Bitcoin Forum
December 07, 2016, 02:35:48 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: del  (Read 2242 times)
myself
Guest

del
May 16, 2012, 11:50:13 AM
 #1

del
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481121348
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481121348

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481121348
Reply with quote  #2

1481121348
Report to moderator
Otoh
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918



View Profile
May 16, 2012, 11:57:00 AM
 #2

myself & someone else just tried to send me a coin to that address & it flagged up red as invalid, it's one from my blockchain.info wallet, but when I just tried now from Gox the tx worked fine - anyone know whats going on here, thanks

https://blockchain.info/tx-index/5898969/41ddf20f523c8b23d1519bd583c76813037a0ac46116f84360042f12add66f91

Node40.com is a leader in DASH hosting, dedicated exclusively to fully managed masternode hosting. Professional, organized, and responsive. I have many dozens of nodes with them.    
BTC = $c²     BTC = 1otohotohMoQoxHuxLBveQiZcV3Pji3Tc      DASH, Digital Cash = www.dash.org   
   CHARITY | MY REP | DICE
SkRRJyTC
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966


View Profile
May 16, 2012, 11:59:40 AM
 #3

This is one of the addresses I am unable to send to.  I initially thought the problem was on my end but now I dont know...

https://bitcointalk.org/index.php?topic=81917.0
piuk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 910



View Profile WWW
May 16, 2012, 12:15:32 PM
 #4

1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7​Y842Ufijs8

When I copy and paste the address from you post it has a space (or other invalid character in it)

1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7 Y842Ufijs8

1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7Y842Ufijs8 is valid.

Otoh
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918



View Profile
May 16, 2012, 12:20:00 PM
 #5

1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7​Y842Ufijs8

When I copy and paste the address from you post it has a space (or other invalid character in it)

1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7 Y842Ufijs8

1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7Y842Ufijs8 is valid.

I just tried that C&P from myself's post & it worked fine from Gox - I see no space or anything like in your example

Node40.com is a leader in DASH hosting, dedicated exclusively to fully managed masternode hosting. Professional, organized, and responsive. I have many dozens of nodes with them.    
BTC = $c²     BTC = 1otohotohMoQoxHuxLBveQiZcV3Pji3Tc      DASH, Digital Cash = www.dash.org   
   CHARITY | MY REP | DICE
piuk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 910



View Profile WWW
May 16, 2012, 12:28:30 PM
 #6

I just tried that C&P from myself's post & it worked fine from Gox - I see no space or anything like in your example

Maybe Gox is striping the character.

If I double click to select the address in myself's post only part of the address is selected e.g.



But If I double click the address in your sig the whole address is selected. Somewhere along the lines an invalid character got inserted.

SkRRJyTC
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966


View Profile
May 16, 2012, 12:32:45 PM
 #7

I just tried that C&P from myself's post & it worked fine from Gox - I see no space or anything like in your example

Maybe Gox is striping the character.

If I double click to select the address in myself's post only part of the address is selected e.g.



But If I double click the address in your sig the whole address is selected. Somewhere along the lines an invalid character got inserted.

This solved the issue for me.  I was able to send coins using the address you removed the illegal char from.  Thanks!
Otoh
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918



View Profile
May 16, 2012, 12:35:12 PM
 #8

I just tried that C&P from myself's post & it worked fine from Gox - I see no space or anything like in your example

Maybe Gox is striping the character.

If I double click to select the address in myself's post only part of the address is selected e.g.



But If I double click the address in your sig the whole address is selected. Somewhere along the lines an invalid character got inserted.

weird, when I double click it it all gets selected & works fine

Node40.com is a leader in DASH hosting, dedicated exclusively to fully managed masternode hosting. Professional, organized, and responsive. I have many dozens of nodes with them.    
BTC = $c²     BTC = 1otohotohMoQoxHuxLBveQiZcV3Pji3Tc      DASH, Digital Cash = www.dash.org   
   CHARITY | MY REP | DICE
Otoh
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918



View Profile
May 16, 2012, 06:49:01 PM
 #9

I'm using a Mac with Firefox & have no problems like this at all, if that helps finding what's going on here

Node40.com is a leader in DASH hosting, dedicated exclusively to fully managed masternode hosting. Professional, organized, and responsive. I have many dozens of nodes with them.    
BTC = $c²     BTC = 1otohotohMoQoxHuxLBveQiZcV3Pji3Tc      DASH, Digital Cash = www.dash.org   
   CHARITY | MY REP | DICE
casascius
Mike Caldwell
VIP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344


The Casascius 1oz 10BTC Silver Round (w/ Gold B)


View Profile WWW
May 16, 2012, 06:55:22 PM
 #10

I have seen this happen if you post an address on Facebook.  Facebook inserts a non-printing character in words above a certain length so browsers break them rather than widen columns.  That non-printing character can be copied and pasted and will make a perfectly normal-looking address get rejected.

The most sensible remedy is for input dialogs expecting a Bitcoin address to strip these out.

Short of that, just retype the address by hand without copy and paste.

Companies claiming they got hacked and lost your coins sounds like fraud so perfect it could be called fashionable.  I never believe them.  If I ever experience the misfortune of a real intrusion, I declare I have been honest about the way I have managed the keys in Casascius Coins.  I maintain no ability to recover or reproduce the keys, not even under limitless duress or total intrusion.  Remember that trusting strangers with your coins without any recourse is, as a matter of principle, not a best practice.  Don't keep coins online. Use paper wallets instead.
yodog
Member
**
Offline Offline

Activity: 99


View Profile
May 16, 2012, 07:02:59 PM
 #11

I just tried that C&P from myself's post & it worked fine from Gox - I see no space or anything like in your example

Maybe Gox is striping the character.

If I double click to select the address in myself's post only part of the address is selected e.g.



But If I double click the address in your sig the whole address is selected. Somewhere along the lines an invalid character got inserted.

weird, when I double click it it all gets selected & works fine

Are you on a pc? I am on a mac, and when I double click same thing happens, stops where shown above. but when I do it again entire string gets highlighted. 
sgravina
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 442



View Profile
May 16, 2012, 07:18:32 PM
 #12


1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7​Y842Ufijs8


If you look at the html source (use 'view'->'source' in Explorer) of your post you will see:

1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7​Y842Ufijs8

Where you pasted your address.  The '​' is not a printable ASCII character.  Your browser chose to show nothing in that place.  But if you copy that string those invalid characters are there.

Sam
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
May 16, 2012, 07:34:05 PM
 #13

The most sensible remedy is for input dialogs expecting a Bitcoin address to strip these out.

Input validation for the win.  No seriously a good idea.  One I will tuck away (and likely forget until something stops working. Smiley ).
Stephen Gornick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
May 16, 2012, 08:32:30 PM
 #14

1G5apmPvo2iTtmkNWAHTCET7​Y842Ufijs8

Where you pasted your address.  The '​' is not a printable ASCII character. 


Zero-width space.  Like Casascius says, probably injected so it will help when a line break / wrap is needed.
 - http://stackoverflow.com/questions/2973698/whats-html-character-code-8203

Stephen Gornick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
May 16, 2012, 08:34:14 PM
 #15

Using Vv0.6.2 of the client it wouldn't even let me paste that address in the PayTo:

Stephen Gornick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
May 16, 2012, 08:40:37 PM
 #16

I've opened an issue for this:
 - https://github.com/bitcoin/bitcoin/issues/1325

P4man
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504



View Profile
May 16, 2012, 08:49:30 PM
 #17

short term workaround; copy paste the address to notepad and from notepad to wherever you want. That will also remove nonprintable characters. I use it often to copy paste HTML tables to OO Calc and get rid of the HTML markup.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!