Bitcoin Forum
September 19, 2018, 07:59:20 PM *
News: ♦♦ Bitcoin Core users must update to 0.16.3 [Torrent]. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Help with Raspberry Pi / CGminer / Piminer  (Read 3526 times)
benpownall
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
November 06, 2014, 05:10:20 PM
 #1

HI, i am new to the forum and also to mining bitcoins on the Pi.  I have successfully managed to set up my my new pi and get it mining bitcoins with Slush's pool.

However i have a couple of queries i need some help with. I would be greatful for any help/advice anyone could offer. I would like to say that i am a total noob , but have tried to gain experinece by trolling the forums and other tutorials etc. These are brill as they give noobs like me the help we need, However i am now stuck.

My Rig.
1 x Rapsberyy pi + baord
1 x Adafruit LCD shield kit 16x 20
1x Raspbian with netowrk set up and all iatest libs
1 x CGminer version 3.1.1 ( as described in the adafruit tutorial for mining on the pi) see https://learn.adafruit.com/piminer-raspberry-pi-bitcoin-miner/install-cgminer

This came from Kolivas on GIThub
1 x Piminer runnin
9 x Asic USB block eruptors
1 x 10 way USB hub powerred off 5v 10amp  230v supply


I have succesfully managed to get all of the 9 no Asics working and am currently getting around 3G/Hs

However..... i am now looking at trying to increase things and have purchased the folllwing extra miners.

1 x Butterfly l abs SC miner
1 x BUtterlfy labs jalepeno

These being cheap buys off Ebay.

I am looking to get the 2 no butterly labs miner hooked up to the pi and also use my ASIC USB sticks.

I am strugling to chnage my set up.


I understand that i would be best if i update my CGminer to the latest version (4.7.1)and then ned to compile it again. I think i need to complie for icarus devices but also the BFl devices Huh  using

./configure --enable-icarus --enable-bflsc


Also, how do i configure my config for CGMiner for all 3 devices ?
This is my current config

{
"pools" : [
        {
                "url" : "PoolAddress:Port",
                "user" : "UserName.WorkerName",
                "pass" : "Password"
        }
]
,
   "api-listen" : true,
   "api-port" : "4028",
   "expiry" : "120",
   "failover-only" : true,
   "log" : "5",
   "no-pool-disable" : true,
   "queue" : "2",
   "scan-time" : "60",
   "worktime" : true,
   "shares" : "0",
   "kernel-path" : "/usr/local/bin",
   "api-allow" : "0/0",
   "icarus-options" : "115200:1:1",
   "icarus-timing" : "3.0=100"
}


Also, when using the PI and my current config i have a couple of issues.

Uitlising the RC.local file ihave the command to run cgminer on startup. This is working but i would like to see it running in a LX screen . How do i change my startup string to do this  and stop it from running as a background process ?

currently i have

nohup ./cgminer-3.1.1/cgminer --config /home/pi/cgminer.conf -S /dev/ttyUSB0 -S /dev/ttyUSB1 -S /dev/ttyUSB2   etct etc >/dev/null 2>&1&

is it as simple as dropping the nohup ?

Again any help is appreciated  Grin

1537387160
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537387160

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537387160
Reply with quote  #2

1537387160
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1537387160
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537387160

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537387160
Reply with quote  #2

1537387160
Report to moderator
1537387160
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537387160

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537387160
Reply with quote  #2

1537387160
Report to moderator
slymn
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
November 07, 2014, 11:21:29 PM
 #2

For your last question: nohup doesn't work for it.

All you need is "screen" command. So you can run a process independent of the terminal. Even you close the terminal cgminer process will go on working and you can see the cgminer main screen whenever you want.

Here is a tutorial how to do it:
http://www.rackaid.com/blog/linux-screen-tutorial-and-how-to/
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2646
Merit: 1142


Ruu \o/


View Profile WWW
November 08, 2014, 12:03:12 AM
 #3

Oh please 3.1.1 is absolutely ancient. Do upgrade.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
benpownall
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
November 08, 2014, 08:10:21 AM
 #4

Cheers for the replies.

I have made some progress.

Am now running cgminer 4.7.1 , 9 no usb Asic block eruptors and 1 no 60g/hs Butterfly labs SC.

All set up and even set up a pi to allow remote "awesome miner " to connect.


Still working on the get my cgminer screen showing on the pi desktop.

Although the solution suggested seems to have a common lx screen that you switch to and from.

What I am looking for is this.... Pi boots and desktop appears. Currently cgminer is running as a background process and no lx screen is open. I would like to be able to see cgminer running in its own screen on the desktop. That way I can see all of the accepts and other stuff it is doing.

Does that make sense?

Apart from this I am making great progress. Not bad for a total noob.

Again thanks for the replies.😄
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!