Bitcoin Forum
July 05, 2025, 08:40:29 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 29.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
1  Local / Konu Dışı / Yok mu olacağız? on: February 09, 2022, 09:00:45 PM
Bazen kafamı kurcalıyor bu hiçlik yokluk konusu.

Tüm hikaye bu mu ? Buraya kadar mıydı yani bu muydu ? Herşey tüm amaç tüm son böyle mi bitiyor ?

Öldükten sonra yok mu oluyoruz ? Yok olmak ne kadar basit bir cümle gibi geliyor ama öyle değil bence. Yok olmak ? Para saltanat zenginlik fakirlik inanç veya inançsızlık ırklar herşey yarattığımız herşey o kafamızın içindeki herşey bizle beraber yok mu olacak ?

2  Local / Konu Dışı / Oppo, Xiomiden sonra şimdi de ; Viomi on: February 09, 2022, 07:39:32 PM
Çinli şirketler Türkiye'ye geliyor

Çinli dev akıllı telefon markası Oppo'nun, İstanbul Tuzlada üretime başlayan 1.000 kişiye istihdam sağlayan fabrikasından sonra, Xiomi de İstanbul'da akıllı telefon üretimi için yatırım kararı almış Avcılar'da üretime başlamıştı. Xiomi bu yatırım ile Türkiye'de 2.000 kişiye istihdam sağladı.

Şimdide Viomi

Yerli teknoloji üreticisi Sunny Elektronik, Çinli Viomi ile Türkiye’de üretim için el sıkıştı. Aynı zamanda Xiaomi’nin üreticisi olan Viomi akıllı robot süpürge üretimine başlayacak. Sunny Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Esenyurt’ta üretecekleri Viomi markalı robot süpürgeleri aynı zamanda Avrupa’ya ihracat edeceklerini bildirdi. Atmaca, üretimin süpürge ile sınırlı kalmayacağını, akıllı hava temizleyicilerini de üreteceklerini belirterek “Türkiye’nin en büyük üç elektronik üreticisinden biri olarak, 110.000 metrekare kapalı alanda teknolojik modern altyapımız ve 1.500’den fazla çalışanımızla üretim yapıyoruz. Viomi ile kurduğumuz stratejik ortaklık anlaşması, akıllı robot süpürgelerin ürün geliştirme, montaj, üretim, satış-dağıtım alanlarını kapsıyor. Bu yatırım ile de 150 kişiye ek istihdam oluşturulacak.

Çinli sirketler bu aralar Türkiye'yi üretim üssü olarak seçmişe benziyor.
3  Local / Konu Dışı / Fabrika kuracaklara tavsiyeler on: February 09, 2022, 06:39:52 PM
Köpek Kedi maması  (İnsanlar yalnızlaştıkca evcil hayvan edinme sayısı artıyor)

Mama sektörü ihracata dayalıda iç tüketime dayalıda düşünülebilir eğer sermayeniz var ise değerlendirin derim gerçekten talebi giderek artan bir sektör.

Hasta bezi sektörü (Dünya giderek yaşlanıyor)
Hasta bezi sektörü yaşlanan dünyada önem kazanan bir sektör bebek bezi firmaları bu konuda öncü olsada yaşlanan dünyada yaşlıların ihtiyaçlarına dayalı bir fabrika kurup güzel paralar kazanabilirsiniz.

Un ve Buğday sektorü
Dünya nüfusu 2050 yılında 10 milyara ulaşacak buda gıdaya olan ihtiyacın giderek artacağı anlamına geliyor buğday ve un sektöründe açılacak bir fabrika hem ihracat hem iç tüketime yönelik un üretimi ile bu piyasadan pay alabilirsiniz.

Yapay Çiçek Sektörü

Yapay çiçek üretimi yaparak hem ihracat hem yurtiçi talebe cevap verebilirsiniz özellikle son zamanlarda yapay çiçekler aşırı talep görüyor. Ayrıca yılbaşı ağacı ve yılbaşı süslerinin bazıları şuan Çin'den geliyor bunu ülke içinde kurulacak bir fabrika ile hem daha ucuza imal edebilir hemde yurtdısına ihracat yaparak pastadan pay kapabilirsiniz.

Konsevercilik Hazır gıda

İnsanlar hızlı ve masrafsız yemeklere iyice yönelmeye başladı özellikle ülkemizde de bu sektör hızla gelişiyor. Konserve yiyecek dondurulmuş gıdalar üzerine yapacağınız yatırım ile hem ihracat hem yurtiçi tüketime cevap verebilirsiniz.

Spor Aletleri üretimi

Dambill halter gibi spor alanında ihtiyaç duyulan temel malzemeleri üreterek hem ihracat hem ülke içindeki talebe cevap verebilirsiniz

Cips sektörü

Dünyada ve Türkiye'de rekabetin olduğu bu sektörde yeni bir marka yaratıp hem kaliteli hep ucuz üretim ile farklılık yaratabilirsiniz.

Ayakkabı sektörü
Her yıl 1 ayakkabı mutlaka alıyoruz. Rekabetin bol ama kazancın da bol olduğu bir sektör yılda 50 milyon ayakkabı satılıyor pastadan pay alabilirsiniz. İhracata yönelikte üretim yapabilirsiniz.

Cinsel ihtiyaclar
Seks insanlığın bir gerçeği bu durumda bir sektör oluşturmuş durumda. Prezervatifler koruyucular geciktiriciler derken bu sektörde yapılan yatırımlarda kazançlı çıkabilirsiniz.


Hopörlor ve ses sistemleri
Çok büyük teknolojik altyapı gerektirmeyen kulaklık hoporlor araç içi ses sistemleri üreterek bu pastadan pay alabilirsiniz. Ülke içinde ses sistemleri tüketimi genelde Çin'den geliyor bu ihtiyaca cevap verebilirsiniz.

Mobilya üretimi
Ülkemizde geniş yer tutuyor ancak fırsatlar yok değil değerlendirilebilir.

Yem hayvancılık ve gübre

Gübre doğrudan ciftclik ile bağlantılı yem ve hayvancılık sektörüde malasef hala geleneksel olarak devam ediyor. Her ikisininde yatırıma değer sektörler olduğunu düşünüyorum.Hem dünyada artan nüfus gübre yem ve hayvancılık konusunda ülkemizdeki talebin giderek artması sizi bu konuda yatırıma teşvik edebilir.

Telefon aksesuarı üretimi
Telefon kapağı, koruma kılıf veya şarj aleti üretimi yapacak bir fabrika ile ithalatı bitirebilir yurtiçi tüketimden muaazam bir pay alabilirsiniz.

Balıkçılık sektörü
Kültür balıkçılığı ile ürettiğiniz balıkları yurdisi ve yurtiçi tüketime sunabilirsiniz. Kurbağa üretimi yapıp ihracat yapanlar bile var. Kültür balıkcılıgı ve buna dayalı konserve balık fabrikası ile yurtdışı ihracat yurtiçi tüketimden büyük pay alabilirsiniz.

Ek yapilabilir.
4  Local / Konu Dışı / Dinlenmeye çekilmek on: February 02, 2022, 10:21:04 AM
Artık forumda başlık açmayacağım son başlığımı bugün yazmış oldum. Artık sadece okumak için girerim.Sebebi de dinlenmeye çekilmek istiyorum bir de farkettim bu aralar sürekli aynı şeyleri konuşuyoruz bir farklılık yaratamadık. Gereksiz konu işgaline gerekte yok. Okumanın daha fayda getireceğini düşünüyorum.

Farkettim ki forumda aşırı vakit geçiriyorum forumu baya sevdiğim için başlıkların çoğu faydalı ve yararlı. Bitcointalk bağımlılığı gerçekten var. Başlığı bile açmışlar zaten: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3013532.0

Sürekli foruma girip birşeyler paylaşmak sürekli aktif olmak zevkli gerçekten ancak birazda dinlenmek şart.


Herkese bol kazançlar dilerim.
5  Local / Konu Dışı / Elon Musk: Biden İnsan formunda bir kukla on: January 31, 2022, 12:16:57 PM
Tesla'nın CEO'su Elon Musk, ABD başkanı Biden'ın GM ve Ford tarafından açıklanan elektrikli araç programlarını övmesinin ardından sert çıkış yaptı.

Çarşamba akşamı ABD Başkanı Biden'ın resmi Twitter hesabında yayınlanan videoda başkan, GM'nin elektrikli araç üretimine yaptığı yatırımı iklim değişikliğine bir katkı olarak övdü.

Bidne ayrıca, "Geleceğin tam burada Amerika'da kurulacağını söylediğimde ciddiydim. GM ve Ford gibi şirketler, evlerinde (ABD) her zamankinden daha fazla elektrikli araç üretiyor." dedi.

Mesaja yanıt veren Musk , ABD'de elektrikli araç imalatının Tesla tarafından yapıldığını söyleyerek, Biden insan formunda rutubetli bir kukla dedi.


https://www.trthaber.com/haber/dunya/elon-musk-biden-insan-formunda-rutubetli-bir-kukla-649626.html
6  Local / Konu Dışı / Rusyanın Nüfusu Çok Sert Düştü on: January 31, 2022, 11:33:53 AM
Rusya'nın nüfusu 1 yıl gibi kısa sürede 1 milyon 40 bin azaldı.



     Rusya Federal İstatistik Servisi’nin (Rosstat) verilerine göre, Rusya nüfusundaki doğal düşüş son bir yıl içinde 1 milyon 40 bin olarak gerçekleşti.
Rosstat’ın yayınladığı rapora göre, 2021 Ocak-Aralık döneminde Rusya’da ölüm oranı, bir önceki döneme göre yüzde 15.1 yükseldi, yani geçen yıl 2 milyon 445 milyon (2020’de 2 milyon 124 bin) kişi hayatını kaybetti. Doğum ise yüzde 2.3 oranda azalarak 1 milyon 400 bin (2020’de 1 milyon 430 bin) olarak gerçekleşti
2020’de doğal nüfus düşüşü 688 bin 700 olarak gerçekleşmişti.


Link: https://tr.sputniknews.com/20220129/rusyanin-nufusu-1-milyon-40-bin-azaldi-1053256507.html


-
7  Local / Konu Dışı / Türkiye Muz üretiminde rekor kırdı on: January 31, 2022, 09:40:13 AM
Türkiye Muz üretiminde rekor kırdı. Çiftçiler ; Muz ithalatına artık gerek kalmadı ithalat yapılmasın.

Türkiye'nin muz üretimi artarken ithalat azalıyor. Üretim alanları da genişliyor. Mersin, Antalya, Hatay, Adana en çok üretim yapılan iller. Son dönemlerde Muğla, Manisa ve başka illerde de örtü altı muz üretimi yapılıyor.

Geçmiş yıllarda ihtiyacının büyük bölümünü ithalatla karşılayan Türkiye, yüzde 77'ini kendisi üretir hale geldi. Üretimdeki artışta sera, örtü altı üretimin payı çok büyük. Yerli üretimle birlikte tüketim de artıyor.

-
Yıllık 750 bin tona ulaşan Muz üretimine karşılık 800 bin ton tüketim yapılıyor. Yani artık ülkemiz Muz'u tamamen yerli imkanlar ile karşılayacak noktaya gelmiş durumda.

İthal muza getirilen vergiler verilen destekler ile yerli muz üreticisi büyük bir üretim başarısı yakaladı. 10 sene önce muz ithalatı ile yabancı çiftçiye giden döviz artık yerli üreticinin cebine giriyor.

Ayrıca yerli muz ithal muza göre hem daha organik hem daha kaliteli hemde daha ucuz. İthal muzun fiyatı 20-30 lira arasında değişirken yerli muz 8-10 lira seviyelerinde. Bu durum hem muz tüketimini arttırıyor hemde yerli muzun üretimini.

Dünya muz üretimi ve ticareti
Bilinen en eski meyvelerden biri olan muz, dünyada 135 ülkede üretiliyor. Üretim miktarı olarak buğday, mısır ve pirinçten sonra 4.sırada. Meyveler arasında ve dünya bitkisel ürünler ticaretinde ilk sırada. Muz genellikle ekvator kuşağında yer alan gelişmekte olan ülkelerde yetiştiriliyor. Gelişmiş ülkeler ise ithalatçı konumunda. Uluslararası ticareti sürekli artış eğiliminde olan bir ürün.


Dünya muz üretimi 2019 yılında 116,8 milyon tona ulaşırken, 2029 yılında 132,6 milyon tona ulaşacağı öngörülüyor. Dünyada kişi başına muz tüketimi ortalama olarak 12 kilodur.

Muzda yerli çiftçinin başarısı da bereket getiriyor;

Kuaförlük kazancıyla yaptırdığı muz serasından 250 ton ürün bekliyor! 1 milyon 375 bin lira ciro yapacak.

https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-kuaforluk-kazanciyla-yaptirdigi-muz-serasindan-14500579/
8  Local / Konu Dışı / Rusya Buğday İthal ederken nasıl Buğday ihraç etmeye başladı on: January 30, 2022, 10:12:56 AM
  ''Sovyetler Birliği 1970’ten 1990’a kadarki dönemde hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla büyük miktarda tahıl ve soya fasulyesi ithalatı yapıyordu. Ancak Sovyetler Birliği çöktükten sonra Rusya’da piyasa ekonomisine geçiş yapıldı ve devlet birçok alanda teşvikleri finanse edemeyerek sonlandırmak zorunda kaldı.

  Yem için gerekli destekten mahrum kalan ülkenin hayvancılık sektörü 1990’ların sonunda yarıya yarıya daraldı. Bunun üzerine Rusya, 2000'lerin başında et üretiminde kendi kendine yeterli olma politikası benimsedi ve başta buğday olmak üzere tahıl talebini artırarak üretimin canlanmasını sağladı. Rus tarım politikasının 1990'lardan bu yana temel amacı hayvancılık sektörünü canlandırmak ve ülkeyi tarımda mümkün olduğunca kendi kendine yeterli hale getirmek oldu. Rusya o dönemde 3 milyon tondan fazla et ithal ediyordu. Şimdi bunun onda birini ithal eder hale geldi. Büyüyen hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla buğday üreticileri harekete geçti. Rusya buğday, ayçiçeği gibi ürünlerde ekili alanlarını yüzde 30 ila yüzde 50 büyütürken, buğday ticaretini hızlandırmak için limanlarına da dev yatırımlar yaparak tahıl altyapısını geliştirdi. 2000’lerin başında yılda yaklaşık 30 milyon ton olan buğday üretimi yüzde 150 artarak 80 milyon tona dayandı. Tüm bunlar Rusya’yı 20 yılda tahıl ithalatçısından dünyanın en büyük buğday ihracatçılarından biri haline getirdi.''

Link: https://www.dunya.com/sektorler/tarim/rus-bugdayi-2022de-rakipsiz-haberi-644872


Bugün ülkemizde de hayvancılık sektörü vs desteklenmek için büyük miktarda ithalat yapıyor ancak bundan Ruslar derslerini almış ve üretime yönelmiş şimdi dünyanın Buğday ambarı olmuş durumdalar.

Peki biz ne yapıyoruz ? Ülke olarak hala üretime destek vermekten uzak ithalata yönelik politikalar yapıyoruz.


Ülkemizdeki son durum malasef kötü:

Buğday ekim alanları azalıyor: https://www.dunya.com/sehirler/stratejik-urun-bugday-ekim-alanlari-daraliyor-haberi-470018

Türkiye buğday ihracatında Çin'i geçti: https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/bugday-ithalatinda-cini-bile-gecerek-dunya-lideri-olduk-6747753/

Türkiye Rusyanın en büyük tarım ithalatçısı oldu: https://www.dunya.com/ekonomi/turkiye-rusyanin-en-buyuk-tarim-urunleri-ithalatcisi-oldu-haberi-646432

Çifçi buğday ekmekten vazgeçiyor: https://www.aydinlik.com.tr/haber/ciftci-bugday-ekiminden-vazgeciyor-273583


Daha vahimi:

Yerli çifçiden tonu 2250 Tl'ye alınan buğday yurtdışından güncel kur ile malasef 4.750 liraya alınıyor.

http://www.edirneyenigun.com/haber/36987/ciftciye-ithal-bugday-darbesi.html
9  Local / Ekonomi / 2011- 2013 - 2017 - 2023 - 2029(32) on: January 29, 2022, 01:11:57 PM
2009 - 2011 arasında  2 yıl
2013 - 2017 arasında  4 yıl
2017 - 2023 arasında  6 yıl
2023 - 2030 arasında  7 yıl ?


vardır.

Yukarıdaki tüm tarihler Bitcoin fiyatı ile ilgisi var. Hepside tek sayılar 2030 hariç.


2011 - İlk zirve
2017-  İkinci zirve
2023-  Üçüncü zirve (tahmini)
2030 - En geç (2032) Son zirve diyebiliriz.


Peki 2030'dan sonra ne olacak?

YTD
10  Local / Konu Dışı / Dünyanın iki süper gücü ; Roma İmparatorlugu ile Osmanlı İmparatorluğu on: January 28, 2022, 07:11:31 PM
Dünya tarihinin gördüğü en büyük iki impatorluk bu ikisi galiba. Ben 500-1000 yıl arasında yaşamış ve istikrarlı şekilde devam etmiş başka bir süper güç bulamadım açıkçası.

Roma İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu.

İkiside Avrupa ve Anadolu, Batı asya toprakları üzerinde kurulmuş. İkiside 1000 yıla yakın hüküm sürmüş ve çok güçlü dönemler yaşamışlar. Peki dünya üzerinde neden hiç bir imparatorluk bu ikisi kadar uzun ömürlü ve etkili olamadı ?

Bu iki imparatorluğun ortak özellikleri neler ?


11  Local / Konu Dışı / Fiba Fx on: January 28, 2022, 05:21:49 PM
Türkiye'de dolar euro altın gümüş platin alım satımı yapacagınız en iyi yer.

Özellikle bugünlerde artan makaslardan bunalanlara ilaç gibi geliyor. Teşekkürler Fibabankası.
12  Local / Ekonomi / Çin'in yıllık 1.120 ton Altın tüketmesi on: January 27, 2022, 08:41:14 PM
Medeniyetin doğuya doğru kaydığını gösteren bir veri daha. Gerçekten inanılmaz bir rakam. Tek başına 1120 ton altın talebi.


Çin Altın Birliği verilerine göre 2021 yılında Çin'in altın tüketimi 2020 yılına göre yüzde 36,53 artışla 1120,9 ton oldu.

2021 yılında Çin'in altın üretimi ise yüzde 9,95 azalarak 328,98 tona geriledi.

Link; https://foreks.com/haber/detay/61f2212146e0fb0001a68942/FRKS/tr/cin-in-altin-tuketimi-yuzde-36-artti

13  Local / Ekonomi / Fed faiz kararı açıklanıyor [Ocak 2022] on: January 26, 2022, 05:24:24 PM
Fed faiz kararı TSI 22.00 de açıklanacak.


Şuan gözlerim yalnızca ons Altında. Bakalım Tanrının parası ne tepki verecek. Uzun vadede neler olacağını hepimiz biliyoruz da kısa vadeli spekülasyon kaçınılmaz oluyor o yüzden Fed faiz kararı önemli olmasa da takip etmekten zarar gelmez.
14  Local / Konu Dışı / 3.Dünya savaşı ne zaman? on: January 22, 2022, 06:15:10 PM
2030-2050 arasında çıkmazsa hiç çıkmaz diye düşünüyorum.

Edit; Umarım hiç bir zaman çıkmaz.
15  Local / Konu Dışı / Hiç yardım yapıyormusunuz ? on: January 20, 2022, 01:21:11 PM
Çevrenizdeki ihtiyaç sahiplerine yoksul veya durumu olmayanlara hiç yardım yapıyormusunuz ? Bu yalnızca para olmak zorunda değil gıda yardımı da olabilir.
16  Local / Konu Dışı / Soguk İklimli ülkeler mi Sıcak İklimli ülkeler mi on: January 19, 2022, 03:20:26 PM
Ben açıkçası Kanada Rusya gibi soğuk iklime sahip ülkeleri daha çok seviyorum ülkemizin de Doğu Anadolu Erzurum Kars yöresi en çok sevdiğim bölgeler.

Yaşantı olarak soğuk havayı seven biriyim sıcak havaya gelemiyorum mesela en sevdiğim aylar kasım aralık ocak yaz ayları bana göre değil.

Soğuk olacak kar yağacak sis olacak hava ağır olacak bana.
17  Local / Konu Dışı / Her şeye sahip olduktan sonra yapılacak ilk şey on: January 18, 2022, 07:57:42 PM
Hayalinizdeki herşeye sahip oldunuz diyelim ne yapardınız herşeye istediğiniz herşeye sahipsiniz öyle düşünün.
18  Local / Konu Dışı / Sigarayı bırakma dayanışma platformu on: January 17, 2022, 08:06:37 PM
Sigarayı bıraktım ancak yeniden başladım bu başlık altında sigarayı bırakanlar bırakmak isteyenlere destek olmak amacıyla post girilip bir dayanışma ortamı oluşturmak gerektiği kanısına vardım.

Özellikle son dönemlerde sağlık ve bütçeme zararı nedeniyle yeniden sigarayı bırakmayı düşünüyorum birdaha bsslamamak üzere neler yapabilirim veya yaptınız?

19  Local / Ekonomi / [KİŞİSEL GELİŞİM] Para Kazanmak İsteyenlere Tavsiyeler on: January 13, 2022, 03:00:25 PM
Sıfırdan başlayarak para kazanmak zordur ama bir yerden başlamalısınız. O halde para kazanmak için neler yapacağınıza bir bakalım.

1- Ticaret yapın

Ne olursa olsun Ticaret yapın. Bahaneleri köşeye bırakma vakti. Sermayem yok, param yok,vaktim yok gibi bahaneleri boşverip bir yerden başlayın.

2-Kendinize çalışın

Maaşlı bir işte çalışıyorsunuz geceleri yorgun oluyorsunuz. Hemen kendinize bir program oluşturun zamanınızı planlayın ve kendinize günde en az iki saat çalışın. Tüm patronunuza çalıştınız ona para kazandırdınız ama kendiniz için ne yaptınız ?

Kendinize çalışmak alım-satım yapmak değildir bilgisayar başına oturduğunuzda araştırma yapmak ekonomiyi öğrenmek ve bir perspektif kazanmak kendinize çalışmaktır.

3- Birikim yapın, birikimlerinizi değerlendirmeyi öğrenin

Küçükte olsa 5 lira 10 lira, birikim yapın kolay paranın değil zor paranın peşinde koşun. Uzun vadeli planlar yapıp uzun vadeli birikimler yapın. Birikimleri ne olursa olsun bozmayın ve kendinize mutlaka bir ölçü belirleyin. Kazandığınız paranın %25'ini o gün birikime koyun. Kalanı harcayın. Mesela gereksiz yerlerde para kaybetmeyin kumardan uzak durun, kripto paralarda kaldıraca girmeyin bilmediğiniz para kaybettiğiniz alanlarda zamanınızı öldürmeyin.


4- Ticaret yapın

1. sıraya aslında koymuştuk bunu ama o kadar önemli ki 4.sıraya tekrar eklemek istedim.

Paranız mı yok Ticaret yapın.
Sermayeniz mi yok Ticaret yapın.
Sıfırdan mı başlıyorsunuz yine Ticaret yapın.

5- Uzun vadeli planlardan asla taviz vermeyin

Birden fazla hedefiniz olmasın bir hedefe kilitlenin uzun vadeli birikim yatırım planlamalarınızı bu hedef doğrultusunda oluşturun dikkatinizi o yöne verin ona göre harcayın ona göre yaşayın. Hedefiniz gerçekleşecektir.

6- Borçlanmaktan korkmayın

Ticarette borçlanmaktan korkmayın veya normal hayatta. Ancak borçlarınız her zaman kontrolünüz altında olsun ve nakitsiz asla kalmayın en kötü senaryoya hazırlıklı olun.
İyi borç , kötü borç meselesi vardır. Çevirebildiğiniz kadar borçlanırsanız varlık sahibi olursunuz. Yaşanan enflasyonlar sayesinde gün gelir borçlarınız azalacaktır varlıklarınız ise borçlar karşısında değeri artacaktır.

7 - Maaşlı çalışmak sizi zengin yapmayacak

Maaşlar sizi zengin yapmayacak. Sizi sadece hayatta tutacak size daha fazlasını vermeyecekler fazla fazla istemeyi bırakıp fazla kazanmak için ne yapabilirim diye düşünün. Sizi zengin yapacak olan şey birikimlerinizi yönetme kabilyeti ve ticari zekanız olacak. Fazla maaş fazla asgari ücret fazla mesai bunlar sadece normal insanların problemleri olarak kalacak.

8- Kendinizi geliştirin

2. Kuralda olduğu gibi kendinize günde en az 2 saat çalışın. Kendinizi geliştirin. Sorunlarınızı belirleyip üzerine gidin. Rahat olmayın. Sürekli arayış içinde olun. Aradığınız şeyi bulacaksınız.

9- İnanın

Yapabileceğinize inanın.

10-Vazgeçmeyin

Sabırlı olun. Kaybetmekten düşmekten korkmayın. Kolay para yok. Ama realist olun olmuyorsa zorlamayın. Esnek olun, başarısızlıklarınızı bilip ders çıkarmayı ve hemen başka işe koyulmayı da bilin.
20  Local / Ekonomi / YORUM; Bitcoin'in enflasyon ile ilgisi yok on: January 13, 2022, 09:03:04 AM
2000 yılından sonra başlayan enflasyon 2008 ile zirve yapmış küresel gıda fiyatları rekor kırmıştı aynı sekilde değerli metaller zirve seviyelerini 2011 lerde gördü.

Buğday Nikel Demir Mısır Petrol Altın Gümüş ve Platin fiyatları 2000 yılından sonra ortaya çıkan yüksek enflasyondan nasibini almıştı. Fiyatlar aşırı primlenmisti hatta artan gıda fiyatları dünyada eylemlere bile neden oldu. Bazı kaynaklar 2008 gıda krizinin Arap baharlarına bile neden olduğu görüşünde.Bu gibi enflasyonist ortamlarda hisse senetleri genelde yatay seyir ettiği gözlemleniyor.

Peki Bitcoinin enflasyon hikayesi nereden geliyor;

Tabikide kısıtlı arz konusundan bol para basımı ile ilişkilendirilip enflasyon olacak sınırlı varliklar yükselecek mantığına dayanıyor. Aslında güzel bir ilizyon ancak dünyada sınırlı olmayan ne var ki?

Mesela Pegasus hissesi sınırlı sayıda, Apple hissesi sınırlı sayıda, Altın sınırlı sayıda, Toprak sınırlı sayıda, THY hissesi sınırlı sayıda, dünya borsalarindaki bir çok hisse senedi sınırlı sayıda.

Mesele sınırlı sayıda olması mı ?

Hayır tabikide değil. Bitcoin 2008 den sonra enflasyonun giderek düştüğü hatta yer yer deflasyon görüldüğü ortamlarda sivrildi. Mesela 2011 den sonra bir çok Avrupa ülkesi deflasyon ile kavrulurken Bitcoin fiyatı talep artışına bağlı olarak artmaya devam etti. Burada tüm meselenin talep olduğunu söyleyebiliriz enflasyon ise bu talebi arttırır mı kısa vadede evet ancak uzun vadeli gerçekçi bir gözle bakarsak hisse senetleri ve riskli varliklar enflasyondan nezle kaparlar.

Örnekleri var;
2.dunya savaşı ile başlayan enflasyon dalgası hisse senedi fiyatlarını dip yaptırmıştır. Bu dönemde öne çıkan buğday demir çelik fiyatları talebe bağlı sert yükselişler yaşarken hisse senedi fiyatları ise yatay seyretmistir.

1965 ten sonra başlayan 70 lerde hızlanan enflasyon dalgasında buğday petrol altın platin gümüş gibi değerli madenler artan talebe bağlı sert şekilde yükselirken yüksek enflasyonda sınırlı sayıda olan hisse senetleri yeterli performansı gösterememiş yatay gidisattan kurtulamamıstır. Ta ki 1980 den sonrasına kadar bu yıllarda zorda olsa enflasyon kontrol altına alınmıştır. Bu iyimser hava ile hisse senetleri de dev bir ralliye kalkmıştır.

2000 yılından sonra tekrar gündemimize giren enflasyon global çapta yine hasar oluşturmuş riskli varlıkları negatif etkilemiştir.


Peki Bitcoin'in enflasyon hikayesi ne kadar gerçekçi onuda yatırımcılar kendisi karar vermelidir. Bitcoin en şanlı dönemlerini 2008 sonrası enflasyon kontrol altına alınıp hatta deflasyonu olduğu donemlerde yaşaması da düşündürücüdür.

Global çapta hala enflasyon risk olarak görülmüyor Fed ipler benim elimde diyebiliyor ve yatırımcılarda herhangi bir enflasyon korkusu görülmüyor. Çünkü 2008 deki yüksek fiyatlamalar daha yeni yeni hazmediliyor. Bir noktadan sonra bu hamzedilme hazımsızlığa dönüşeceğini geçmiş örneklerden görüyoruz.

Bana kalırsa ; Gerçek enflasyon geldiğinde masada sadece emtialar kalacak. Bitcoin enflasyondan değil direkt olarak hisse senetlerine paralel deflasyonist ortamlardan besleniyor.


YTD.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!