Bitcoin Forum
December 07, 2016, 08:46:02 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Radeon 5850s Power Issue when using Molex 4pin (standard) to PCI-e 6pin adapter  (Read 1496 times)
shat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
May 18, 2011, 05:08:46 AM
 #1

I've been testing some Radeon units and I noticed that when/if I have to use the Molex 4pin (standard molex power) connector adapter to 6PIN PCI-e connector.. the cards fan spins up and seems to run, but it never actually functions.  I test all the cards in windows, just to see if they appear and I've noticed they don't show up.

Now, the PSU can handle it, tested on 1150W and a 650W, same scenario on 8 cards using 4 sets of those adapter cables that ship with retail packaging.  With 1 5850 its pulling about 248W @ 2.02A @ 122.3V @ 60Hz

Ideas?
1481100362
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481100362

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481100362
Reply with quote  #2

1481100362
Report to moderator
1481100362
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481100362

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481100362
Reply with quote  #2

1481100362
Report to moderator
1481100362
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481100362

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481100362
Reply with quote  #2

1481100362
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481100362
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481100362

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481100362
Reply with quote  #2

1481100362
Report to moderator
1481100362
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481100362

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481100362
Reply with quote  #2

1481100362
Report to moderator
shat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
May 18, 2011, 05:10:39 AM
 #2

248W @ 2.02A @ 122.3V @ 60Hz is the power going INTO the psu... not to the video card Smiley

122.3V would kill it haha
SgtSpike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344



View Profile
May 18, 2011, 05:14:19 AM
 #3

The only thing I can think of is that the adapter is defective... I run several cards on adapters no problem.
Steffer
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15


View Profile
May 18, 2011, 10:36:28 AM
 #4

I was wondering .. My 5850 has 1x 6 pin and 1x 8 pin. Is it enough with 2x 6 pins?
I'm out of pcie 6/8 pins from my power supply and may be getting another 5850 so I just want to know if I could use the molex to 6 pins adaptors :-)
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!