use the 832 firmware it shows the hash rate about 825 and a U of about 11.4.

1NDoRoTapFZNiUhzTPyFdKib66QLJfmcuR
xDGDZEx
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
May 30, 2012, 03:29:05 AM
 #129

Just uploaded the 896mh firmware, and I'm getting almost exactly half (ie ~470) mh. No throttles, just goes up to that and stays there. Any ideas on what would cause this? In cgminer btw.

What is your U?

I am running BAMT with cgminer 2.3.1f. When I uploaded the 872 firmware the hash rate is showing 433 but the U after 12+ hours is 12.09.

Not sure, just fired it up and thought that it was really weird.
Unacceptable
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1946



View Profile
May 30, 2012, 04:13:01 AM
 #130

Just uploaded the 896mh firmware, and I'm getting almost exactly half (ie ~470) mh. No throttles, just goes up to that and stays there. Any ideas on what would cause this? In cgminer btw.

Sounds like a throttle,even though it shows none,it probably is.Flash the next lower firmware Wink

"If you run into an asshole in the morning, you ran into an asshole. If you run into assholes all day long, you are the asshole."  -Raylan Givens
Got GOXXED ?? https://www.youtube.com/watch?v=9KiqRpPiJAU&feature=youtu.be
"An ASIC being late is perfectly normal, predictable, and legal..."Hashfast & BFL slogan Smiley
xDGDZEx
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
May 30, 2012, 04:38:03 AM
 #131

That is what I thought. However, my eclipse account states current hash rate is 6.71GH and rising (~838 per unit). So I'm just going to let it run for a while and see what happens.

Edit: Also has not returned any HW errors, so that is a good sign.
Unacceptable
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1946



View Profile
May 30, 2012, 05:21:16 AM
 #132

Now that I think back to when I got my unit,everytime CGminer showed half the hashrate (had to shut off CG,only one program can access the unit at a time,I think) I fired up Easyminer & it confirmed throttling.But if your rates on your mining co show full rates,maybe it isn't Huh Very strange...............

"If you run into an asshole in the morning, you ran into an asshole. If you run into assholes all day long, you are the asshole."  -Raylan Givens
Got GOXXED ?? https://www.youtube.com/watch?v=9KiqRpPiJAU&feature=youtu.be
"An ASIC being late is perfectly normal, predictable, and legal..."Hashfast & BFL slogan Smiley
fred0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 349


View Profile
May 30, 2012, 05:47:35 AM
 #133

Just a note - cannot seem to get the 792 firmware to work.  Has anyone else reported issues?

After flashing, it says it is OK but under No processors where it should say [ 2 ]  it shows [ 0 ].

Tried this on 2 singles and have re-downloaded the file - same result.

Would be nice to have this as 2 units won't run 800 reliably and having to drop to 768, well, is no fun  Sad
I have had the same result, after flashing with the 792 firmware, units do not work.  Haven't contacted BFL yet, but wanted to confirm your result.

All rev2 singles.

No problems with 768, 800, 808, 816, 824, 832.  Extremely poor performance with 864, 872. Haven't tried 880, 896, since I didn't think there would be any point.
xDGDZEx
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
May 30, 2012, 05:52:02 AM
 #134

Just a note - cannot seem to get the 792 firmware to work.  Has anyone else reported issues?

After flashing, it says it is OK but under No processors where it should say [ 2 ]  it shows [ 0 ].

Tried this on 2 singles and have re-downloaded the file - same result.

Would be nice to have this as 2 units won't run 800 reliably and having to drop to 768, well, is no fun  Sad
I have had the same result, after flashing with the 792 firmware, units do not work.  Haven't contacted BFL yet, but wanted to confirm your result.

All rev2 singles.

No problems with 768, 800, 808, 816, 824, 832.  Extremely poor performance with 864, 872. Haven't tried 880, 896, since I didn't think there would be any point.

None of my singles will run at 880 or 896 in cgminer without downclocking to half speed (6 rev3 and 2 rev2). Despite two of the rev 3's passing medium diagnostic @ 894 in easyminer.

The Rev2's are by far the worst. Couldn't run 832 until I moved them to a cool basement.
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
May 30, 2012, 07:01:23 AM
 #135

Just uploaded the 896mh firmware, and I'm getting almost exactly half (ie ~470) mh. No throttles, just goes up to that and stays there. Any ideas on what would cause this? In cgminer btw.

What is your U?

I am running BAMT with cgminer 2.3.1f. When I uploaded the 872 firmware the hash rate is showing 433 but the U after 12+ hours is 12.09.

Not sure, just fired it up and thought that it was really weird.
Yes, a long term U value is way more reliable to determine if it is hashing at a given rate
(for FPGA in older versions of cgminer)

Even a short term (a few minutes) U will pretty much always be within 50% and given maybe an hour it should usually be within 10%
Anyone with a bit of stats knowledge should be able to come up with the actual % values/SD over time - but my figures are based on observation (and yes I have seem some very unexpected U values)

Earlier versions of the cgminer BFL (and Icarus) code had some issues displaying the correct MH/s
That may be exacerbated by the faster firmware
That 2.3.1f version is obviously from me (any versions floating around with extra letters on the end are usually from my git)
Though I've had pretty much nothing to do with the BFL code in releases (just testing with people)
I've spent most of my FPGA code effort on Icarus (ngzhang is great with technical details)
- though some of those Icarus changes may rub off on the BFL code eventually.
Though the next major FPGA change, if I get around to it (or someone else does it) will affect both of them.

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
JWU42
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484


View Profile
May 30, 2012, 10:51:02 AM
 #136

Just a note - cannot seem to get the 792 firmware to work.  Has anyone else reported issues?

After flashing, it says it is OK but under No processors where it should say [ 2 ]  it shows [ 0 ].

Tried this on 2 singles and have re-downloaded the file - same result.

Would be nice to have this as 2 units won't run 800 reliably and having to drop to 768, well, is no fun  Sad
I have had the same result, after flashing with the 792 firmware, units do not work.  Haven't contacted BFL yet, but wanted to confirm your result.

All rev2 singles.

No problems with 768, 800, 808, 816, 824, 832.  Extremely poor performance with 864, 872. Haven't tried 880, 896, since I didn't think there would be any point.

@BFL-Engineer - see above.  The 792 f/w needs to be re-examined.

GPG PubKey | THREEMA | OTC | HeatWare | 1JWU42QLGFESoQCC4iPzUDTRiC9nx5bi95
BFL-Engineer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 227



View Profile WWW
May 30, 2012, 10:54:20 AM
 #137

Just a note - cannot seem to get the 792 firmware to work.  Has anyone else reported issues?

After flashing, it says it is OK but under No processors where it should say [ 2 ]  it shows [ 0 ].

Tried this on 2 singles and have re-downloaded the file - same result.

Would be nice to have this as 2 units won't run 800 reliably and having to drop to 768, well, is no fun  Sad
I have had the same result, after flashing with the 792 firmware, units do not work.  Haven't contacted BFL yet, but wanted to confirm your result.

All rev2 singles.

No problems with 768, 800, 808, 816, 824, 832.  Extremely poor performance with 864, 872. Haven't tried 880, 896, since I didn't think there would be any point.

@BFL-Engineer - see above.  The 792 f/w needs to be re-examined.

Will investigate.


Regards,
BF Labs Inc.

BF Labs Inc.  www.butterflylabs.com   -  Bitcoin Mining Hardware
BTC-engineer
Sr. Member
****
Online Online

Activity: 338



View Profile
May 30, 2012, 10:59:07 AM
 #138

Just a note - cannot seem to get the 792 firmware to work.  Has anyone else reported issues?

After flashing, it says it is OK but under No processors where it should say [ 2 ]  it shows [ 0 ].

Tried this on 2 singles and have re-downloaded the file - same result.

Would be nice to have this as 2 units won't run 800 reliably and having to drop to 768, well, is no fun  Sad
I have had the same result, after flashing with the 792 firmware, units do not work.  Haven't contacted BFL yet, but wanted to confirm your result.

All rev2 singles.

No problems with 768, 800, 808, 816, 824, 832.  Extremely poor performance with 864, 872. Haven't tried 880, 896, since I didn't think there would be any point.

@BFL-Engineer - see above.  The 792 f/w needs to be re-examined.

Will investigate.


Regards,
BF Labs Inc.

Yes I can also confirm that the 792 is not working.
rjk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


1ngldh


View Profile
May 30, 2012, 01:01:25 PM
 #139

I might note that when I tried the fastest version on my unit, cgminer showed half speed, the U tanked, and the share submission rate was like 1 or 2 per minute, but no errors showed. Apparently this is because the API command to discover the error rate is not known and so can't be shown in cgminer. If you use EasyMiner to run a diagnostic, you will probably find that it is giving errors, even if it isn't actually throttling.

Mining Rig Extraordinaire - the Trenton BPX6806 18-slot PCIe backplane [PICS] Dead project is dead, all hail the coming of the mighty ASIC!
jamesg
VIP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330


AKA: gigavps


View Profile
May 30, 2012, 01:09:13 PM
 #140

So I have tried the 896 firmware on every single I have upgraded so far and it has only worked on one. 864 seems to be the sweet spot for my singles. YMMV
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!