Bitcoin Forum
December 16, 2017, 05:38:45 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: "No block source available" message  (Read 1828 times)
AndyK
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
March 18, 2015, 08:43:49 PM
 #1

Getting this message although I have recently received a payout.  The window has said out of sync 29days  forever.  What do I need to do to get my payout?  My version is kind of old I think  v0.8.3-beta    Any thoughts?

Andy

Also noticed there is no current connection to bitcoin network, (not sure why).  Settings are proxy IP 127.0.0.1 Port 9050  SOCKS version 5   Could this be my anti-malware causing this?
1513402725
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513402725

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513402725
Reply with quote  #2

1513402725
Report to moderator
Even if you use Bitcoin through Tor, the way transactions are handled by the network makes anonymity difficult to achieve. Do not expect your transactions to be anonymous unless you really know what you're doing.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513402725
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513402725

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513402725
Reply with quote  #2

1513402725
Report to moderator
1513402725
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513402725

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513402725
Reply with quote  #2

1513402725
Report to moderator
shorena
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400


ALL escrow is signed! https://keybase.io/verify


View Profile WWW
March 18, 2015, 09:19:43 PM
 #2

Getting this message although I have recently received a payout.  The window has said out of sync 29days  forever.  What do I need to do to get my payout?  My version is kind of old I think  v0.8.3-beta    Any thoughts?

Andy

Also noticed there is no current connection to bitcoin network, (not sure why).  Settings are proxy IP 127.0.0.1 Port 9050  SOCKS version 5   Could this be my anti-malware causing this?

There is a known DOS attacks for your version, while that is possibly not the issue at hand, Id suggest you update to 0.10.0 first. Its also way faster at catching up on the blockchain.

-> https://bitcoin.org/en/release/v0.10.0

cr1776
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1736


View Profile
March 18, 2015, 11:01:26 PM
 #3

Getting this message although I have recently received a payout.  The window has said out of sync 29days  forever.  What do I need to do to get my payout?  My version is kind of old I think  v0.8.3-beta    Any thoughts?

Andy

Also noticed there is no current connection to bitcoin network, (not sure why).  Settings are proxy IP 127.0.0.1 Port 9050  SOCKS version 5   Could this be my anti-malware causing this?

There is a known DOS attacks for your version, while that is possibly not the issue at hand, Id suggest you update to 0.10.0 first. Its also way faster at catching up on the blockchain.

-> https://bitcoin.org/en/release/v0.10.0


As shorena says, update to 0.10.0 and let us know if that helps.

Did you try running it over Tor previously?
grue
Global Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2044



View Profile
March 19, 2015, 01:33:23 AM
 #4

how many connections does it say you have?

It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue.

Tired of annoying signature ads? Ad block for signatures
KWH
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666

In Collateral I Trust.


View Profile
March 20, 2015, 08:38:45 PM
 #5

I'm getting the same message. I upgraded to the latest client and still get the same message. "No Block Source Available"

When the subject of buying BTC with Paypal comes up, I often remember this: 

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein
shorena
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400


ALL escrow is signed! https://keybase.io/verify


View Profile WWW
March 20, 2015, 09:52:38 PM
 #6

I'm getting the same message. I upgraded to the latest client and still get the same message. "No Block Source Available"

I assume you checked your (local) firewall settings.

Try adding some nodes manually by writing the following command in the dev console. Replace IP with one of the IP address of the list below. Repeat for all if you want. After you added some/all nodes from the list, wait a few minutes and see if you have a connection.

command:

Code:
addnode IP add

list:

Code:
last updated 2015.03.11
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
IP                  - location             - owner[1]    -  speed      - info/stats page[2] - testnet
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
185.45.192.129      - Amsterdam, NL, EU    - anon        - 1000 mbit/s - /node.php[3]       - yes
84.200.34.113       - Freinsheim, DE, EU   - Newar       - 1000 mbit/s - yes                - no
5.9.90.133          - Falkenstein, DE, EU  - zvs         -  500 mbit/s - no                 - no
94.23.146.127       - NL, EU               - Mitchełł[6] -  200 mbit/s - /status            - no
213.165.91.169      - Germany, EU          - shorena     -  100 mbit/s - yes                - no
191.236.50.217      - Virgina, US          - grue        -  100 mbit/s - no                 - no
23.92.214.123  [5]  - Rochester, USA       - Newar       -  100 mbit/s - no                 - no
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
!!The following nodes have been unreachable at the time of the last update and might[4] be down!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
all up
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
[1] refers to a bitcointalk.org username or anon if requested
[2] same IP, port 80 or path/port given
[3] work in progress
[4] or reached max connections at the time of testing. Nodes failing 3 tests in a row will
be removed (Number of failed test is noted behind the IP)
[5] Runs BTCD (alternative full node implementation with GO)
[6] I dont want you search for those ł's on your keyboard, have a link
    https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=113670

KWH
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666

In Collateral I Trust.


View Profile
March 20, 2015, 11:03:06 PM
 #7

The old version was working properly then just started showing this message, so I upgraded the client. Firewall has been set to allow the client and is even turned off.
I added 3 of those nodes, still the same issue. It is showing 6 active connections just 24 hours behind and No Block Source Available.

When the subject of buying BTC with Paypal comes up, I often remember this: 

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein
shorena
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400


ALL escrow is signed! https://keybase.io/verify


View Profile WWW
March 21, 2015, 09:03:48 AM
 #8

The old version was working properly then just started showing this message, so I upgraded the client. Firewall has been set to allow the client and is even turned off.
I added 3 of those nodes, still the same issue. It is showing 6 active connections just 24 hours behind and No Block Source Available.

If you check the peers[1] do they have >348535[2] blocks? Are you missing ~144 blocks in comparisson to the peers? For all you are saying you should be synced, but the client seems to be confused for some reason. Wrong date settings maybe?




[1] Help -> Debug Window -> Peers -> click a line in the table, see details on right
[2] obviously this is constantly changing, check a block explorer e.g. blocktrail.com for the current number of blocks.

KWH
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666

In Collateral I Trust.


View Profile
March 21, 2015, 11:45:58 AM
 #9

I uninstalled the client, moved to a different PC, reinstalled and restored wallet.dat. Same thing but now 6+ years behind.


When the subject of buying BTC with Paypal comes up, I often remember this: 

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein
KWH
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666

In Collateral I Trust.


View Profile
March 21, 2015, 11:55:10 AM
 #10

UPDATE

The fresh install on another PC is now working. Something on the other PC was blocking it., now to figure out what it is.

When the subject of buying BTC with Paypal comes up, I often remember this: 

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!