S jedne strane, činjenica je da je korona virus opasan i da ugrožava zdravlje, ali s druge strane zbog brojnih mjera izolacije i karantene, ugrožava se naš uobičajeni način života, nestalo je slobode putovanja, druženja...
Čini mi se da u brojnim zemljama idu u opasne ekstreme i da nisu baš uspijeli pogoditi pravi omjer zaštite od virusa i normalnog života i rada.
Zbog ovoga se urušava i svjetska ekonomija, manje se troši, ima naznaka rasta inflacije, povećava se javni dug a zbog svega toga mogli bi vidjeti pad vrijednosti velikih svjetskih valuta, novu svjetsku krizu ali to bi čak mogle biti dobre vijesti za bitcoin i crypto jer će ljudi početi više tražiti alternativne načine ulaganja.
Ipak, nitko nema ''kristalnu kuglu'' i jako je teško predvidjeti što će se dalje događati.
Da je opasniji po pitanju smrtnosti od neke obične gripe nebi rekao, a sad o tome se izvještava svaki dan, pa su eto ljudima stvorili paniku, jer je najlakše preko medija na taj način stvorit paniku, te od muhe napravit slona. Ko kaže da im nije bilo u cilju da nestane sloboda za ljude? I ko zna kakve su im namjere sa ovim?
Ovo što kažeš za ekonomiju mislim da je u ovom videu prije skoro godinu dana Coin Bureau najavljivao ovu krizu di su banke namjerno printale USD više nego što su trebale da stvore krizu, te uz pomoć korone i plašenja ljudi sa njom su uspjeli napravit ovo šta su htjeli, ako i tu koronu nisu namjerno napravili
https://www.youtube.com/watch?v=L_f6R0DHNH0Jep, ne treba skrivati da ovo poprilično baca na fašizam. Naravno, ne uspoređujem sa holokaustom, nije mi na kraj pameti - ali moram priznati da je mučno za gledati.
Što se samih cjepiva tiče, nisam neki luđak s teorijama zavjere, generalno smatram da su cjepiva kroz povijest donijela puno dobrog ali isto tako mislim da moramo zadržati pravo izbora oko takvih stvari. Temeljno ljudsko pravo je pravo na slobodu, doslovno nam je oduzeto zbog nekakve gluposti s 1% smrtnosti. Pa gripa ima 1/3 smrtnosti covida i živimo s njom 500 godina. I isto imamo cjepiva za najugroženije i štitimo ih bez da mi ostali imamo drame oko toga.
Baš sam probao pronaći jedan dokumentarac na YT, ali je izgleda nekim "čudom" baš sada uklonjen sa YT. Nije nikaki novi, nego je godinama bio na YT i pričalo se o svinjskoj gripi uSADu 60-ih, ili 70-ih, te su se ljudi išli odma dobrovoljno cjepiti sa nekim cjepivom koje je tek napravljeno u jako kratkom vremenskom preiodu. Kao i ovo sada i masa ljudi koja je primila to cjepivo su nakon par godina, nakon primanja tog cjepiva postala invalidima i sl. a ni ovo sada cjepivo nije moglo biti previše ispitano
imam prilicno neutralan stav po pitanju korone, ali mislim da ovde nije problem smrtnosti (koja nije mala), nego prenosivosti, koja je ogromna
doslovno vidis nekoga sa koronom, i imas 50% sansi da si je dobio (ne znam koliko ste puta imali situaciju da provedete dan sa nekim, a onda sutra saznate da je pozitivan)
i ta prenosivost ustvari povlaci slicnost sa cigarama, jer niko tebi ne brani da pusis, ali ako pusis u istoj prostoriji gde je nepusac, onda ugrozavas njegovu slobodu na cist vazduh, licna sloboda je samo ono sto ne ugrozava licnu slobodu drugih, a ne da radis sta ti padne na pamet
Isto tako je velika šansa da se dobije neka prehlada, gripa i sl. ako si u prostoriji sa onim ko ju ima, a i od gripe umiru stariji ljudi kao i od ovoga.
Jebiga ovo sa cigarama je sjebano, zabrani pušaču da puši i zabranio si onda njemu slobodu
---------------------------------------------
Meni je najjače da se o ovome svaki dan priča na TVu, pa da pričaju o gripi i iznose podatke ljudi bi trebali imati strah od toga da se o tome priča. Smrtnost kod korone i gripe je jako slična obadvije boleštine ubijaju stare ljude kojima treba neka prehlada da umru, mladi rjetko od obadvije boleštine umiru. Kada se pogleda svaku smrt se je proglašavalo smrti od korone, obdukcije nisu rađene i kako je moguće znat da je od korone neko umro? Bilo je slučajeva di su ljudi umrli od srčanog i sl. te se proglasilo da su umrli od korone, bilo je slučajeva di su države plaćale sahrane da bi obitelj pokojnika pristala na to da se proglasi da je pokojnik umro od korone.
Tako da se je ovdje nešto više od korone dešava.