Riglere yatirmayi planladiginiz butce ile trade yaparak kazanc saglamaniz daha yuksek ihtimal. Mining isi gercekten cok zaman alan ve tam zamanli calistirmayi gerektiren yorucu bir is.
Aslında ben mining işinin hala karlı olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki;
Elimde 100 MHs X11 rig olsa;
2 farklı şekilde mining yaptırırım (kiraya verip).
Rig'imi 1GHS fiyatı günlük 0.2BTC+'dan nicehash'te kiraya veririm. (Günlük 0.02BTC bırakır).
Eğer bu fiyatın üzerinde teklif yoksa kendi seçtiğim koin olan "Darkcoin" kazdırırım (günlük 1.2 DRK falan bırakıyor 100 MHs).
Diyelim ki; 15 gün ortalama 0.025 btc'den kiralandı; 15 gün de benim için DRK kazdı.
100MHs rig günlük ortalama 5 TL elektrik harcar- aylık 150 TL eder bu.
15*0.025 = 0.375 BTC rig kirasından gelir. 1 BTC 600 TL'den satılsa 225 TL getirisi olur. 75 TL cepte.
Kendimize kazdığımız 18 Darkcoin'e de hala dokunmadık.
18*0.008*600=86 TL de bu darkcoinlerin şu anki değeri. (Not: ben şahsi olarak darkcoinleri kendime saklarım
)
Bu rig'i kurmak için harcanacak parayı dikkate almadık ancak.
Bunun yanı sıra Nicehash'teki X serisi algoritmaların fiyatlarını sürekli takip ederim. 1 GHs fiyatı 0.3 BTC'nin üzerine çıkmışsa bir coin'e deli gibi rush(saldırı,hücum) var demektir. Altcoin bölümünden o coin'i hemen bulup kendi adıma kazdırırım ve exchange'e girdiğinde dumplarım. "Mantık şu: Eğer rig kiraları bu kadar artmışsa ve bu abartılı fiyatlardan kiralayanlar varsa birileri kar edecek bir şeyler bulmuş demektir ki yüksek fiyattan kiralıyorlar".
edit: bu bahsettiğim 100MHs X11 rig Nvidia GPU'larla oluşturulan bir rigdir. (AMD'ler malesef sınıfta kaldılar chained algo'larda).
edit2: siz şu ana kadar forumda hiç Nvidia rig satan gördünüz mü? Ben görmedim de
(AMD'lerin satılma sebebi belli: Scrypt Asic'lerin çıkması)...