Bitcoin Forum
December 10, 2016, 03:24:13 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: BitcoinQT: solo mining / server mode?  (Read 15029 times)
Qu4k3r
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
July 26, 2012, 07:51:37 PM
 #1

Hi,
I used to do solo mining from time to time with GUIminer and btc client v0.3.24 as follows:

* solo utilities -> Create solo password. (to create my username & pass)
* solo utlities -> Set bitcoin client path.
* solo utilities -> Launch bitcoin client as server. (with btc client previously closed)
* file -> new miner -> new openCL miner. (name this miner: solo)
* miner tab settings -> server:solo, host:localhost, port:8332, user:myusername, pass:mypassword
* start mining!

In fact I solved 2 blocks a year ago, just doing small attemps of 30min per day solo mining  Grin
1st block solved mining with gtx570 @ 115 MHs with 1.380M difficulty
2nd block solved mining with hd5830 @ 275 MHs with 1.780M difficulty



Well, I can conclude that solve a block with solo mining is not impossible.-
I want to try a lucky shot again  Roll Eyes

But now,
I don't know how to run/launch BitcoinQT (btc client v0.3.6) as server.
It can't be launched using GUIminer like I used to do with v0.3.24

Is it possible to solo mining with BitcoinQT?
If it can be done, so I really appreciate a foolproof guide step by step.
Thanks in advance.-
1481340253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481340253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481340253
Reply with quote  #2

1481340253
Report to moderator
1481340253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481340253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481340253
Reply with quote  #2

1481340253
Report to moderator
1481340253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481340253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481340253
Reply with quote  #2

1481340253
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481340253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481340253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481340253
Reply with quote  #2

1481340253
Report to moderator
1481340253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481340253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481340253
Reply with quote  #2

1481340253
Report to moderator
1481340253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481340253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481340253
Reply with quote  #2

1481340253
Report to moderator
Aseras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


View Profile
July 28, 2012, 12:41:59 PM
 #2

It's the same. Add -server to the shortcut , run the daemon in the daemon folder or add the server=1 in the bitcoin.conf
Qu4k3r
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
July 28, 2012, 04:09:11 PM
 #3

Thank you very much!  Wink


I have other doubts.

#1) Can I run 2 or more btc clients in server mode on my home network?
or there is problem?
or maybe I'm missing/forgetting something?

#2)Is it better run only one btc client as server on my home network and point all my workers to the pc which is running server mode?
for example... (host:192.168.1.2:8332, user:myusername, pass:mypassword)


globalfree2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
February 22, 2014, 04:30:00 AM
 #4

Naveguei ate não poder mais, seguinte, estou sincronizando o bitcoin ja coloquei minha chave com senha blz. baixei o GUIMiner para participar da rede de mineradores, mas demora muito infelizmente.... pesquisei muito na net o solo, mineração sozinho eu e meu pc, e veja o GUIMiner tem a opção SOLO, olha so voce eu atras e ele ali... so que não sei configurar ele para pegar do bitcoin do meu pc, e não usar placa de video vou usar o processador ele tem a opçao, parece que tem que setar o usuário local e senha??? alguém ai ja tem algum tutorial de como proceder ? na figura o que é Caminho externo? é onde será processado os arquivos? e no meu configurar diretorio do cliente? Set Batcoin data, esse eu sei é o diretorio onde esta sendo armazenada o banco de dados dos blocos.
Realmente sei que é muito demoradooooo fazer uma coisa assim sozinho, leva dias. para minerar. mas ALGUEMMMM uma luz.
nutildah
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
July 22, 2014, 05:38:05 AM
 #5

Hi,
I used to do solo mining from time to time with GUIminer and btc client v0.3.24 as follows:

* solo utilities -> Create solo password. (to create my username & pass)
* solo utlities -> Set bitcoin client path.
* solo utilities -> Launch bitcoin client as server. (with btc client previously closed)
* file -> new miner -> new openCL miner. (name this miner: solo)
* miner tab settings -> server:solo, host:localhost, port:8332, user:myusername, pass:mypassword
* start mining!

In fact I solved 2 blocks a year ago, just doing small attemps of 30min per day solo mining  Grin
1st block solved mining with gtx570 @ 115 MHs with 1.380M difficulty
2nd block solved mining with hd5830 @ 275 MHs with 1.780M difficulty



Well, I can conclude that solve a block with solo mining is not impossible.-
I want to try a lucky shot again  Roll Eyes

But now,
I don't know how to run/launch BitcoinQT (btc client v0.3.6) as server.
It can't be launched using GUIminer like I used to do with v0.3.24

Is it possible to solo mining with BitcoinQT?
If it can be done, so I really appreciate a foolproof guide step by step.
Thanks in advance.-

Remember the good old days? I don't, I wasn't there. But I just found this thread to be quite helpful.

Wonder how many more blocks that guy found.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!