Bitcoin Forum
September 25, 2024, 03:57:06 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.1 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 »
1  Local / Konu Dışı / İsyanım var ulan! Ama bir sor bakalım neden? on: July 19, 2021, 08:56:16 PM
Yoksa ben NŞA öyle çok isyankar bir adam değilimdir. İşimdeyim gücümdeyim, isyanla falan işim olmaz. Ama nah şurama kadar geldi be kardeşim. İsyan ediyorum ulan, isyanlardayım! Bu kahpe, bu alçakça düzene isyan ediyorum!

Nereden başlasam ki anlatmaya? Bir yerlerden başlayayım… Sedat Peker gibi saydıracağım, görün bakın lafa nereden başlayıp taa nerelere bağlayacağım. Zannım odur ki, sessiz milyonlara tercüman olacağım.

Lafa şuradan girelim: ben bir zamanlar nasıl becerdiysem becermişim, öğrenim kredisi almışım. Yanlışlık olmasın, resmi kayıtlara göre halen öğrenciyim. Henüz çok şükür bir gün dahi herhangi bir işte çalışmışlığım yok. Nasıl olduysa, devlet benden bu “borcu” geri istemiş, ödemediğim için üstüne faizi bindire bindire borcu üç katına çıkarmış. 7 bin lira borç olmuş 22 bin lira.

Yüce devletimiz sağ olsun, geçenlerde af çıkarmış; indirimler, taksitler, bir sürü şeyler teklif etmiş. Ulan sövmeye nereden başlayayım, bu işin bir zerresi doğru değil ki!

Bir kere (1), hiçbir geliri olmayan bir adamdan bu borcu neye dayanarak istiyorsunuz, insafsızlar? Ne biçim devlettir? Komşunun dükkanını soyup mu bu borcu ödeyeceğim? Hadi ben bir haltlar yiyorum, geçinip gidiyorum ama benim gibi milyonlarca insan var, bu insanlar nasıl bir takla atacaklar ki sana bu borcu ödeyecekler? Kaldı ki devletin gözünde ben işsiz geldim, işsiz gidiyorum; bana bunu yapan devlet kime ne yapmaz?

Bu insanlara yolunda giden bir ekonomi mi sundunuz, iş isteyene iş bulacak imkan mı yarattınız, ulan siz hükümet olarak ne bok yediniz ki şimdi bizden bu borcu geri istiyorsunuz? Hem de faiziyle! Siz her haltı mükemmel yaptınız da gerisi bize mi düştü? Ne güzel memleketmiş! Böyle düzen yerin dibine batsın ulan!

İkinci husus (2) şu ki, bu ülkede devlete borç ödeyen kerizdir. Bir keriz ben miyim borcumu ödeyeyim? Bütçe açığı almış başını gitmiş. Devletin temerrüde düştüğünü hiç duymadık; yani tercüme edecek olursak, devlet verdiği açık kadar para basıp işini yürütüyor. Olan cebinde TL taşıyan garibana oluyor.

5 bin lira maaşı olan adam yine 5 bin lira alıyor ama 5 bin liranın alım gücü her geçen gün azalıyor. Devlet Türk lirası ile maaş alan herkesi kazıklıyor. Nasıl olsa onlar bir halttan anlamaz, devlet için alengirli alicengiz oyunları ile keriz garibanı soymak mübahtır. Oh be, ne güzel memleket ulan!

Devlet vatandaşı öyle bir kazıklıyor ki, gelip burada Türk lirasına güvenen insana keriz muamelesi yapıyorum. İtirazı olanları meydana alalım, yalnız tokat manyağı yaparım, demedi demeyin. Türk lirasını savunacak bir babayiğit arıyorum, sıkıyorsa karşıma çıksın.

Kahretsin, işte bu, bizi düşürdükleri hazin haldir.

Dolar ile ev kiralamak, bitcoin ile araba satmak da yasak. Oh be, ne güzel memleket. Hepiniz hükümetin lirasına güvenmek zorunda olan kerizlersiniz. Kusura bakmayın, sen ben, hepimiz öyle bir keriziz ki, sonumuz hayır olsun.

Enflasyon, neymiş efendim yüzde 3-5-10 imiş. Yersen. Yüce devlet, yaz kardeşim, borcuma enflasyonun 2 katı faiz yaz, yakın zamanda ödersem “keriz herif ödedi” dersiniz. 10 yıl daha beklersem iki paket sigara parasına borcumu kaparım.

Üçüncü olarak (3), kendi kodomanlarına hiç taksit falan yapmıyor, bir kalemde milyarlarca borcu vızzzt diye siliveriyorsun. Ulan şu ülkeden kredi almış bütün öğrencilerin borcunu üst üste dizsen, bir kalemde affettiğin bir vergi borcu etmiyor. Sizin vicdanınıza tüküreyim, ağzımı bozduracaksınız.

Biz keriz miyiz devlete borç ödeyelim? Hepiniz akıllısınız, bir keriz biz miyiz ulan? Sizden de hesap soran çıkar elbet. Fakir fukaranın suyunu sıkıp muhhahahaha diye tokuşturarak içiyorsunuz. Milletin …na pek güzel koyuyorsunuz. Sizin de bir tarafınıza koyan bir babayiğit çıkar elbet.

128 milyar nereye gitti? Ulan tabii ki kodomanlara gitti. Bankalar neden zarar yazıyor? Çünkü kodamanlar paraya takla attırmak için kredi çekti. 1 çektiler, 5 ettiler, 2 ödeyecekler. Belki onu bile ödemeyecekler. Hangi babayiğit hesap soracak ki?

Ulan insafsızlar, hepinizden öyle bir hesap sorarlar ki, yedi ceddiniz birden hazırolda beklersiniz. Hepiniz uyanıksınız da biz hep keriz miyiz? Oh be, ne güzel memleketmiş!
Serhat koş, neler olmuş meğer. Bunlar bizi geri zekalı zannetmişler.

Ne diyorduk? Hah, öğrenci kredisi… Ulan ben ne dediğimi biliyor muyum? Şimdi bunlar bana çok güzel şartlar sunmuşlar. Ödesem bir türlü, ödemesem öbür türlü…

Ben o vergi aflarını gördüğüm gün sittin sene ödemem diye yemin ettim. Prensip meselesi. Ben ikinci sınıf insan mıyım? Benim borcum neden affedilivermiyor? Üstelik milyar lira değil, 7 bin lira, çerez parası.

Bak şimdi bunu da anlamayan çıkar. Benim gibi 300 bin kişiyi değil, bir tane terbiyesizi affediverdiler. Sonra bir daha, sonra bir daha affettiler. Sonrasını ben de bilmiyorum, bunlar bildiklerim.

Oh be ne güzel memleketmiş lan. Sonra bir de “Allah kitap Muhammed din, hede hödö” dersin, herkes inanır. Valla müthiş, ama ben bunları yemem.

Yersem, ben ölünce mezar taşıma “pek keriz bir herifti” yazarsınız.

Alah kahretsin, birazcık sarhoşum, nereden başlayıp taaaaa nereye bağlayamadıysam kusuruma bakmayın ama anlayan anlamıştır. Sabah "ben bunu yazayım" diye aklıma düştüğünde ooooh, yalnız Türkiye değil, Avrupa'yı bile şıp diye kurtarmıştım ama klavyenin başına oturunca kafada uçuşup duran düşünceleri ifade etmek o kadar kolay olmuyor. İnsan iki satır yazacağım derken 3 sayfa geride kalıyor.

Hepinize iyi günler dilerim. Hakkımızda hayırlısı.




2  Local / Madencilik (Alternatif Kripto-Paralar) / Kararsız adaptör sebebiyle madencinizin bağlantısı kopuyorsa bu çözümü deneyin on: April 29, 2021, 01:02:53 AM
Windows 10 işletim sistemi ile çalışan bir ETH madencim var ve internet bağlantısı için ucuz bir Realtek Wi-fi dongle kullanıyorum fakat bu dongle kararsız çalışıyor. Bazen durup dururken ama çoğunlukla bilgisayar yeniden başladığında internete bağlanmıyor. Aygıt yöneticisinden ya da ağ ayarlarından aygıtı devre dışı bırakıp sonra tekrar devreye soktuğumda genellikle kendi kendine tekrar bağlanıyor. Sürekli bilgisayarın başında nöbet tutamayacağım için bu işi otomatik olarak yapan bir script hazırladım ve artık madencimin bağlantısı kopsa bile bu script otomatik olarak onarıyor. Eğer siz de benzer problemler yaşıyorsanız nasıl çözebileceğinizi adım adım anlatıyorum.

Öncelikle denetim masası -> ağ bağlantıları açarak söz konusu ağ adaptörünün ismini tespit ediyoruz. Yüksek ihtimalle "Wi-Fi" olacaktır. Terminal ya da Powershell açıp şu komutu yazarak da bunu öğrenebilirsiniz:

Code:
netsh interface show interface



Ardından bir metin editörü açarak şu kodu yapıştırıyoruz ve .bat ya da .cmd uzantılı olarak kayıt ediyoruz:

Code:
set /a test=0

:InternetTesti
set /a test=%test%+1
powershell -command "invoke-webrequest http://www.msftconnecttest.com/connecttest.txt -outfile '%Temp%\internet.txt'"

dir "%Temp%\internet.txt"

If %errorlevel% EQU 0 (del "%Temp%\internet.txt") & (goto testBitti)
If %test% LSS 3 (timeout 3) & goto (InternetTesti)

netsh interface set interface "Wi-Fi" disabled
netsh interface set interface "Wi-Fi" enabled

:testBitti

Kod öncelikle internet bağlantısını test etmek için Windows'un kullandığı standart yöntem ile internetteki bir sunucudan bir dosya indirmeye çalışıyor. Eğer dosya başarılı bir biçimde inerse betik kendini sona erdiriyor. Eğer dosya inmezse, 3 saniye bekledikten sonra bir kere daha deniyor. Toplam 3 denemeden sonra dosya halen indirilememişse, internet bağlantısının olmadığını varsayarak "Wi-Fi" adlı adaptörü önce devre dışı bırakıyor ve ardından tekrar devreye aldıktan sonra çıkıyor.

Buradaki "LSS 3" ibaresi toplam kaç test yapılacağını ve "timeout 3" ibaresi de testler arasında kaç saniye bekleneceğini belirliyor. Kendi meşrebinize göre ayarlayabilirsiniz. "Wi-Fi" ibaresi yerine size problem çıkaran adaptörün ismini yazmanız gerekiyor.

İlk etapta testten sonra 3-5 dakika bekleme ekleyerek bu betiği sürekli döngü içinde çalıştırmayı ve bu hali ile Windows başlangıç menüsüne eklemeyi düşündüm fakat betiğin işe yaraması için yönetici olarak çalıştırmak gerekiyor ve bu şekilde başlangıç menüsüne eklediğiniz takdirde Windows güvenlik kaygıları ile betiği çalıştırmıyor. O halde betiği bir yerlere kaydedip "Görev Zamanlayıcı" açıyoruz ve "Yeni Görev" diyerek bir isim veriyoruz. Yönetici ayrıcalıkları ile çalışması için gerekli kutuyu işaretliyoruz (Türkçesi'nin ne olduğundan emin değilim).



Ardından ikinci sekmeye geçerek ne zaman tetikleneceğini konfigüre etmemiz gerekiyor. Burada çok farklı şeyler yapmak mümkün. Ben başlangıçta çalıştıktan sonra sürekli olarak 5 dakikada bir tekrar çalışmak üzere ayarladım.



Ardından üçüncü sekmeye geçerek çalıştırılacak olan programı yani yazdığımız betiği seçiyoruz.



Son olarak son sekmeye geçerek 3 günden uzun çalışırsa iptal olmasına sebep olacak tiki kaldırıyoruz. Bunun tam olarak ne anlama geldiğinden emin değilim ama ne olur ne olmaz...



İşlem tamam.
3  Local / Konu Dışı / Açtığım başlık neden hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatıldı? on: February 06, 2021, 05:19:16 PM
İnsanlar özel mesaj ile soruyorlar, "yahu bir konu açmıştın, nereye kayboldu, biz onu okuyorduk" diyorlar. Açtığım o konu hiçbir gerekçe belirtilmeden havaya uçuruldu. Kim, neden, ne zaman yaptı bilmiyorum. Fail meçhul.

Yapan kişi kusura bakmasın ama bu düpedüz vandallıktır. Bir kere, medeni insanlar bir iş yaparken gerekçe gösterirler. İkincisi, bir binanın çerçevesi yamuk ise binayı yıkmazsınız, çerçeveyi değiştirirsiniz. Ben insanlar istifade etsin diye üşenmedim 5 sayfa yazı yazdım, ekran görüntüleri ekledim, bir sürü uğraştım. Biri geldi köküne kibrit suyu sıktı. Maalesef ülkemizde bu tip şeyler normal kabul ediliyor.

Herkese iyi günler dilerim.
4  Local / Konu Dışı / "Sattığım bu kart madencilik ile yorulmamıştır" ifadesi neden yanlıştır on: February 06, 2021, 05:07:44 PM
Birkaç gündür internette GPU ilanlarına bakıyorum ve neredeyse tüm ilanlarda "madencilikte kullanılıp yorulmamıştır, yalnızca oyun oynanmıştır" gibi açıklamalar görüyorum.

Halbuki oyun oynamak madenciliğe kıyasla ekran kartını daha fazla yorar. Önemli olan ekran kartının kaç derece sıcaklıkta ne kadar süre çalıştığı değil, sıcaklığın ne kadar değiştiği, ne kadar sık ve ne kadar hızlı değiştiğidir. Madencilik sırasında kart belirli bir sıcaklıkta çalışmaya devam eder ve bu sıcaklık kısa vadede pek dalgalanma göstermez. Halbuki oyun sırasında ekran kartına değişen oranlarda yük binmekte ve kartın sıcaklığı sürekli dalgalanmaktadır. Herhangi bir malzeme için asıl tehlikeli olan şey budur.

Okullarda coğrafya dersinde öğretilen temel jeolojik süreçlerden birisidir: Çöllerde gündüzler çok sıcak, geceler çok soğuk olduğundan kayalar parçalanarak kuma döner. Isınan şey genleşir, soğuyunca ise büzüşür. Soğuk bardağa sıcak su döktüğümüzde patlamasına sebep olan şey de budur. Sıcak su bardağın iç yüzeyini ısıttığında iç yüzey genleşir ve cam dışa doğru bükülmek ister fakat bükülemediği için camda oluşan iç stress bardağı patlatır.

Bu konuda daha epey atıp tutulabilir ama uzatmak istemiyorum. Madenciliğin kartı yıprattığı, hele hele oyun oynamaktan daha fena yıprattığı düşüncesi bir efsaneden ibarettir.
5  Local / Madencilik / Hash gücünüzün cüzi bir kısmı ile solo madencilik piyangosuna katılın on: October 29, 2020, 11:29:17 AM
Arkadaşlar şimdi ilgilenen insanlar için Antminer S9 ile yaşadığım maceraları anlatacağım.

Köyde kaldığım sürece ufaklığın uyuduğu odayı elektrikli sobayla ısıtmak durumunda kalıyorum. Antminerlar da bir nevi elektrikli soba olduğu için ucuz yollu Antminer S9 buldum. Öncelikle şu alttakine benzer bir tasarımı olan bir susturucu kutu yaptım. Bu tasarımda soğuk hava kutunun arkasındaki pencereden içeri girerek arka kısımdaki labirent boyunca yükseliyor ve madencinin üstündeki deliklerden kablolara çarparak iç bölmeye giriyor. İçeri giren hava güç kaynağının ürettiği ısıyı da süpürerek madencinin fanı tarafından çekiliyor ve ardından yine bir labirentten geçerek bacadan dışarı atılıyor. Sesi kesmek konusunda gayet etkili olduğunu söyleyebilirim. Ardından bu kutuyu odaya bitişik olan ambara yerleştirdim ve duvarda bir delik açarak esnek aluminyum boru aracılığıyla tahliye edilen havayı bitişikteki odaya yönlendirdim. Böylelikle elektrikli sobadan bile sessiz çalışan bir ısıtıcı elde etmiş oldum.





Ardından madencinin ayarlarını yapmaya giriştim ama daha ilk bakışta ayar namına pek bir şey yapamadığımı fark ettim ve madenci için farklı bir yazılım arayışına koyuldum. Braiins OS'deki özellikler hoşuma gittiği için onda karar kıldım. Kullandığım cihazın güncellemeyi engellemek için Bitmain tarafından kilitlendiğini fark edince bu kilidi kırmak için Asicseer indirdim.

Code:
./asicseer_installer --pw-reset Madenci_IP Madenci_sifresi

komutuyla kilidi kaldırdım ve Braiins OS yükledim. Bu Braiins OS'de ilginç özellikler var. Öncelikle Plus versiyonu ile çip seviyesinde overclock vs denedim ama açıkçası çok da matah bir şey olmadığını gördüğüm için eski usul overclock ile yetinmeye karar verip normal versiyona döndüm. Plus versiyonu kullanırsanız hash gücünüzün bir kısmını yazılım geliştiricilere bağışladığınızı hatırlatmak isterim. Ayrıca ilk kurulumdan sonra System -> Software menüsünden 2020-09-14-0-b9c02886..9.1 versiyonlu firmware paketini bulup manuel olarak yüklemem gerekti çünkü sistem ile birlikte gelen firmware paketi sıcaklık tespiti ile ilgili problemler çıkardı. Halen öyle mi bilmiyorum, belki daha sonra bu paketi sisteme dahil etmiş olabilirler. Bunun yanında System -> Upgrade menüsünden otomatik güncellemeyi açtım.

Ardından cihazı overclock ettim. Overclock işine girişmeden önce Plus versiyonu kurup biraz kurcalamak isteyebilirsiniz çünkü bu versiyonda belirli bir güçteki optimum ayarları otomatik olarak arayan bir betik var. Söz gelimi 1500 yahut 1600 Watt gibi bir hedef koyduğunuzda, bahsettiğim betik bu limitler dahilinde kalarak çıkabileceği en yüksek hızı bulana kadar farklı Frekans-Voltaj kombinasyonlarını deniyor. Hangi kombinasyonların ne kadar hash üretebildiği yahut ne kadar güç gereksinimi olduğu konusunda bir fikir edinmek için yahut hangi frekansta donanım hatalarının arttığını görmek açısından iyi oluyor. Mesela 1600 ve 1550 Watt hedefleri için cihazın otomatik olarak denediği kombinasyonları aşağıda görebilirsiniz. Bunları daha sonra referans olarak kullanmak üzere Excel tablosu olarak kayıt ettim ve Plus versiondan Free versiyona geçince bu tablodan faydalanarak kendi meşrebime göre bir ayar seçtim.





Şu sıralar 770-780 Mhz clock hızı ve 8.95 V gerilim kullanıyorum, bu ayarlar ile cihaz gayet stabil çalışıyor. Yaptığınız ayarların güç kaynağınızın limitlerini aşmadığından emin olmanız gerekiyor. Ben 3200 Wattlık katır gibi bir güç kaynağı kullandığım için bunu pek dert etmiyorum.



Şimdi gelelim Braiins OS'nin bir diğer güzel özelliğine... Aşağıda görülebileceği üzere Braiins OS'de farklı havuz grupları oluşturup bunlara belirli kotalar tahsis edebiliyoruz. Ben toplam 10 tane grup oluşturup ilkine Nicehash'in EU ve USA sunucularını ekledim ve kotasını 40 olarak belirledim. Diğer grupların her birinin kotasını 1 olarak ayarlayıp "şahsıma" ait 9 farklı adres girdikten sonra ckpool solo madencilik havuzuna yönlendirdim. Yani artık madenci 49 birim hash gücünün 40 birimini Nicehash'e, kalan 9 birimini eşit biçimde 9 farklı adrese tahsis ediyor.



Bu sabah uyandığımda madencinin 1 blok bulduğunu gördüm ve yarım milyon bulma umuduyla cüzdanımı kontrol ettim ama bir halt bulamadım. Kim bilir belki de bir sabah uyandığımda cüzdanımda 6 küsür BTC bulurum. Bitmain yazılımı ile hash gücünüzün cüzi bir miktarını piyangoya katılmak için harcama şansınız yok ama Braiins OS ile bunu yapmak çok kolay. Esasında böyle 9-10 tane farklı adres girmenin de pek bir anlamı yok çünkü matemetiksel olarak 100 adres de girseniz, tek adres de girseniz, piyangoyu kazanma ihtimaliniz yalnızca bu işe ayırdığınız hash gücü ile doğru orantılı olacaktır ki bu da gerçekten piyango kazanmak kadar düşük bir ihtimal ama şunu da unutmamak gerekiyor ki bazı insanlar piyangoyu kazanıyor. Çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin.



Herkese bol şanslar.
6  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Mydexpay kurucuları ata binip meydana gelsinler - gelemediler çünkü tokatçılar on: August 10, 2020, 01:11:37 AM
Benim kayınbirader bu projeye epey bir para yatırmış. Halbuki ben ona yumurtaların hepsini bir sepete koyma, git biraz altın, biraz dolar, biraz da hisse senedi al, madem macera arıyorsun, kaybedersen üzülmeyeceğin kadar bir meblağı da git oraya koy demiştim. Bu gitmiş bütün birikimini bu "proceye" yatırmış.

Yahu neymiş bu proce diye bir araştırayım dedim, midem bulandı. Bizimkine dedim, sen halt etmişsin. "Ya ama ben bu adamlarla iç içeyim, oh param da geliyor, her şey süper neden öyle diyorsun ki" dedi. E oğlum, bu değirmenin suyu nereden geliyor? Bu adamlar katma değer üretiyor mu? Bu kritik sorunun cevabını bilmiyorsan, ponzi dümeninin içindesin ve haberin yok demektir.

Midem bulandı çünkü buralarda ne tartışmalar dönmüş, bir sürü laubali cevaplar gelmiş ama hepsi de cebine 100 lira girdi diye sevinen "yatırımcılardan" gelmiş. Bu projenin sahibi nerede? Size demediklerini bırakmamışlar, nelerle itham etmişler, sizin bunlara cevabınız yok mu?

Hodri meydan, ata binin meydana gelin. Madem bu kadar süper bir projesiniz, insanların ithamlarına cevap verin. Bakın ağzımı bozmuyorum, insan gibi soruyorum: Siz dolandırıcı mısınız, değil misiniz?  
7  Local / Proje Geliştirme / Bollinger Bands Tabanlı Sinyal Üretici TV betiği on: July 06, 2020, 02:07:27 AM
Bollinger Bands kullanarak satış sinyali üreten betiği altta paylaşıyorum. Bende bunun gibi 50-60 tane betik var, gönlünüzden geçen bir şey varsa yazın, muhtemelen o konuda da birkaç satır kod yazmışımdır. Bu betikleri genellikle ticaret botumu nasıl programlamam gerektiği konusnda bana fikir vermesi amacıyla yani "backtesting" için yazıyorum ama son zamanlarda TV kullanarak direk bot'a emir göndermeye başladım. Ticaret botu kullananlar paylaştığım betikleri ufak tefek modifikasyonlar ile kendilerine uygun hale getirip kullanabilirler.

Code:
// This source code is subject to the terms of the Mozilla Public License 2.0 at https://mozilla.org/MPL/2.0/
// © niko_83

//@version=4

strategy(shorttitle="Bollinger Bands Satış Sinyali Üretici", title="BB Satış Sinyali Üretici", overlay=true, calc_on_every_tick=true, initial_capital=1000, default_qty_type = strategy.cash, default_qty_value=10)

fromyear = input(defval = 2020, minval = 1900, maxval = 2100, title = "Başlangıç Yılı")
frommonth = input(defval = 06, minval = 01, maxval = 12, title = "Başlangıç Ayı")
fromday = input(defval = 01, minval = 01, maxval = 31, title = "Başlangıç Günü")
fromhour = input(defval = 00, minval = 00, maxval = 23, title = "Başlangıç Saati")
frommin = input(defval = 00, minval = 00, maxval = 59, title = "Başlangıç Dakikası")

toyear = input(defval = 2100, minval = 1900, maxval = 2100, title = "Bitiş Yılı")
tomonth = input(defval = 12, minval = 01, maxval = 12, title = "Bitiş Ayı")
today = input(defval = 31, minval = 01, maxval = 31, title = "Bitiş Günü")
tohour = input(defval = 23, minval = 00, maxval = 23, title = "Bitiş Saati")
tomin = input(defval = 59, minval = 00, maxval = 59, title = "Bitiş Dakikası")

//var trade_limit = input(title="Stop signals if leverage becomes greater than", type=input.float, defval=8, minval=0.05, maxval=100, step=1)
var maxConsOrders = input(title="Azami Ardışık Emir Sayısı", type=input.integer, defval=5, minval=1, step=1)

gain = input(0.75, minval=0.01, title="Pozisyonu kapatmak için gereken asgari kazanç %", step=0.01)

length = input(20, minval=1, title="BB Uzunluğu")
src = input(close, title="BB Kaynağı")
mult = input(2.0, minval=0.001, maxval=50, title="BB Standart Sapma", step=0.1)
basis = sma(src, length)
dev = mult * stdev(src, length)
upper = basis + dev
lower = basis - dev
offset = input(0, "Offset", type = input.integer, minval = -500, maxval = 500)
plot(basis, "Baz", color=#872323, offset = offset)
p1 = plot(upper, "Üst", color=color.teal, offset = offset)
p2 = plot(lower, "Alt", color=color.teal, offset = offset)
fill(p1, p2, title = "Arka Plan", color=#198787, transp=95)

//tt="Short Signal"
entryName="Satış Emri"

signalCondition = crossover(high, upper) and (time > timestamp(fromyear, frommonth, fromday, fromhour, frommin) and time < timestamp(toyear, tomonth, today, tohour, tomin))
closePrice = strategy.position_avg_price * (100-gain) / 100
closeCondition = crossunder(close, closePrice)
plot(closePrice, "Poizsyon Kapama Seviyesi", color=color.yellow)

if (signalCondition)
//label.new(bar_index, high, yloc=yloc.abovebar, text="Signal", style=label.style_label_down, color = color.yellow, textcolor=color.black, tooltip = tt, size=size.tiny)
strategy.order(entryName, strategy.short, when = (strategy.opentrades < maxConsOrders ))

//alertcondition(signalCondition, title = tt)
strategy.close_all(comment="Tüm Pozisyonu Kapat", when = crossunder(close, closePrice))

Bu kod art arda belirli bir sayıdan fazla emir açmıyor. Bunun için Pine'da yerleşik "strategy.opentrades" değişkenini kullanıyor. Bunun yerine "strategy.position_size" değişkenini kullanarak kullandığınız kaldıraçın belirli bir seviyeyi geçmemesini sağlayabilirsiniz. Tabi bu noktada, simülasyon ile gerçek hayat arasında farklılıklar ortaya çıkabileceğini unutmamak gerekiyor. Betik belirli bir kazanç elde edildiği anda pozisyonun tamamen kapatıldığını varsayıyor. Gerçek hayattaki deneyiminiz bu şekilde olmayabilir. Botunuz farklı şekilde hesap yapabilir veya slippage gibi binbir türlü sebeple farklı performans gösterebilir. Betikteki "Pozisyonu kapatmak için gereken asgari kazanç %" değişkeni, elde edeceğiniz kazancı göstermekten ziyade, piyasanın size içinde bulunduğunuz pozisyonu karlı bir biçimde kapatma şansı tanıyıp tanımayacağını görmek amacını taşıyor.

Betiğe teyit edici başka indikatörler eklemek için mesela mfi_switch ve rsi_switch adlı iki boolean değişken tanımladıktan sonra "signalCondition" adlı boolean değişkene şu şartı ekleyebilirsiniz:

Code:
and (mfi_switch ? (mfi(close, mfi_period) >= mfi_min) : 1) and (rsi_switch ? (rsi(close, rsi_period) >= rsi_min) : 1)

Böylece betik pozisyon açarken RSI, MFI gibi indikatörleri de dikkate alacaktır. Kapatırken de bunları kullanmak isterseniz closeCondition değişkenini max_rsi ve max_mfi değerleri ile üreteceğiniz boolean operatörler ile birleştirebilirsiniz.  mfi_period, rsi_period, mfi_min, rsi_min yerine rakam yazabilir ya da bunları da input fonksiyonu ile kullanıcının gireceği şekilde tanımlayabilirsiniz:

Code:
var rsi_switch = input(title="Enable RSI entry", type=input.bool, defval=false)
//var rsi_src = input(title="RSI Source price", type=input.source, defval=close)
var rsi_period = input(title="RSI Period", type=input.integer, defval=14)
var rsi_min = input(title="Minimum RSI value to short", type=input.float, defval=50.0, step=0.1)

var mfi_switch = input(title="Enable MFI entry", type=input.bool, defval=false)
//var mfi_src = input(title="MFI Source price", type=input.source, defval=close)
var mfi_period = input(title="MFI Period", type=input.integer, defval=14)
var mfi_min = input(title="Minimum MFI value to short", type=input.float, defval=50.0, step=0.1)




49 değişik teknik deniyoruz ama eninde sonunda işe yarayan şeyi söyleyeyim: HLC3.

8  Local / Proje Geliştirme / Mum Formasyonu Bulan Tradingview Pine Script on: July 06, 2020, 01:38:17 AM
Aşağıdaki betiği Tradingview'e ekleyerek mum formasyonlarını grafik üzerinde tespit edebilirsiniz. Esasında bu betiği Gunbot'a alım-satım sinyali üretmek için bir araya getirdim ama buraya koyduğum versiyon sinyal üretmiyor. İsteyen olursa sinyal üreten versiyonlarını da ekleyebilirim. Betik bilinen formasyonlardan birini tespit ettiğinde grafige bir tooltip ekliyor.

Edit: Varsayılan olarak tüm seçenekler kapalı. Görmek istediğiniz formasyonları ayarlar kısmına giderek tek tek açmanız gerekiyor.

Mesaj boyutu çok büyük olduğu için kodun yarısını ayrı bir mesaj olarak alta ekliyorum. İkisini bir araya getirip kullanabilirsiniz. İlk yarısı kendi başına çalışır ama ikinci yarı çalışmaz.

Edit 2: Kodu şu linkten kopyalayabilirsiniz: https://0bin.net/paste/Gihv5AAA3yyJxrNO#TMguAjQqXmHOf96zXDfCzSfgPRjZyzm0rqjz1RAH+UK

Edit 3: Tradingview Türkçe script eklemeye izin vermiyor ama İngilizce versiyonunu yayınladım. Tradingview'da "Candlestick Pattern Finder" aratarak ya da şu linkten grafiğe ekleyebilirsiniz: https://www.tradingview.com/script/xsPWmnkt-Candlestick-Pattern-Finder/



Code:
// This source code is subject to the terms of the Mozilla Public License 2.0 at https://mozilla.org/MPL/2.0/
// © niko_83

//@version=4
study(title="Ayı ve Boğa Mum Formasyonu Bulucu", shorttitle="Mum Formasyonları", overlay=true)

// Ayı Anahtarları
var bear_switch = input(title="--------- Tüm Ayıları Aç/Kapa ---------", type=input.bool, defval=true)
var C_oEveningStar_switch = input(title="Ayı - Akşam Yıldızı Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_oHangingMan_switch = input(title="Ayı - Asılı Adam Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_bear_Harami_switch = input(title="Ayı - Hamile Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_oShootingStar_switch = input(title="Ayı - Kayan Yıldız Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_MarubozuBlack_switch = input(title="Ayı - Siyah Marubozu Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_bear_Kicking_switch = input(title="Ayı - Tepen Mumlar Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_bear_oAbandonedBaby_switch = input(title="Ayı - Terkedilmiş Bebek Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_GravestoneDoji_switch = input(title="Ayı - Ters Şemsiye Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_LongUpperShadow_switch = input(title="Ayı - Uzun Üst Gölge Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_oThreeBlackCrows_switch = input(title="Ayı - Üç Siyah Karga Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_bear_TriStar_switch = input(title="Ayı - Üç Yıldız Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch
var C_bear_oEngulfing_switch = input(title="Ayı - Yutan Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bear_switch

// Boğa Anaharları
var bull_switch = input(title="--------- Tüm Boğaları Aç/Kapa ---------", type=input.bool, defval=true)
var C_MarubozuWhite_switch = input(title="Boğa - Beyaz Marubozu Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_oHammer_switch = input(title="Boğa - Çekiç Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_bull_Harami_switch = input(title="Boğa - Hamile Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_oMorningStar_switch = input(title="Boğa - Sabah Yıldızı Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_DragonflyDoji_switch = input(title="Boğa - Şemsiye Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_bull_Kicking_switch = input(title="Boğa - Tepen Mumlar Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_oInvertedHammer_switch = input(title="Boğa - Ters Çekiç Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_bull_oAbandonedBaby_switch = input(title="Boğa - Terkedilmiş Bebek Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_LongLowerShadow_switch = input(title="Boğa - Uzun Alt Gölge Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_oThreeWhiteSoldiers_switch = input(title="Boğa - Üç Beyaz Asker Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_bull_TriStar_switch = input(title="Boğa - Üç Yıldız", type=input.bool, defval=false) and bull_switch
var C_bull_oEngulfing_switch = input(title="Boğa - Yutan Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and bull_switch

// Diğer Anahtarlar
var neutral_switch = input(title="--------- Tüm Diğerlerini Aç/Kapa ---------", type=input.bool, defval=true)
var C_Doji_switch = input(title="Doji Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and neutral_switch
var C_SpinningTopWhite_switch = input(title="Beyaz Topaç Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and neutral_switch
var C_SpinningTopBlack_switch = input(title="Siyah Topaç Aç/Kapa", type=input.bool, defval=false) and neutral_switch

C_DownTrend = true
C_UpTrend = true

var fastSMA_p = input(title="Hızlı SMA Periyot", type=input.integer, defval=50, minval=1, maxval=500, step=1)
var slowSMA_p = input(title="Yavaş SMA Periyot", type=input.integer, defval=200, minval=2, maxval=2500, step=1)

var trendRule1 = "Hızlı SMA"
var trendRule2 = "Hızlı ve Yavaş SMA"
var trendRule = input(trendRule1, "Trend Saptama Kuralı", options=[trendRule1, trendRule2, "Hiçbiri"])

if trendRule == trendRule1
priceAvg = sma(close, fastSMA_p)
C_DownTrend := close < priceAvg
C_UpTrend := close > priceAvg

if trendRule == trendRule2
slowsma = sma(close, slowSMA_p)
fastsma = sma(close, fastSMA_p)
C_DownTrend := close < slowsma and fastsma < slowsma
C_UpTrend := close > slowsma and fastsma > slowsma

C_Len = input(title="Gövde Ortalaması için EMA derinliği", type=input.integer, defval=14, minval=1, maxval=2500, step=1) // ema depth for bodyAvg
C_ShadowPercent = input(title="Gölge Boyutu %", type=input.float, defval=5.0, minval=0.1, maxval=2500, step=0.1) // size of shadows
C_ShadowEqualsPercent = 100.0
C_DojiBodyPercent = 5.0
C_Factor = 2.0 // shows the number of times the shadow dominates the candlestick body

C_BodyHi = max(close, open)
C_BodyLo = min(close, open)
C_Body = C_BodyHi - C_BodyLo
C_BodyAvg = ema(C_Body, C_Len)
C_SmallBody = C_Body < C_BodyAvg
C_LongBody = C_Body > C_BodyAvg
C_UpShadow = high - C_BodyHi
C_DnShadow = C_BodyLo - low
C_HasUpShadow = C_UpShadow > C_ShadowPercent / 100 * C_Body
C_HasDnShadow = C_DnShadow > C_ShadowPercent / 100 * C_Body
C_WhiteBody = open < close
C_BlackBody = open > close
C_Range = high-low
C_IsInsideBar = C_BodyHi[1] > C_BodyHi and C_BodyLo[1] < C_BodyLo
C_BodyMiddle = C_Body / 2 + C_BodyLo
C_ShadowEquals = C_UpShadow == C_DnShadow or (abs(C_UpShadow - C_DnShadow) / C_DnShadow * 100) < C_ShadowEqualsPercent and (abs(C_DnShadow - C_UpShadow) / C_UpShadow * 100) < C_ShadowEqualsPercent
C_IsDojiBody = C_Range > 0 and C_Body <= C_Range * C_DojiBodyPercent / 100
C_Doji = C_IsDojiBody and C_ShadowEquals

C_MarubozuShadowPercent = 5.0
C_Marubozu = C_LongBody and C_UpShadow <= C_MarubozuShadowPercent/100*C_Body and C_DnShadow <= C_MarubozuShadowPercent/100*C_Body
C_MarubozuWhite = C_Marubozu and C_WhiteBody
C_MarubozuBlack = C_Marubozu and C_BlackBody

/////////////////////////// Ayı - Terkedilmiş Bebek ///////////////////////////

C_bear_oAbandonedBaby = C_UpTrend[2] and C_WhiteBody[2] and C_IsDojiBody[1] and high[2] < low[1] and C_BlackBody and low[1] > high
alertcondition(C_bear_oAbandonedBaby, title = "Ayı - Terkedilmiş Bebek")

if C_bear_oAbandonedBaby and C_bear_oAbandonedBaby_switch
    var ttC_bear_oAbandonedBaby = "Ayı - Terkedilmiş Bebek\n\n----- Tanım -----\nÜç mum çubuğundan oluşan bir formasyondur. Önemli bir tepeden dönüş sinyalidir. Formasyonun adı mum çubuğu grafiğinde birinci ve üçüncü günkü çubuklar tarafından terk edilmiş gibi duran ikinci günkü Doji’den kaynaklanır. Formasyon esas olarak beyaz bir mum çubuğundan, önceki ve sonraki günlerle (gölgeleri de içerecek şekilde) boşluk bırakan bir Doji’den ve bunları izleyerek ilk günün beyaz gövdesi içinde kalacak şekilde kapanış yapan siyah bir mumdan oluşur.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nTerk edilmiş Bebek Ayı kısa olmayan beyaz bir mum çubuğuyla başlamalı, bir önceki çubuğa göre gölgeler arasında boşluk bırakan bir Doji’yle devam etmelidir. Üçüncü günkü siyah mum çubuğu ile Doji’nin gölgeleri arasındaki boşluk ihmal edilebilir. Siyah mum çubuğu formasyonu başlatan beyaz mum çubuğunun gövdesi içinde kalacak şekilde kapanmalıdır. Ne kadar aşağıda kapanması gerektiği, formasyonda bulunun diğer iki mum çubuğuna bağlıdır. Üçüncü günün kapanışı, ilk günün açılış değeri ve ikinci günün gövde üst değeri arasındaki orta noktaya erişmelidir.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nBeyaz çubuk sürmekte olan yükseliş trendinin devamlılığını onaylar. Büyük bir boşluk bırakarak oluşan Doji, boğaların hala fiyatı yukarı doğru çektiğini gösterir. Burada görülen açılış ve kapanış fiyatları arasındaki dar fiyat aralığı, kararsızlığa işarettir ve trenddeki bozulmayı yansıtır. Üçüncü günde fiyatlar aşağı yönde boşluk bırakacak şekilde açılır ve daha düşük seviyelerden kapanır. Ayılar piyasayı kontrolleri altına almışlardır.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi son kapanış fiyatı olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\nStoploss seviyesi son iki günün en yüksek fiyatlarından daha yüksek olanı olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="TB", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_bear_oAbandonedBaby)

/////////////////////////// Ayı - Yutan  ///////////////////////////

C_bear_oEngulfing = C_UpTrend and C_BlackBody and C_LongBody and C_WhiteBody[1] and C_SmallBody[1] and close <= open[1] and open >= close[1] and ( close < open[1] or open > close[1] )
alertcondition(C_bear_oEngulfing, title = "Ayı - Yutan\n")

if C_bear_oEngulfing and C_bear_oEngulfing_switch
    var ttC_bear_oEngulfing = "Ayı - Yutan\n\n----- Tanım -----\nBu formasyon, piyasa bir yükseliş trendindeyken oluşan ve kendisinden önce gelen daha küçük bir beyaz gövdeyi tamamen içine alan, büyük bir siyah gövdeyle tanımlanır. Bu siyah gövdenin beyaz gövdenin gölgelerini de içine alması şart değildir, sadece gövdenin kendisini içine alması yeterlidir. Bu önemli bir tepeden dönüş sinyalidir.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nİlk günkü beyaz mum çubuğunun uzunluğu önemli değildir. Doji bile olabilir. Buna karşılık, ikinci gün normal boyda veya uzun bir siyah mum çubuğu olmalıdır. İki mum çubuğunun ya gövde üst seviyeleri veya gövde alt seviyeleri birbirlerine eşit olabilir. Her iki durumda da siyah gövde önceki beyaz gövdeden daha büyük olmalıdır.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nPiyasada belirgin bir yükseliş trendi söz konusuyken, ilk gün küçük bir beyaz gövdede ifadesini bulan azalan bir alım görürüz. İzleyen gün, piyasa yeni yüksek seviyelerden açılır. Bu hala boğaların piyasada güçlü konumda olduğu sinyalini verse de, gün içerisinde yükseliş trendi gücünü kaybeder ve ayılar piyasayı yönlendirmeye başlar. Satış baskısı alım baskısına üstün gelir ve sonuç olarak piyasa bir önceki günün açılışından daha aşağıda bir seviyede kapanır. Yükseliş trendi kırılmıştır.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi son kapanış fiyatı olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\n\nStoploss seviyesi son günün en yüksek fiyatı olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="Y", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_bear_oEngulfing)

///////////////////////////  Ayı - Evening Star  ///////////////////////////

C_oEveningStar = false
if C_LongBody[2] and C_SmallBody[1] and C_LongBody
    if C_UpTrend and C_WhiteBody[2] and C_BodyLo[1] > C_BodyHi[2] and C_BlackBody and C_BodyLo <= C_BodyMiddle[2] and C_BodyLo > C_BodyLo[2] and C_BodyLo[1] > C_BodyHi
        C_oEveningStar := true
alertcondition(C_oEveningStar, title = "Ayı - Akşam Yıldızı")

if C_oEveningStar and C_oEveningStar_switch
    var ttC_oEveningStar = "Ayı - Akşam Yıldızı\n\n----- Tanım -----\nÜç mum çubuğundan oluşan çok önemli bir tepeden dönüş formasyonudur. Beyaz mum çubuğuyla başlayan formasyonu ertesi gün tipik olarak yukarı doğru boşluk bırakan kısa bir mum çubuğu takip eder; böylece bir Yıldız oluşur. Üçüncü gün ise, birinci günkü beyaz gövdenin iyice içine doğru kapanan siyah bir mum çubuğu gözlemlenir. Bu anlamlı bir tepe formasyonudur.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nAkşam Yıldızı Ayı formasyonu beyaz bir mum çubuğuyla başlamalı ve yukarı yönde boşluk bırakarak açılan bir kısa bir mum çubuğuyla (beyaz veya siyah) devam etmelidir. Üçüncü gün ortaya çıkan siyah mum çubuğu bir önceki kısa mum çubuğunun ya gövde üst seviyesinden ya da daha aşağıdan açılmalıdır ve formasyonun başındaki beyaz mum çubuğunun önemli ölçüde içinde kalacak şekilde kapanmalıdır. Ne kadar aşağıda kapanması gerektiği, formasyonda bulunun diğer iki mum çubuğuna bağlıdır. Üçüncü günün kapanış fiyatı, ilk günün açılış fiyatı ile ikinci günün gövde üst değeri arasındaki orta noktaya erişmelidir.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nBir yükseliş trendi gözlenmektedir ve beyaz mum çubuğu yükseliş trendinin devamını onaylar. Fakat ikinci gün ortaya çıkan ve yukarı yönlü bir boşluk bırakarak açılan kısa mum çubuğu, boğaların fiyatı hala yükseltmeye çalıştıklarını gösterir. Ancak, ikinci gün açılış ve kapanış fiyatları arasındaki dar fiyat aralığı aynı zamanda kararsızlığın da işaretidir. Üçüncü gün ilk günün beyaz gövdesi içine doğru hareket eden siyah bir gövdedir. Trendde önemli bir yön değişikliği gerçekleşmektedir.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi son kapanış fiyatı olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\n\nStoploss seviyesi son iki günün en yüksek fiyatlarından daha yüksek olanı olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="AY", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_oEveningStar)


/////////////////////////// Ayı - Ters Şemsiye  ///////////////////////////


C_GravestoneDoji = C_IsDojiBody and C_DnShadow <= C_Body
alertcondition(C_GravestoneDoji, title = "Ayı - Ters Şemsiye")

if C_GravestoneDoji and C_GravestoneDoji_switch
    var ttC_GravestoneDoji = "Ayı - Ters Şemsiye\n\n----- Tanım -----\nBu mum çubuğu alt gölgesi olmayan ve sadece uzun üst gölgesi olan bir Doji türü olarak tanımlanır. Mezartaşı Doji’si olarak da bilinir.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nİdeal olarak gövdenin renksiz ve sıfır uzunlukta olması gerekir. Ancak, beyaz veya siyah gövde renklerine ve sıfıra yakın gövde uzunluklarına sahip mum çubukları da ters şemsiye olarak kabul edilebilir. Sadece üst gölge vardır ve uzundur.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nTers şemsiye alıcıların gün içinde piyasayı yönlendirdiklerini ve fiyatları yukarıya çekebildiklerini gösterir. Ancak, gün sonunda satıcılar tekrar ortaya çıkmış ve kapanışta fiyatları aynı zamanda günün en düşük fiyatı olan açılış fiyatı seviyesine çekmiştir. Ters şemsiye eğer uzun bir düşüş trendinden veya uzun siyah bir mumdan sonra ortaya çıkarsa, ya da önemli bir destek seviyesinde belirirse, dipten yukarı doğru bir dönüşe işaret edebilir. Keza, eğer uzun bir yükseliş trendinden veya uzun beyaz bir mumdan sonra ya da önemli bir direnç seviyesinde ortaya çıkarsa, tepe noktasından aşağı dönüşü de gösterebilir. Düşüş veya yükseliş durumlarının her ikisinde de dönüşün teyit edilmesi gerekir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="TŞ", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_GravestoneDoji)



/////////////////////////// Ayı - Asılı Adam  ///////////////////////////

C_oHangingMan = false
if C_SmallBody and C_Body > 0 and C_BodyLo > hl2 and C_DnShadow >= C_Factor * C_Body and not C_HasUpShadow
if C_UpTrend
   C_oHangingMan := true
alertcondition(C_oHangingMan, title = "Ayı - Asılı Adam")

if C_oHangingMan and C_oHangingMan_switch
    var ttC_oHangingMan = "Ayı - Asılı Adam\n\n----- Tanım -----\nBu formasyon bir trendin tepe seviyesinde veya bir yükseliş trendi sırasında oluşur. Mum çubuğu bir bakıma asılmış bir adamı anımsattığı için, bu formasyona Asılı Adam adı uygun görülmüştür. Günlük işlem aralığının en üstünde veya üstüne çok yakın küçük bir gövdeye ve uzun bir alt gölgeye sahip olan tek mum çubuklu bir formasyondur.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nAsılı Adam’ın gövdesi küçük olmalıdır. Alt gölge gövdenin en az iki katı uzunluğunda olmalı ama ortalama bir mum çubuğundan da kısa olmamalıdır. Üst gölgenin hiç olmaması veya çok küçük olması istenir. Asılı Adam’ın gövdesinin üstü önceki iki beyaz mum çubuğundan da daha yukarıda olmalıdır.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nAsılı Adam bir aşağı dönüş formasyonudur. Piyasanın tepe yaptığına veya bir direnç seviyesine işaret eder. Bir yükseliş sonrası görüldüğünde satış baskısının artmaya başladığının bir göstergesidir. Uzun alt gölge seans içinde satıcıların fiyatları daha da aşağılara çektiğini gösterir. Her ne kadar gün sonunda alıcılar toparlanıp fiyatları yukarı çekmiş olsa da, yükseliş sonrası böyle bir satış baskısının görünmesi ciddi bir uyarı sinyalidir. Gövdenin siyah olması kapanışta fiyatların açılış fiyatı seviyesine geri dönemediğini gösterir. Bunun düşüş yönünde etkileri daha da arttırması olasıdır.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi Asılı Adam’ın alt gölgesinin orta noktası olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\n\nStoploss seviyesi son iki günün en yüksek fiyatlarından daha yüksek olanın seviyesi olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="AA", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_oHangingMan)


///////////////////////////  Ayı - Hamile  ///////////////////////////

C_bear_Harami = C_LongBody[1] and C_WhiteBody[1] and C_UpTrend[1] and C_IsDojiBody and C_IsInsideBar
alertcondition(C_bear_Harami, title = "Ayı - Hamile")
if C_bear_Harami and C_bear_Harami_switch
    var ttC_bear_Harami = "Ayı - Hamile\n\n----- Tanım -----\nBu Formasyon beyaz bir gövde ve bu beyaz gövdenin sınırları içinde kalan siyah bir gövdeden oluşur. Formasyon ana hatları itibariyle hamile bir kadını andırır. Bu bir tesadüf değildir. “Harami” Japoncada “Hamile” anlamına gelen eski bir kelimedir. Uzun siyah mum çubuğu “anne”, küçük mum çubuğu ise taşıdığı “bebek”tir.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nBu formasyon, ilk günkü beyaz mum çubuğunun onu izleyen siyah mum çubuğunu tamamen içine aldığı, iki mum çubuğundan oluşur. İlk çubuk normal boyda veya uzun bir beyaz mum çubuğu olmalıdır. İki mum çubuğunun ya gövde üst seviyeleri veya gövde alt seviyeleri aynı olabilir. Her iki durumda da siyah gövde önceki beyaz gövdeden küçük olmalıdır.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nHamile Ayı, piyasadaki uyumsuzluğun bir işaretidir. Piyasa bir yükseliş trendi içinde boğaların egemenliği altındayken, yapılan yüklü alımlar beyaz gövdeyle kendini gösterir ve bu da boğaların hâkimiyetini destekler. Ancak ertesi günün açılışı ilk günkü kapanıştan daha düşük bir seviyede, ya da tam kapanış seviyesinden gerçekleşir ve gün boyunca işlemler dar bir aralık içinde kalırlar. İkinci günün kapanışı daha aşağı seviyededir ama yine de önceki günün gövdesi içinde gerçekleşir. Trenddeki bu ani bozulma nedeniyle artık yatırımcılar piyasadaki yükselişin devam edip etmeyeceği konusunda endişe duymaya başlarlar.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi, ikinci günün kapanış fiyatı ile ilk beyaz gövdenin orta noktasından hangisi daha düşükse, o seviye teyit seviyesini tanımlar. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\n\nStoploss seviyesi son iki günün en yüksek fiyatlarından daha yüksek olanı olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="H", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_bear_Harami)

///////////////////////////  Ayı - Tepen Mumlar  ///////////////////////////


C_bear_Kicking = C_MarubozuWhite[1] and C_MarubozuBlack and low[1] > high
alertcondition(C_bear_Kicking, title = "Ayı - Tepen Mumlar")

if C_bear_Kicking and C_bear_Kicking_switch
    var ttC_bear_Kicking = "Ayı - Tepen Mumlar\n\n----- Tanım -----\nBu formasyon, beyaz bir Marubozu ve onu izleyen siyah bir Marubozu’dan oluşur. Beyaz Marubozu’yu izleyen günde, piyasa önceki günün açılış fiyatından daha düşük bir seviyede açılır ve bu da iki çubuk arasında bir boşluk oluşmasına yol açar.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nİdeal olarak, Tepen Mumlar Ayı ilk günkü beyaz bir Marubozu, onu izleyen siyah bir Marubozu ve ikisi arasındaki gövde boşluğundan oluşur. Ancak, bunun yerine gövde aralığının sıfır olduğu normal mum çubukları da bu kapsama dâhil edilmiştir. Bu sayede sistemimiz tarafından kapsanmayan ve devam formasyonlarının bir örneği olan Ayrılan Mumlar Ayı formasyonu da bir dönüş formasyonu şeklinde dolaylı olarak ele alınmış oluyor.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nBu formasyon, piyasanın aşağı yönde gideceğini gösteren güçlü bir işarettir. Bir yükseliş trendi içinde görülür ve ilk gün görülen kuvvetli beyaz mum çubuğu (veya beyaz Marubozu) boğaların hâkimiyetini onaylar. İkinci günün açılış fiyatı aşağı yönlü bir boşluğa neden olacak şekilde ilk günün açılış fiyatına eşit veya daha aşağı bir seviyedendir. Oluşan bu kocaman boşluk ayıların harekete geçmesini sağlar. Piyasa aşağı doğru giderek, siyah bir mum çubuğu (veya siyah bir Marubozu) oluşturur.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi son kapanış fiyatı olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\n\nStoploss seviyesi son günün en yüksek fiyatı olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="TM", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_bear_Kicking)

///////////////////////////  Ayı - Uzun Üst Gölge  ///////////////////////////

C_LongShadowPercent = 75.0
C_LongUpperShadow = C_UpShadow > C_Range/100*C_LongShadowPercent
alertcondition(C_LongUpperShadow, title = "Ayı - Uzun Üst Gölge")

if C_LongUpperShadow and C_LongUpperShadow_switch
    var ttC_UpShadow = "Ayı - Uzun Üst Gölge\n\n"
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="UÜG", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_UpShadow)

///////////////////////////  Ayı - Siyah Marubozu  ///////////////////////////

alertcondition(C_MarubozuBlack, title = "Ayı - Siyah Marubozu")
if C_MarubozuBlack and C_MarubozuBlack_switch
    var ttC_MarubozuBlack = "Ayı - Siyah Marubozu\n\n----- Tanım -----\nBu mum çubuğu aşırı düşmüş bir piyasayı temsil eder ve her iki ucunda da gölge olmayan uzun siyah bir gövde ile tanımlanır.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nMum çubuğunun siyah gövdesi fiyat grafiğindeki diğer mum çubuklarına nispetle daha uzun boyda olmalıdır. Alt ve üst gölgeleri olmamalıdır.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nSiyah Marubozu en basit tanımıyla açılış fiyatının günün en yüksek fiyatına, kapanış fiyatının ise günün en düşük fiyatına eşit olmasıdır. Bu, gün içinde ilk işlemden son işleme dek satıcıların piyasayı kontrol ettiğini gösterir. Açılıştan sonra fiyatlar arkalarına bile bakmadan sürekli düşer ve üst gölgesi olmayan uzun ve siyah bir gün oluşur. Fiyatlar günün en düşüğünden kapanır ve böylece alt gölge de oluşmaz.\n\nBu mum çubuğu genel olarak düşüşe işaret eder. Ancak, daha geniş teknik resim içindeki konumu da önemlidir. Uzun siyah mum çubuğu potansiyel bir aşağı dönüşü ve fiyatların uzun bir yükselişten sonra önemli bir direnç seviyesine geldiğini gösteriyor olabilir. Öte yandan uzun sürmüş anlamlı bir düşüş sonunda görülürse; alıcıların tekrar kontrolü ele geçirmelerinden önceki son satış girişimlerini yansıtan bir panik ve teslimiyet sinyali de olabilir. Yine de piyasanın olası yönü konusunda tek başına bu mum çubuğuna bakarak karar vermek doğru değildir, çünkü sadece tek bir işlem gününün fiyat hareketini yansıtır."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="SM", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_MarubozuBlack)


///////////////////////////  Ayı - Kayan Yıldız  ///////////////////////////

C_oShootingStar = false
if C_SmallBody and C_Body > 0 and C_BodyHi < hl2 and C_UpShadow >= C_Factor * C_Body and not C_HasDnShadow
if C_UpTrend
   C_oShootingStar := true
alertcondition(C_oShootingStar, title = "Ayı - Kayan Yıldız")
if C_oShootingStar and C_oShootingStar_switch
    var ttC_oShootingStar = "Ayı - Kayan Yıldız\n\n----- Tanım -----\nBu formasyon beyaz bir gövdeyi izleyen ve özellikleri uzun bir yukarı gölge ile küçük bir gövde olan bir Ters Çekiçten oluşur. Şekil olarak Ters Çekiç Boğa formasyonuna benzer fakat onun aksine Kayan Yıldız bir yükseliş trendinde gözükür ve bir aşağı dönüşün işaretidir.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nTers Çekiç’in gövdesi küçük olmalıdır. Üst gölge gövdenin en az iki katı uzunluğunda olmalı ve ortalama bir mum çubuğundan da kısa olmamalıdır. Alt gölgenin hiç olmaması veya çok küçük olması istenir. Ters Çekiç gövdesinin üst çizgisi önceki mum çubuğunun gövdesinden daha yukarıda olmalıdır.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nBu formasyon bir yükseliş trendi sırasında meydana gelir. İlk gün görünen beyaz mum çubuğu da yükselişi ayrıca desteklemektedir. Ters Çekiç’in görüldüğü ikinci gün piyasa en düşük seviyesinden veya ona yakın bir seviyeden açılır. Daha sonra fiyatlar yön değiştirir ve bir ralli görürüz. Ancak, boğalar günün geri kalanında ralliyi sürdürmeyi başaramazlar ve fiyatlar sonunda yine günün en düşüğünden veya ona yakın kapanır. Kuşkusuz bu durum karlı pozisyonları olan bütün boğaları endişelendirecektir.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi Ters Çekiç gövdesinin alt çizgisi olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\n\nStoploss seviyesi son günün en yüksek fiyatı olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="KY", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_oShootingStar)


///////////////////////////  Ayı - Üç Siyah Karga  ///////////////////////////

C_3BCrw_ShadowPercent = 5.0
C_3BCrw_HaveNotDnShadow = C_Range * C_3BCrw_ShadowPercent / 100 > C_DnShadow

C_oThreeBlackCrows = false
if C_LongBody and C_LongBody[1] and C_LongBody[2]
    if C_BlackBody and C_BlackBody[1] and C_BlackBody[2]
        C_oThreeBlackCrows := close < close[1] and close[1] < close[2] and open > close[1] and open < open[1] and open[1] > close[2] and open[1] < open[2] and C_3BCrw_HaveNotDnShadow and C_3BCrw_HaveNotDnShadow[1] and C_3BCrw_HaveNotDnShadow[2]
alertcondition(C_oThreeBlackCrows, title = "Ayı - Üç Siyah Karga")

if C_oThreeBlackCrows and C_oThreeBlackCrows_switch
    var ttC_oThreeBlackCrows = "Ayı - Üç Siyah Karga\n\n----- Tanım -----\nBu formasyon piyasada güçlü bir dönüş sinyalidir. Aşağı doğru bir merdiven gibi alçalan her biri diğerinden daha düşük konumda üç normal boyda veya uzun mumla tanımlanır. Her günün açılışı bir önceki kapanıştan biraz daha yukarıda olup fiyatlar giderek daha düşük seviyelerden kapanır. Merdivene benzeyen bu davranış trendin aşağı döndüğüne işaret eder.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nÜç Siyah Karga normal boyda veya uzun art arda gelen üç siyah normal boyda veya uzun mum çubuğundan oluşur. Son iki mum çubuğu kendisinden önce gelen mum çubuğunun gövdesi içinde kalacak şekilde açılmalı ve kapanış fiyatları bir önceki kapanışın altında olmalıdır.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nÜç Siyah Karga piyasanın gereğinden uzun bir süre çok yüksek fiyatlarda kaldığı ortamlarda oluşur. Piyasa hala yukarı gitmekte ve bir tepeye yaklaşmaktadır ya da zaten tepe noktasındadır. Bu ortamda ilk mum çubuğunun gösterdiği kararlı bir aşağı hareket görülür. Fiyatların erozyonu sonraki iki günde de daha düşük kapanışlarla devam eder. Boğalar artık karlarını realize etmek zorundadırlar.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi son kapanış fiyatı olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\n\nStoploss seviyesi son günün en yüksek fiyatı olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="3SK", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_oThreeBlackCrows)


///////////////////////////  Ayı - Üç Yıldız  ///////////////////////////

C_3Dojis = C_Doji[2] and C_Doji[1] and C_Doji
C_BodyGapUp = C_BodyHi[1] < C_BodyLo
C_BodyGapDn = C_BodyLo[1] > C_BodyHi
C_bear_TriStar = C_3Dojis and C_UpTrend[2] and C_BodyGapUp[1] and C_BodyGapDn
alertcondition(C_bear_TriStar, title = "Ayı - Üç Yıldız")

if C_bear_TriStar and C_bear_TriStar_switch
    var ttC_bear_TriStar = "Ayı - Üç Yıldız\n\n----- Tanım -----\nÜç Yıldız Ayı art arda gelen üç Doji’den oluşur. Bu formasyon çok nadir ortaya çıkar, bu nedenle görüldüğünde göz ardı edilmemelidir.\n\n----- Özel Şartlar ve Esneklikler -----\nÜç Yıldız Ayı ikinci Doji’nin diğer ikisiyle arasında yukarı yönde boşluk bıraktığı ardışık üç Doji’den meydana gelir. Boşluğun bir gövde boşluğu olması yeterlidir. Gölgeler arasında boşluğa gerek yoktur.\n\n----- Yatırımcı Davranışı -----\nÜç Yıldız Boğa uzun süredir yükseliş trendinde olan bir piyasa gerektirir. Ancak, zayıflayan bu trend büyük olasılıkla gittikçe küçülmekte olan gövdelerle kendini göstermektedir. İlk Doji endişe konusudur. İkinci Doji piyasanın yönünü kaybettiğinin açık bir işaretidir. Son olarak, üçüncü Doji düşüş trendinin bittiğini haber verir. Bu formasyon pozisyonlarda ani değişikliğe yol açabilecek büyük oranda kararsızlığa işaret eder.\n\n----- Teyit/Stoploss Seviyeleri -----\nTeyit seviyesi son kapanış fiyatı olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gereklidir.\n\nStoploss seviyesi son iki günün en yüksek fiyatlarından daha yüksek olanın seviyesi olarak tanımlanır. Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir."
    label.new(bar_index, low, yloc=yloc.abovebar, text="3Y", style=label.style_label_down, color = color.red, textcolor=color.white, tooltip = ttC_bear_TriStar)
9  Local / Proje Geliştirme / Pine ile Tradingview'de kendi göstergelerinizi çizdirin on: March 26, 2020, 02:24:00 AM
Bildiğiniz üzere Tradingview'in ücretsiz versiyonu belirli bir sayıdan fazla gösterge eklemenize izin vermiyor. Üstelik hazır olarak sunulan göstergeler her zaman dişimize göre olmuyor. Bu sınırlamanın kısmen de olsa etrafından dolanmanın basit ve eğlenceli bir yolu var. Tradingview öğrenmesi gayet kolay ve bir o kadar da kullanışlı olan Pine adlı bir betik dili içeriyor. Bu dili kullanarak hemen her türlü göstergeyi kendi meşrebinize göre ayarlayıp grafiğe ekleyebilir, sürekli kullandığınız birkaç indikatörü bir başlık altında bir araya getirerek başka indikatörlere yer açabilirsiniz.

Mesela bir zamanlar benim de yaptığım gibi, 3-5 tane hareketli ortalama ve Ichimoku bulutunu sürekli kullanıyorsanız, bütün bunları tek bir başlık altında toplayabilirsiniz:

Code:
//@version=4
study(title="Ichimoku Bulutu ve Beşli Hareketli Ortalama", shorttitle="Crypto Ichimoku + Beşli-MA ", overlay=true)

//Hareketli Ortalama Girdileri
drawsma = input(true, title = "SMA Çizilsin mi?")
ma_1p =  input(9, title="MA1")
ma_2p =  input(21, title="MA2")
ma_3p =  input(55, title="MA3")
ma_4p =  input(100, title="MA4")
ma_5p =  input(150, title="MA5")
ma_6p =  input(200, title="MA6")

//Ichimoku Girdileri
drawichimoku = input(true, "Ichimoku Çizilsin mi?")
conversionPeriods = input(20, minval=1, title="Tenkan-Sen Devir Sayısı"),
basePeriods = input(60, minval=1, title="Kijun-Sen Devir Sayısı")
laggingSpan2Periods = input(120, minval=1, title="Chikou Span Devir Sayısı"),
displacement = input(30, minval=1, title="Öteleme")

//Hesaplar
ma_1 = sma(close, ma_1p)
ma_2 = sma(close, ma_2p)
ma_3 = sma(close, ma_3p)
ma_4 = sma(close, ma_4p)
ma_5 = sma(close, ma_5p)
ma_6 = sma(close, ma_6p)

donchian(len) => avg(lowest(len), highest(len))
conversionLine = donchian(conversionPeriods)
baseLine = donchian(basePeriods)
leadLine1 = avg(conversionLine, baseLine)
leadLine2 = donchian(laggingSpan2Periods)

//Ichimoku çizimi
plot(conversionLine, color=drawichimoku ? #0496ff : na, title="Tenkan-Sen")
plot(baseLine, color=drawichimoku ? #991515 : na, title="Kijun-Sen")
plot(close, offset = -displacement, color=drawichimoku ? #459915 : na, title="Chikou-Span")
p1 = plot(leadLine1, offset = displacement, color=drawichimoku ? color.green : na, title="Senkou A")
p2 = plot(leadLine2, offset = displacement, color=drawichimoku ? color.red : na,  title="Senkou B")
fill(p1, p2, color = leadLine1 > leadLine2 ? color.green : color.red, transp = drawichimoku ? 70:100)

//SMA Çizimi
plot(ma_1, color=drawsma ? color.yellow : na, title="MA1")
plot(ma_2, color=drawsma ? color.orange : na, title="MA2")
plot(ma_3, color=drawsma ? color.fuchsia : na, title="MA3")
plot(ma_4, color=drawsma ? color.red : na, title="MA4")
plot(ma_5, color=drawsma ? color.blue : na, title="MA5")
plot(ma_6, color=drawsma ? color.purple : na, title="MA6")


Kodu kısaca özetleyecek olursak:

  • ikinci satırda koda bir isim veriyoruz. Tabloda görünecek olan isim shorttitle kısmı.
  • ardından SMA eğrilerinin tümünün çizimini devre dışı bırakmak veya açmak için kullanabileceğimiz drawsma adlı bir değişken oluşturuyoruz.
  • ardından ma_1p ile başlayan altı farklı değişken oluşturup, bunlara 9 ile başlayıp 200 ile biten farklı varsayılan değerler atıyoruz. Bunlar hareketli ortalama hesaplanırken kullanılan devir (mum) sayıları olacak.
  • aynı prosedürü Ichimoku bulutunu çizmek için gereken değişkenler için uyguluyoruz.
  • atadığımız bu değişkenler input fonskiyonuna verildiği için kullanıcılar indikatörün ayarlar kısmından bu varsayılan değerleri kolayca değiştirebilecekler.
  • ardından SMA ve Ichimoku için gerekli hesaplamaları yaparak çıkan sonuçları değişkenlere depoluyoruz.
  • son olarak da plot fonksiyonu kullanarak elde ettiğimiz verileri tablo üzerine çizdiriyoruz.

6 değil 7 tane hareketli ortalama çizdirmek istiyorsanız yukarıdaki patterni kullanarak önce girdi kısmına ma_7p, sonra hesap kısmına ma_7, sonra da çizim kısmına plot(ma_7) eklemeniz yeterli olacaktır. Ayarlar kısmı karmakarışık olmasın diye her hareketli ortalama için ayrı bir aç kapa düğmesi koymadım ama eğer bunu eklemek isterseniz önce bunun için bir değişken oluşturmanız gerekir. Mesela girdiler kısmına şunu ekleyebilirsiniz:

Code:
drawsma1 = input(true, title = "SMA1 Çizilsin mi?")

Ardından ma_1 adlı değişkeni grafiğe ekleyen plot fonksiyonunu şu şekilde değiştirebilirsiniz:

Code:
plot(ma_1, color=(drawsma and drawsma1) ? color.yellow : na, title="MA1")

Burada kullandığımız soru işareti sayesinde plot fonksiyonuna renk ataması yapmadan önce drawsma ve drawsma1 değişkenlerinin her ikisinin birden değerine bakmasını ve her ikisi birden sıfırdan farklı ise yani boolean true değerini içeriyorsa sarı renk kullanmasını, aksi takdirde renk kullanmamasını söylemiş oluyoruz, böylece SMA çizimini toptan kapatırsak ya da yalnızca SMA1 çizimini kapatırsak pratikte çizim yaptırmamış oluyoruz. Benzer bir tekniği alttaki satırda da kullanıyoruz, burada ise renk ile değil, şeffaflık ayarı ile oynuyoruz:

Code:
fill(p1, p2, color = leadLine1 > leadLine2 ? color.green : color.red, transp = drawichimoku ? 70:100)

Eğer kullanıcı drawichimoku değişkenine depolanmış olan varsayılan değeri değiştirirse, yani kutudaki tiki kaldırırsa bulutun çizimi %70 değil %100 şeffaflık ile yapılıyor, dolayısıyla bulut görünmez oluyor. Bu parametreyi kullanarak plot ile yapılan tüm çizimlerdeki varsayılan değerleri kendi tercihlerinize göre değiştirebilirsiniz ya da indikatörün ayarlar kısmındaki style tabını açarak aynı sonucu elde edebilirsiniz. Mesela %30 şeffaflıkta çizim yapmak istiyorsanız:

Code:
plot(ma_1, color=drawsma ? color.yellow : na, title="MA1", transp=30)

Pine ile daha birçok şey yapmak mümkün. Öğrenmek de hem basit, hem de gayet eğlenceli. Hepinize tavsiye ederim. Bu arada... İnceleyince zaten fark edersiniz ama olur da ilk görüşte bu ne biçim Ichimoku diye şaşırırsanız; varsayılan değerleri değil, kripto için genellikle tercih edilen değerleri kullandım.


EDIT:

İşi iyice abartıp, çoklu indikatörümüze Bollinger Bands, Parabolic SAR ve EMA gibi önümüze gelen her şeyi eklemek istersek aşağıdaki gibi bir script elde edebiliriz. Bu scriptte varsayılan olarak hiçbir çizim açık değil, görmek istediklerinizi ayarlar kısmına girip açmanız gerekecek.

Code:
// © niko_83
//@version=4
study(title="Ichimoku + BB + Beşli Hareketli Ortalama + SAR", shorttitle="Ichimoku + BB + Beşli-MA + SAR", overlay=true)

//Hareketli Ortalama Girdileri
drawma = input(false, title = "MA Çizilsin mi?")
ma_tipi = input(defval="SMA", title='Hareketli Ortalama Türü', options=["SMA","EMA"])

ma_1p =  input(9, title="MA1")
ma_2p =  input(21, title="MA2")
ma_3p =  input(55, title="MA3")
ma_4p =  input(100, title="MA4")
ma_5p =  input(150, title="MA5")
ma_6p =  input(200, title="MA6")

//Ichimoku Girdileri
drawichimoku = input(false, "Ichimoku Çizilsin mi?")

conversionPeriods = input(20, minval=1, title="Tenkan-Sen Devir Sayısı"),
basePeriods = input(60, minval=1, title="Kijun-Sen Devir Sayısı")
laggingSpan2Periods = input(120, minval=1, title="Chikou Span Devir Sayısı"),
displacement = input(30, minval=1, title="Öteleme")

//BB Girdileri
drawBB = input(false, title = "BB Çizilsin mi?")

BBD = input(20, minval=1, title="BB Devri")
BBSS = input(2.0, minval=0.001, title="BB Standart Sapma")

// SAR girdileri
drawsar=input(false, title = "SAR Çizilsin mi?")

baslangic = input(title="Başlangıç", type=input.float, step=0.001, defval=0.02)
artis = input(title="Artış", type=input.float, step=0.001, defval=0.02)
maksimum = input(title="Maksimum", type=input.float, step=0.01, defval=0.2)

//SMA Hesapları
ma_1 = ma_tipi=="EMA" ? ema(close, ma_1p) : sma(close, ma_1p)
ma_2 = ma_tipi=="EMA" ? ema(close, ma_2p) : sma(close, ma_2p)
ma_3 = ma_tipi=="EMA" ? ema(close, ma_3p) : sma(close, ma_3p)
ma_4 = ma_tipi=="EMA" ? ema(close, ma_4p) : sma(close, ma_4p)
ma_5 = ma_tipi=="EMA" ? ema(close, ma_5p) : sma(close, ma_5p)
ma_6 = ma_tipi=="EMA" ? ema(close, ma_6p) : sma(close, ma_6p)

 //Ichimoku Hesapları
donchian(len) => avg(lowest(len), highest(len))
conversionLine = donchian(conversionPeriods)
baseLine = donchian(basePeriods)
leadLine1 = avg(conversionLine, baseLine)
leadLine2 = donchian(laggingSpan2Periods)

 //Bollinger Band Hesapları
ssapma = BBSS * stdev(close, BBD)
alt = sma(close, BBD) - ssapma
orta = sma(close, BBD)
ust = sma(close, BBD) + ssapma

// SAR Hesaplama
sarplot = sar(baslangic, artis, maksimum)

//Ichimoku çizimi
plot(conversionLine, color=drawichimoku ? #0496ff : na, title="Tenkan-Sen")
plot(baseLine, color=drawichimoku ? #991515 : na, title="Kijun-Sen")
plot(close, offset = -displacement, color=drawichimoku ? #459915 : na, title="Chikou-Span")
p1 = plot(leadLine1, offset = displacement, color=drawichimoku ? color.green : na, title="Senkou A")
p2 = plot(leadLine2, offset = displacement, color=drawichimoku ? color.red : na,  title="Senkou B")
fill(p1, p2, color = leadLine1 > leadLine2 ? color.green : color.red, transp = drawichimoku ? 70:100)

//SMA Çizimi
plot(ma_1, color=drawma ? color.yellow : na, title="MA1")
plot(ma_2, color=drawma ? color.orange : na, title="MA2")
plot(ma_3, color=drawma ? color.fuchsia : na, title="MA3")
plot(ma_4, color=drawma ? color.red : na, title="MA4")
plot(ma_5, color=drawma ? color.blue : na, title="MA5")
plot(ma_6, color=drawma ? color.purple : na, title="MA6")

// BB Çizimi
plot(alt, title="Alt", color=drawBB ? color.blue:na)
plot(orta, title="Orta", color=drawBB ? color.lime:na)
plot(ust, title="Üst", color=drawBB ? color.blue:na)

// SAR Çizimi
plot(sarplot, style = plot.style_cross, color=drawsar ? color.orange:na)
10  Local / Türkçe (Turkish) / Hacklenmeye karşı önlem olarak BTC adresinizi buraya çivileyin - İmza Zinciri on: March 12, 2020, 09:26:54 AM
Arkadaşlar şurada da izah edildiği üzere çalınan bir hesabı geri almak için söz konusu hesap ile ilişkilendirilmiş bir Bitcoin veya PGP anahtarı ile bir mesaj imzalayarak, anahtarın ve dolayısıyla ilgili adresin sahibi olduğunuzu ispatlayabilmeniz bekleniyor. Hesabınızı size ait bir Bitcoin adresi ile ilişkilendirmek için özel mesaj yollamak mümkün olsa da bunun en güzel yolu bir başlığa bu adresi içeren bir mesaj yazmak gibi görünüyor, çünkü böylelikle kamuya açık bir alana dileyen herkesin kolayca sağlamasını yapabileceği bir kanıt bırakmış oluyorsunuz.

Nitekim şu başlık altında tam olarak bunu yapıyorlar, siz de oraya imzalı bir mesaj bırakabilirsiniz. Benzer bir başlığı Türkçe bölümünde başlatmanın iyi bir fikir olabileceğini düşündüm. Teknik detaylara hakim olmayanlar için öncelikle fazla detaya girmeden imza olayının nasıl çalıştığını izah etmeye çalışacağım:
  
Bitcoin ve PGP temelde aynı teknolojiye yani açık anahtarlı ya da asimetrik şifreleme dediğimiz tekniğe dayanıyorlar. Bu şifreleme yöntemi ile birisi gizli tutulması gereken, diğeri ise doğası gereği kamuya açık olan iki tane şifre (anahtar) üretilir. Açık anahtar kullanılarak şifrelenen bir mesaj yalnızca gizli anahtar tarafından çözülebilir. Gizli anahtar ile şifrelenen bir mesaj ise kamuya açık olan anahtar kullanılarak dileyen herkes tarafından doğrulanabilir.

Herkes tarafından kolayca sağlaması yapılabilecek şekilde gizli anahtar ile yani bitcoin private key ile bir mesajı şifrelediğimiz zaman o mesajı imzalamış oluyoruz. Mesela Electrum kullanarak dijital imza atmak için Araçlar menüsünden Mesajı imzala / İmzayı doğrula seçeneğini açıyoruz. Mesaj kısmına herhangi bir şey yazmak mümkün fakat kötüye kullanımı engellemek için tarih ve saat gibi birkaç değişken eklemek doğru bir uygulama olacaktır. Adres kısmına Bitcoin adresimizi yazıyoruz ve İmza butonuna bastığımızda İmza adlı kutuda mesajımızın imzalanmış halini elde etmiş oluyoruz.



Herhangi birinin imzaladığı bir mesajı doğrulamak için ise Doğrulandı (sic, kötü çeviri) butonuna basıyoruz. İnternet üzerinde şu veya şu gibi birçok adreste de doğrulama işlemi yapmak mümkün. Tüm bunları PGP'nin açık kaynaklı versiyonu olan OpenPGP kullanarak yapmak isterseniz, Gpg4win paketindeki Kleopatra adlı programı kullanabilirsiniz.



Verileri PGP mesaj formatı ile şu şekilde yazabiliriz:

Code:
-----BEGIN BITCOIN SIGNED MESSAGE-----
İmzalanacak metin, Bitcointalk UID, Tarih Damgası
-----BEGIN SIGNATURE-----
Bitcoin Adresi
İmzalanmış (şifreli) metin
-----END BITCOIN SIGNED MESSAGE-----

İmzalanmış metnimi buraya ekliyorum. Bunu şablon olarak kullanabilirsiniz ya da kendinize has bir metin hazırlayabilirsiniz. İmzalarını ekleyecek olan arkadaşlar kendilerinden bir önceki kişinin metnini alıntı yaparlarsa bir zincir oluşturmuş oluruz ve hesabı ele geçiren kişi mesajı değiştirse dahi orijinal metin alıntı içinde korunmuş olur. Lürfen yalnızca bir önceki kişinin imzasını alıntılamaya dikkat edelim ki kartopu etkisi ile iç içe bir labirent oluşmasın. Ben zaman zaman konuyu gözden geçirip imzaları doğrulamaya ve alıntı yapılmayan mesajları alıntılayarak güvence altına almaya çalışacağım.

Code:
-----BEGIN BITCOIN SIGNED MESSAGE-----
Niko83 @ bitcointalk.org, UID - 866954, 12 Mart 2020
-----BEGIN SIGNATURE-----
1Niko83AnexWVJ38AbcAv5QVkgfeUyg1DT
G5tKL428cpbA6ZskSJd8PnthYr420K2VuKDmG1OK7wKkRxwY/P+jxgBUu7orBEQKrA2pavElKdJSkwrLeaof8Z4=
-----END BITCOIN SIGNED MESSAGE-----
11  Local / Ekonomi / Bitcoin Elliott Dalga analizi on: March 02, 2020, 05:48:55 PM
Arkadaşlar aşağıdaki analizi 13 Şubat'ta paylaştım. Adet olduğu üzere herkes benimle dalga geçti ama zaman beni haklı çıkardı. Fikrimce, fiyat hareketlerini öngörebilmek için kullanabileceğimiz en güçlü araç Elliott dalga prensibi. Ticaret yapanlara bu teoriyi öğrenmelerini tavsiye ederim.



Güncel fiyatı incelediğimde alttakine benzer bir tablo görüyorum.



Birkaç gündür fiyatın 8000 ya da 7600 seviyelerine kadar geri çekilebileceğinden şüpheleniyordum ama bugünkü sıçrama bana düzeltmenin bitmiş olabileceğini düşündürüyor. Fiyat bir önceki dalga silsilesinin 4. tepesini yani 8980 seviyelerini aşarsa uzun pozisyon açmak iyi bir fikir olabilir. Elliott dalga analizi ile ilgilenen arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse sevinirim.
12  Local / Pazar Alanı / Ücretsiz VPN on: February 28, 2020, 01:01:26 AM
Arkadaşlar başımız sağ olsun.

Birkaç saattir normal yollarla sosyal medyaya erişmek mümkün olmuyor. Her fırsatta internete karartma uygulanması gücüme gidiyor. İnsanların haber alma hakkını engellemeleri bir yana, içimizde yakınlarıyla iletişim kurmaya çalışanlar olabilir. Dileyen herkese kendi sunucularım üzerinden ücretsiz VPN erişimi sağlayacağım. Özel mesaj atarak talep etmeniz yeterli olacaktır. Varsayılan olarak bir adet Wireguard profili yollayacağım. Özellikle talep edenlere OpenVPN bağlantısı da sağlayabilirim. Bir profil üzerinden aynı anda birden fazla cihaz ile bağlantı kurmaya çalışırsanız bağlantı problemi yaşayabilirsiniz. Eğer ihtiyacınız varsa belirtmeniz yeter, kaç tane profile ihtiyacınız varsa yollarım.

Wireguard indirmek için: https://www.wireguard.com/install/
OpenVPN indirmek için: https://openvpn.net/community-downloads/

Yollayacağım hesapları bir hafta boyunca dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sunucuya yakın zamanda farklı bir Linux yüklemem gerekiyor, o yüzden bir hafta sonra hesaplar devre dışı kalacaktır. Yeni sunucuyu kurduğumda dileyenlere yine ücretsiz hesap verebilirim. Lütfen suistimal etmeyelim. Dileyenler 1Niko83AnexWVJ38AbcAv5QVkgfeUyg1DT adresine bahşiş yollayabilir.
13  Local / Konu Dışı / Sosyal medyaya erişemeyenler için ücretsiz VPN hesapları on: February 28, 2020, 12:21:40 AM
Arkadaşlar başımız sağ olsun.

Birkaç saattir normal yollarla sosyal medyaya erişmek mümkün olmuyor. Her fırsatta internete karartma uygulanması gücüme gidiyor. İnsanların haber alma hakkını engellemeleri bir yana, içimizde yakınlarıyla iletişim kurmaya çalışanlar olabilir. Dileyen herkese kendi sunucularım üzerinden ücretsiz VPN erişimi sağlayacağım. Özel mesaj atarak talep etmeniz yeterli olacaktır. Varsayılan olarak bir adet Wireguard profili yollayacağım. Özellikle talep edenlere OpenVPN bağlantısı da sağlayabilirim. Bir profil üzerinden aynı anda birden fazla cihaz ile bağlantı kurmaya çalışırsanız bağlantı problemi yaşayabilirsiniz. Eğer ihtiyacınız varsa belirtmeniz yeter, kaç tane profile ihtiyacınız varsa yollarım.

Wireguard indirmek için: https://www.wireguard.com/install/
OpenVPN indirmek için: https://openvpn.net/community-downloads/

Yollayacağım hesapları bir hafta boyunca dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sunucuya yakın zamanda farklı bir Linux yüklememem gerekiyor, o yüzden bir hafta sonra hesaplar devre dışı kalacaktır. Yeni sunucuyu kurduğumda dileyenlere yine ücretsiz hesap verebilirim. Lütfen suistimal etmeyelim. Dileyenler 1Niko83AnexWVJ38AbcAv5QVkgfeUyg1DT adresine bahşiş yollayabilir.
14  Local / Pazar Alanı / Satılık Gunbot Ultimate Lisansı & 2500 Gunthy Token on: February 27, 2020, 08:35:24 PM
Paraya sıkıştığım için çok sevdiğim halde Gunbot lisansımı satıyorum. Lisans ömür boyu geçerlidir ve Tradingview eklentisi ile geriye dönük test betikleri dahildir. Gunbot personeli yakında çok güzel bir haber açıklayacaklarını ve fiyatın epey yukarı çıkacağını söylüyor ama bu haberin ne olduğunu söylemiyorlar, yani yakında bu fiyatlarla Gunbot almanız mümkün olmayabilir. Satış Gunbot personeli aracılığıyla yapılacaktır yani dolandırılmaktan korkmanıza gerek yok. Lisans aktarım ve escrow ücretlerini ben karşılayacağım. Ultimate Lisans için 1250 Gunthy token yeterli oluyor ama bende 2500 token var.

Fiyat:

  - Gunbot Ultimate Lisans + 1250 token için 0.10 BTC
  - Gunbot Ultimate Lisans + 2500 token için 0.12 BTC

Yazılımı kiralamayı da düşünebilirim. Kendime ait Netcup sunuculardan birine kurulumunu yaparak, hatta konfigüre ederek kullanımınıza açabilirim. İlgilenenler özel mesaj atabilirler.
15  Economy / Digital goods / Gunbot Ultimate license & 2500 Gunthy tokens for sale on: February 27, 2020, 07:54:19 PM
I'm having some difficulties in my life so although I like it very much, I'm selling my Gunbot Ultimate license. It includes Tradingview plugin and back-testing scripts. It's a lifetime license. Gunbot staff urges me not to sell, talking about some "great news which will be released soon" but they don't disclose it. So this is supposedly a bargain. Gunbot stuff will handle the sale and they even provide escrow services so you don't have to worry about being scammed. I'll cover the escrow and license exchange fees. 1250 Gunthy tokens are enough for an Ultimate License but I have 2500 in my wallet. The price is:

  - 0.10 BTC for Gunbot Ultimate License + 1250 tokens
  - 0.12 BTC for Gunbot Ultimate License + 2500 tokens

I might also be interested in renting it. I can install it on a bad-ass Netcup server and even configure it for you. PM if you're interested.
16  Local / Pazar Alanı / BMW E39/E46/X3/X5 Yedek Anahtar Yapımı / Kayıp Anahtarları Hafızadan Silme on: October 21, 2019, 01:42:34 AM
BMW E39/E46/X3/X5 modelleri için yedek anahtar yapıyorum.

Şu an elimde yalnızca HU92 tipinde anahtarlar, ID44 (PCF7935AA) kodlu çipler ve anahtarsız giriş (keyless entry) sağlayan değiştirilebilir pilli uzaktan kumanda devreleri bulunmaktadır. Sipariş üzerine HU58 gibi diğer tipte anahtarlar, çipler ve kendi kendini şarj eden uzaktan kumanda devrelerini 20-25 gün içinde temin edebilirim.

Aracın motor kilidini (immobilizer) okumak için kullandığım cihaz yalnızca EWS tipi entegreler ile uyumlu olduğu için yalnızca yukarıda saydığım modeller için anahtar yapabiliyorum. Elimde anahtar bıçağı kesme cihazı bulunmamaktadır, bu işlemi ücret mukabili olarak anahtarcıda yaptırmanız gerektirmektedir.

Aracınızın anahtarını kaybettiyseniz, kayıp anahtarları motor kilit hafızasından silerek geceleri rahat uyumanızı sağlayabilirim. Bu işlem için immobilizeri yerinden sökmeye gerek duymuyorum; OBDII portu bulunan hemen hemen bütün BMW'lerde INPA veya Rheingold gibi yazılımlar kullanarak kayıp anahtarları devre dışı bırakabiliyorum.

Asıl işim anahtarcılık değil. Bu anahtar mevzusunu kendi aracımla uğraşırken öğrenmek zorunda kaldım çünkü yetkili servisler anahtar için bir kamyon para istiyor, üstüne bir de 2-3 hafta bekletiyorlar. İmmobilizer teknolojisinin nasıl çalıştığını bilen, bilgisayar okuma-yazması olan anahtarcı bulmak da zor.

Edirne ve yakın çevresindeyseniz benden yardım alabilirsiniz. Yakıt paramı ödemeye razıysanız daha uzak mesafelere de gelebilirim. Aracınızın immobilizerini sökerek kargo ile yollamanız durumunda dilediğiniz sayıda yedek anahtar üretme, eski anahtarları hafızadan silme gibi işlemleri 1-2 iş günü içinde tamamlayarak yine kargo ile size teslimini sağlayabilirim. Böylece asgari 3 iş günü, azami 5 iş günü içinde yeni anahtarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Detaylar için lütfen iletişime geçiniz. Talep ettiğiniz işleme göre makul bir ücret üzerinde anlaşırız. Buraya gelip "sakın güvenmeyin hede hödö olur" diye bir ton yorum yapmayın. Evet doğrudur, immobilizerinizi bana yollarsanız bir gece ansızın gelip aracınızı çalabilirim. Güvenmeyen işine baksın; bu kadar basit. Buradan gelecek 150-200 liraya çok ihtiyacım olduğu için değil, pek az insanın becerebildiği bir işi halledebilecek imkanım olduğu için ihtiyaç duyabilecek insanlar ile paylaşıyorum.


17  Local / Pazar Alanı / 200 Kullanıcı kapasiteli VPN Sunucusu (OpenVPN & Wireguard & Shadowsocks) on: October 20, 2019, 03:17:27 AM
Aynı anda 200 kullanıcının bağlanabileceği VPN sunucuları satılıktır.

Almanya, Fransa, İngiltere, Kanada, ABD veya Polonya'da yerleşik bir sunucu seçebilirsiniz. Sunucu bir alan adına (domain) bağlanarak, OpenVPN, Wireguard, OpenConnect, AnyConnect ve Shadowsocks VPN servisleri yüklü şekilde 1 iş günü içinde teslim edilecektir. Sunucunuza ait alan adını tarayıcınız ile açtığınızda sunucuyu nasıl kullanacağınıza dair Türkçe, İngilizce ve Fransızca talimatların yanı sıra gerekli tüm yazılım ve konfigürasyon dosyalarına erişebileceksiniz.

Sunucu, 200 farklı cihazın aynı anda bağlanbileceği şekilde ayarlanmış ve tüm güvenlik ayarları eksiksiz bir biçimde yapılmış olarak teslim edilecektir. Sunucular Android, macOS, Windows, Linux, iOS gibi tüm platformları desteklemektedir. Her bir sunucunun kendine ait sabit bir IP adresi bulunmaktadır ve asgari 100 Mbps indirme / yükleme hızına sahip sınırsız bağlantısı mevcuttur. 1 Gbps hıza sahip sunucular için lütfen iletişime geçiniz.

Bir adet sunucu satın alarak ailenizin, arkadaşlarınızın, şirket çalışanlarınızın, kısacası dilediğiniz herkesin güvenli ve engelsiz bir biçimde internet erişimine kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Sunucu yalnızca sizin ve çevrenizin hizmetine has olacağı için büyük şirketlerin sunduğu VPN hizmetlerine kıyasla daha güvenli ve kararlı çalışacaktır.

Bu teklif %100 memnuniyet garantisi ile sunulmaktadır. Bir aylık ücreti ödeyerek sunucuyu satın aldığınızda 15 günlük deneme süreniz başlayacaktır. Herhangi bir sebeple memnun kalmamanız halinde, 15 gün içinde ücretin tamamının iadesini talep edebileceksiniz. Hizmeti bir aydan uzun süreyle kullanmaya devam etmek istediğiniz takdirde kalan 15 gün içinde ücretin geri kalanını yatırmanız gerekecektir; aksi takdirde 30 günlük süre dolduğunda sunucu devre dışı kalacaktır.

Sunucuların 1 aylık ücreti 60 TRY, 6 aylık ücreti 320 TRY, 12 aylık ücreti 600 TRY'dir.

Sunucuyu halihazırda sahip olduğunuz bir alan adına bağlamak isterseniz, sunucuyu satın almadan önce bunu belirtmeniz ve kurulum başlamadan önce alan adını sunucu adresine yönlendirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde sunucu almanya23-engelsiz-online gibi jenerik bir alan adına yahut sizin belirlediğiniz musteri34-engelsiz-online biçiminde bir alt alan adına bağlanacaktır.

Kripto para ile ödeme kabul edilir.
18  Local / Konu Dışı / Piyasadaki dolandırıcıları ifşa edelim on: August 19, 2019, 01:26:15 AM
Herkese merhaba! Konuyu nereye açsam bilemedim, moderatörler gerekli görürlerse taşıyabilirler.

Epey zamandır bir madenci almaya niyetim var ama madenci piyasası vahşi batı gibi, insan kime güveneceğini bilemiyor. Daha önce bir arkadaşımla dolandırıcıların eline düştüğümüzden ötürü, üç kuruş para için yıllarca hapis yatmayı göze alabilecek kadar gözü kara insanlarla yüzyüze olduğumuzu da gayet iyi biliyorum. Adamın telefon numarasını ve banka hesap numarasını savcıya verdik ama öyle müthiş bir ülkede yaşıyoruz ki üç yıldır davayı bırak, savcıdan bir selam bile gelmedi. Ülkenin adalet sisteminin durumu ortada, kendimizi hokkabazlara karşı korumak zorundayız.

Bu başlığı, etrafımızı goblin ordusu gibi sarmış olan dolandırıcılara karşı bir bilgi bankası olması maksadıyla açıyorum, umarım maksat hasıl olur. Sizden ricam, bildiğiniz, duyduğunuz dolandırıcıları, hatta dolandırıcı olduklarından şüphelendiklerinizi bu başlığa not düşmeniz. Söz gelimi, sahibinden.com üzerinden satış yapan zilyon tane satıcı var ama internette bu vatandaşların ne olduğu hakkında dişe dokunur neredeyse hiç bilgi yok. Zamanla bu başlık altında arama motorları ile ulaşılabilecek bir bilgi bankası oluşacağını umuyorum. Böylece dürüst satıcılara da kendilerini ispatlama ve daha çok iş yapma şansı verebiliriz. Pazar alanı "ortalık dolandırıcı dolu" uyarılarından geçilmiyor ama bu uyarılar maalesef karın doyurmuyor. Karanlığa küfür edeceğimize bir mum yakalım.

Mesela bu "ASİC MİNER TÜRKİYE" adlı sahibinden.com hesabından alışveriş yapan var mıdır? Cihazları kendi dükkanlarında elden teslim edebileceklerini söylüyorlar, böyle bir dükkan gerçekten var mıdır, bu dükkana giden gören var mıdır? Eğer birkaç kişi referans olursa bu sıcakta 500 km yol yapmadan kargo yolu ile sipariş vermeyi umuyorum.

Hepinize iyi günler dilerim.
19  Local / Pazar Alanı / Sıfır Sapphire Radeon Pulse RX 570 ITX 4G satilikti, artık değil. on: July 10, 2019, 01:03:35 PM
Zamanında madencilik için Amazon'dan önsipariş ile 6 tane aldım ama Amazon yalnızca birini yolladı. 3-5 saat deneme haricinde hiç kullanmadım.

Laf olsun diye demiyorum, gerçekten 3-5 saat hariç hiç kullanılmadı. Amazon kartı yollayana kadar ben zaten madencilik işinden vazgeçmiştim. Madem bunu aldık bari (halihazırda kişisel bilgisayarımda kullandığım) Asus Rx470 8G ile birlikte çalıştırayım dedim ama sürücülerin uyumsuzluğu sebebiyle iki kartı aynı anda devreye alamadım. 3-5 saat uğraştıktan sonra vazgeçtim, kutusuna geri koydum, bir daha da uğraşmadım. O günden beri öylece duruyor. Bundan temizini ancak sıfır alırsanız bulabilirsiniz, sıfırdan hiçbir farkı yok. Elinize alınca zaten fark edersiniz.

Peşin ya da BTC ile 655 lira, GeT ile 720 lira.
 
GeT ile almak için:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-sifir-sapphire-radeon-pulse-rx-570-itx-4g-g5-708675834/detay/
20  Local / Pazar Alanı / Satılık Sıfır 4TB diskler - BTC, GeT ile ödeme ve Antminer ile takas olur on: June 29, 2019, 11:04:50 PM
Elimde hiç kullanılmamış 4 TB diskler mevcut. Fabrikadan çıktıkları halde, hiç açılmamış ambalajlarında mühürlü olarak duruyorlar. Bitcoin ile ödeme kabul edilir. Antminer SHA256 madenci ile takas olur. Kargo ücreti benden.

WD Blue 4TB 5400 RPM (WD40EZRZ) - 400 TL (10 adet)
Toshiba X300 4TB 7200 RPM (HDWE140UZSVA) - 590 TL (10 adet)

Sahibinden.com üzerinden GeT ile almak isterseniz:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-western-digital-blue-4tb-647703074/detay/
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-toshiba-x300-4tb-705006279/detay/
Pages: [1] 2 3 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!