1- bütçen var mı? varsa ispatla.
2- bu iş için gereklilikleri biliyor musun? araştırdın mı? sadece 1 pool kurmak için gereken sistem özelliklerini biliyor musun?
3- 7/24 çevrimiçi olup bunları takip edebilecek gücün (insan gücü, yazılım vs) var mı?
4- ekibi nasıl haberleştireceksin, bir altyapın var mı bunun için? "aa hadi skype kullanalım" dersen baştan kaybedersin.
5- yaptığın işe değecek, kar getirecek altcoin fiyatlarının gerçek değerlerini tespit edebilecek kişileri nasıl projeye dahil edeceksin? (şahsen ben aylık sabit 10.000 TL maaş olsa bu işe 'belki' bulaşırım)
6- bu sistemleri ayakta tutabilecek kişileri nereden bulacaksın? tecrübeli olup olmadıklarını nereden anlayacaksın?
1- ben aylık 100EURO ya kocaman bir dedicated server parasını cebimden ödemeye razıyım bu proje için.
2- tüm gereklilikleri bilmiyorum ama 1 pool kurmak için 1 dedicated server + xhapo script sililiesi yeterli oluyor ki ben bu teknik gereklilikleri sağlayabilirim sunucumda var linux sistem bilgimde
php de anlayan biride işin içine dahil olursa gayet güzel bir şekilde bu pool u işletiriz. pool u registered pool / master node yapmak için belli bir miktar coin i bir ama cüzdan da sürekli tutmak gerekiyormuş
bunu da az önce öğrendim. (
https://darkcointalk.org/threads/darkcoin-masternode-kurulum-rehberi-sicak-soguk-cuezdan.3363/ ) bunu da imece usulü beraber toplayacağız. bu pool da kazı yapmak isteyenler belli bir miktar katkıda bulunacaklar veya sizin önerilerinizi bekliyorum.
3 - bu noktada forumda bu işi yapacak teknik bilgiye sahip, piyasa tecrübesi olan arkadaşlarımız var.
4 - işletim kadrosunda 5 kişi olur diye tahmin ediyorum:
1 linux server admin, 1 php programcı, 3 tanede çakır
5 kişi yeter.
herkese birer avea hat benden aylık her yone 1000 dk konuşma, 1gb cepten internet aylık 19TL işletim kadrosundaki 5 kişiye hatları alıp göndereceğim aylık 100 TL faturasını da ben cebimden öderim.
5- işte zaten çözemediğimiz kısım bu. Çakır ı ve çakır gibi arkadaşları projeye nasıl dahil edeceğiz. minimum 3 çakır lazım bize
6 - sunucuyu ayakta tutma konusunda sıkıntımız yok o iş bende.