Bitcoin Forum
December 04, 2016, 06:13:54 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bitcoin client not downloading new blocks  (Read 2610 times)
Valalvax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 439


View Profile
May 15, 2012, 04:12:39 AM
 #1

My client hasn't updated in 22 hours, I updated after seeing the news, but it still isn't working and is displaying the "WARNING: Displayed transactions may not be correct..." message
1480832034
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480832034

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480832034
Reply with quote  #2

1480832034
Report to moderator
1480832034
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480832034

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480832034
Reply with quote  #2

1480832034
Report to moderator
1480832034
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480832034

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480832034
Reply with quote  #2

1480832034
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480832034
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480832034

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480832034
Reply with quote  #2

1480832034
Report to moderator
1480832034
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480832034

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480832034
Reply with quote  #2

1480832034
Report to moderator
rjk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


1ngldh


View Profile
May 15, 2012, 04:15:49 AM
 #2

My client hasn't updated in 22 hours, I updated after seeing the news, but it still isn't working and is displaying the "WARNING: Displayed transactions may not be correct..." message
Do you have the latest version (6.2)? There is a critical bugfix in it for a denial-of-service attack.

Mining Rig Extraordinaire - the Trenton BPX6806 18-slot PCIe backplane [PICS] Dead project is dead, all hail the coming of the mighty ASIC!
gweedo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


Java, PHP, HTML/CSS Programmer for Hire!


View Profile WWW
May 15, 2012, 04:20:50 AM
 #3

My client hasn't updated in 22 hours, I updated after seeing the news, but it still isn't working and is displaying the "WARNING: Displayed transactions may not be correct..." message


you probably should just download the transactions thru your web browser and put it in your client.

Want to earn 2500 SATOSHIS per hour? Come Chat and Chill in https://goseemybits.com/lobby
Valalvax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 439


View Profile
May 15, 2012, 04:24:42 AM
 #4

Yea, I'm running 0.6.2
Valalvax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 439


View Profile
May 15, 2012, 04:26:04 AM
 #5

My client hasn't updated in 22 hours, I updated after seeing the news, but it still isn't working and is displaying the "WARNING: Displayed transactions may not be correct..." message


you probably should just download the transactions thru your web browser and put it in your client.

Hmm... how do I do that? Have a wiki article?
Stephen Gornick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988



View Profile
May 15, 2012, 04:54:45 AM
 #6

but it still isn't working and is displaying the "WARNING: Displayed transactions may not be correct..." message

How many connections are you getting (bottom right corner, hover over computer icon or icon with bars, like cell phone signal indicator)?

Valalvax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 439


View Profile
May 15, 2012, 05:01:39 AM
 #7

but it still isn't working and is displaying the "WARNING: Displayed transactions may not be correct..." message

How many connections are you getting (bottom right corner, hover over computer icon or icon with bars, like cell phone signal indicator)?

8

Thinking about deleting the database and letting it redownload, would that help?

It's blk0001.dat and blkindex.dat right?
Stephen Gornick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988



View Profile
May 15, 2012, 05:23:37 AM
 #8

Thinking about deleting the database and letting it redownload, would that help?

It's blk0001.dat and blkindex.dat right?


Yup, that's the brute-force way.  delete those two and restart.

You might first want to try, for shits and giggles, -rescan
e.g.,  bitcoin-qt -rescan

ziv
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
May 15, 2012, 06:50:24 AM
 #9


I also had the problem that 0.6.2 didn't download any blocks after installation.
I am using the linux version on Centos 6

It had 8 connections to the bitcoin network but no blocks downloading.

It started working when I manually told it to connect to another nodes

./bitcoin-qt -addnode=91.210.181.21

I think there is a bug in there somewhere.

jarsumarsu
Donator
Full Member
*
Offline Offline

Activity: 132


View Profile
May 15, 2012, 07:13:53 AM
 #10

My client hasn't updated in 22 hours, I updated after seeing the news, but it still isn't working and is displaying the "WARNING: Displayed transactions may not be correct..." message

https://bitcointalk.org/index.php?topic=81749.msg899957#msg899957
ziv
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
May 15, 2012, 07:21:43 AM
 #11



The OP already said he is running 0.6.2

0.6.2 supposedly fixes a theoretical attack that could cause clients to not keep up with the network but it seems to contain a bug that results in it not keeping up with the network .

Valalvax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 439


View Profile
May 15, 2012, 06:58:37 PM
 #12

Deleted blk0001 and blkindex and went to bed, woke up and all is ok, thanks for the help
geek-trader
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


View Profile
May 19, 2012, 06:48:18 PM
 #13

I have the same problem.  --rescan didn't help.  I just deleted the blockchain.  It's re-downloading now.

Make 1 deposit and earn BTC for life! http://bitcoinpyramid.com/r/345
Play my FREE HTML5 games at: http://magigames.org  BTC donations accepted.
bal3wolf
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 426



View Profile
May 24, 2012, 08:41:55 AM
 #14

Same problem here and i deleted all but my wallet and it was ok till it got to 177617 then it stoped downloading them and showed the same error.

my btc address 1LRWTJS3rf8ubG2oMjcm7CmGGDJQSomdRP
Mining tools and Drivers
Stephen Gornick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988



View Profile
May 24, 2012, 07:30:29 PM
 #15

Same problem here and i deleted all but my wallet and it was ok till it got to 177617 then it stoped downloading them and showed the same error.

Error?  You mean the warning saying that it hasn't finished catching up?

So, step 1.  Make sure you are on version 0.6.2.

Step 2.  The blockchain is large ... 2 GB.  Check disk space to ensure you aren't running out of space.

Step 3.  How many connections?  Hover over the "ascending bars" in the bottom right of the client.   It will tell you how many connections you have.

bal3wolf
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 426



View Profile
May 24, 2012, 11:15:49 PM
 #16

Mine is working now i had to delete the chain 3 times befor it would download it all without spiting out a error about needing to upgrade or my nodes need to upgrade.

my btc address 1LRWTJS3rf8ubG2oMjcm7CmGGDJQSomdRP
Mining tools and Drivers
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
June 06, 2012, 12:04:30 PM
 #17

Mine is stuck at the exact same block too :/

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!