İlk olarak bir pool'a kayıt yapın ve giriş yapın. Örnek havuz:
http://rice.suprnova.cc/ Ardından "My account"un altında "My Workers"a tıklayın.
Worker ismini ve şifresini resimdeki gibi tanımlayıp "add new worker" butonuna tıklayın.
Şimdi worker'ımızı oluşturduk. (Kaç farklı rig kiralayacaksanız o kadar worker tanımlayın, ben kolaylık olsun diye 1,1; 2,2 gibi kullanıyorum).
Pool üzerinde bize lazım olan 2. bir kısım var: stratum protokol adresi ve port numarası. Bunu almak için Sol taraftaki Help'in altındaki Getting Started'a tıklıyoruz. Karşımıza çıkan şöyle bir komut var:
./sgminer -k x13 -o stratum+tcp://rice.suprnova.cc:6599 -u Weblogin.WorkerName -p WorkerPassword
üstteki quote'taki kalın ile belirttiğim 2 kısım bize nicehash'te lazım olacak.
Nicehash'e geçelim;
nicehash.com'a üye olduktan sonra Account > Wallet'a tıklayın. Size verilen BTC Adresine 0.02 btc ve üzeri bitcoin yollayın. (Daha düşüğünü kabul etmiyorlardı galiba). Yollanan bitcoin'in hesaba geçmesi için en az 3 onay almalı bu da 30-40 dakika arası beklemek demek. Önceden hesabınıza BTC yollayıp ninja launchlarda vs zaman kaybetmeden kazıya başlayabilirsiniz.
Üye olduk, btc gönderdik hesabımızda btc var. Örnekteki coin'in algoritması X13 bu yüzden "Orders" linkine
https://www.nicehash.com/?p=allorders tıklayıp ortalama fiyat hakkında bilgi alacağız;
resimdeki kesişimlere dikkat. Eta Hours sütunundaki sayı "kaç saat sonra" biteceği. Price sütunu ise 1 GHs'ye kaç btc fiyat ödeneceği.
En düşük kazı yaptıran fiyat 0.18 BTC, bunun bir tık üstü olan 0.19 BTC'yi fiyat olarak belirledik. (İsterseniz daha düşük veya daha yüksek teklifler verebilirsiniz ancak en optimum kazı fiyatı en düşük teklifin bir tık üstüdür). (Mesela o mavi arka planlı satır benim rig'in kazısı. 184.3 MHs ile ben kazı yaptırıyorum bu fiyattan).
Sıra geldi teklifimizi oluşturmaya:
Account'un altında New Order'a tıklıyoruz.
Resimdeki gibi dolduruyoruz:
Algorithm: X13 (örnekteki coin'in algoritması)
Pay (inc fees): Ne kadar ödeyeceğiniz. (Minimum 0.01 btc)
Price: Yukarıda hesapladığımız ve ödemek istediğimiz GHs başı tutar: 0.19 btc olarak belirlemiştik.
Limit hashing speed: Ne kadar hash gücü istiyorsanız onu üst limit olarak bu kısma girin. 0.5 GHs demek bana en fazla 500 MHs yolla demek.
Pool details kısmına geçelim:
stratum kısmı ve port kısmını yukarıdaki quote ettiğim kısımdan alıyoruz.
Username ve password kısmına pool üzerinde oluşturduğumuz worker ve şifreyi giriyoruz.
Worker ile ilgili hatırlatma: siteye üye olduğunuz kullanıcı adı'nız worker adıdır. nicehash'teki username kısmına nokta ile ayırıp girmeniz gerekir.
Örneğin benim suprnova k. adım: cakirturk, oluşturduğum worker id'si "2"; bu yüzden resimde "cakirturk.2" şeklinde girdim.
Bu kısımları doğru doldurduktan sonra en alta gelip mavi "Create new order" butonu ile kazı yaptırmaya başlayabilirsiniz.
Hatırlatma: sizden daha yüksek teklif verdiklerinde miner'lar o teklifler için çalışmaya başlar. Size "order running low" şeklinde bir e-posta geldiğinde nicehash'e gidip Account > My Orders kısmına gidip fiyatı artırmanız gerekebilir. Fiyatı artırmak istediğiniz tutarı önce "Orders" kısmından yukarıdaki gibi tespit edin. Fazla btc ödemeyin minerlara
Değişiklik yaptıktan sonra Edit butonlarıyla değişikliği onaylayın:
Not:
fiyatı sadece yukarı yönlü değiştirebilirsiniz, azaltamazsınız o yüzden fiyatı artırmadan önce iyi hesap yapın.
Kazı üst limitini istediğiniz yönde değiştirebilirsiniz.
Fiyat azaltma seçeneği gelmiş çakır. Belli periyotlarda 0.0010 BTC fiyat düşürebiliyorsun.
You can also decrease price of your existing orders. To avoid manipulation, price decrease is only available within predefined price steps, can be applied only each 10 minutes and resets your position to the bottom of sub-list of same-priced orders. The predefined value of price decrease is displayed on Decrease price button. Of course, once you decrease price you can always later increase it without any limitation.
Her 10 dakikada bir 1mbtc (0.001 btc) fiyat azaltma seçeneği eklenmiş siteye.