Bitcoin Forum
September 20, 2018, 08:10:07 AM *
News: ♦♦ Bitcoin Core users must update to 0.16.3 [Torrent]. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: cgminer wont mine in scrypt mode  (Read 4463 times)
dethdeks
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 208
Merit: 100



View Profile
March 14, 2013, 08:43:20 AM
 #1

for some reason ever since i upgraded my motherboard to the MSI 890FXA GD70 motherboard and did a fresh install of windows i cant get cgminer or any miner for that matter to mine via scrypt. if i run cgminer in cmd it will start but it mines in phatpk if i use my bat files that i used before on my old motherboard it starts cgminer but says my cards are disabled. reaper just errors out saying to raise the sharethreads or lower the lookup_gap which iv tried and just does the same thing. im seriously getting frustrated with this and hope someone can help me out.


note. only thing changed in setup was motherboard/cpu/ram nothing else

the old mobo/cpu/ram was a gigabyte board with ddr2 ram n an intel pent D proc
new mobo/cpu/ram combo is a msi 890fxa gd70 board with a semp 145 proc n ddr3 ram

iv used 3 different versions of cgminer including 2.10.5 2.11.0 and 2.11.2 reaper version tried v13b4

cards i have are 2x5970's (non crossfire)

the error i get

Code:

 [2013-03-14 01:46:47] Thread 1 being disabled
 [2013-03-14 01:46:47] Error -5: Enqueueing kernel onto command queue. (clEnqueu
eNDRangeKernel)
 [2013-03-14 01:46:47] GPU 0 failure, disabling!
 [2013-03-14 01:46:47] Thread 0 being disabled
 [2013-03-14 01:46:47] Error -5: Enqueueing kernel onto command queue. (clEnqueu
eNDRangeKernel)
 [2013-03-14 01:46:47] GPU 3 failure, disabling!
 [2013-03-14 01:46:47] Thread 3 being disabled
 [2013-03-14 01:46:52] Stratum from pool 0 detected new block

Donations Accepted
LTC: Lcv7XmxnHJ7BhRjXjzCUBJ4Cfrq43SA5qc
BTC: 16mHGGVgntqtTmrddud8BFgN3XAsBobvVe
Einax Airdrops and Bounties made easy! List your ERC-20 token
FREE
ETH markets launching soon!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1537431007
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537431007

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537431007
Reply with quote  #2

1537431007
Report to moderator
MKEGuy
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 153
Merit: 100


View Profile
March 15, 2013, 07:34:18 AM
 #2

you sure you dont have a cgminer.conf file in the folder that its trying to read from?  (Getting conflicting settings from what your trying to do basically)

If you have >100 posts play the Circle of Trust Game  If I have helped you in any way, or you are just feeling generous... please feel free to donate! Smiley LNarfMNLyymkS9WYQFLcmr46AeMYNP8Qj2
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2646
Merit: 1142


Ruu \o/


View Profile WWW
March 15, 2013, 08:19:49 AM
 #3

Driver likely broken. Don't use anything after 12.8.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
qbits
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213
Merit: 100



View Profile
April 03, 2013, 04:51:40 PM
 #4

I use cgminer 2.11.3 (i think) and 13.1 AMD/ATI drivers with windows 7/64 and am able to successfuly mine LTC with a couple of 5770 cards. I also managed to get it working with linux/64 and 6990 card again with 13.1 AMD drivers, 13.3 did not work at all.
However linux/6990 setup was not optimal as the cgminer complains:
- that thread concurency is to high for card's memory and won't start
- or is too low and therefore you get 30% "hardware error" shares which are not accepted.
I wish you look into this, as using reaper is no fun believe me....
BR
qbits
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213
Merit: 100



View Profile
April 03, 2013, 05:40:11 PM
 #5

I use cgminer 2.11.3

here you go:
a) windows
Code:
Summary of runtime statistics:

 [2013-04-03 19:04:45] Started at [2013-04-02 18:32:42]
 [2013-04-03 19:04:45] Pool: http://stratuqm+tcp://notroll.in:3333
 [2013-04-03 19:04:45] Runtime: 24 hrs : 32 mins : 2 secs
 [2013-04-03 19:04:45] Average hashrate: 330.2 Kilohash/s
 [2013-04-03 19:04:45] Solved blocks: 0
 [2013-04-03 19:04:45] Best share difficulty: 3.85M
 [2013-04-03 19:04:45] Queued work requests: 3096
 [2013-04-03 19:04:45] Share submissions: 12872
 [2013-04-03 19:04:45] Accepted shares: 11914
 [2013-04-03 19:04:45] Rejected shares: 958
 [2013-04-03 19:04:45] Accepted difficulty shares: 414106
 [2013-04-03 19:04:45] Rejected difficulty shares: 29830
 [2013-04-03 19:04:45] Reject ratio: 7.4%
 [2013-04-03 19:04:45] Hardware errors: 0
 [2013-04-03 19:04:45] Efficiency (accepted / queued): 385%
 [2013-04-03 19:04:45] Utility (accepted shares / min): 8.09/min
 [2013-04-03 19:04:45] Work Utility (diff1 shares solved / min): 302.06/min

 [2013-04-03 19:04:45] Discarded work due to new blocks: 4924
 [2013-04-03 19:04:45] Stale submissions discarded due to new blocks: 142
 [2013-04-03 19:04:45] Unable to get work from server occasions: 19
 [2013-04-03 19:04:45] Work items generated locally: 10126
 [2013-04-03 19:04:45] Submitting work remotely delay occasions: 10
 [2013-04-03 19:04:45] New blocks detected on network: 1271

 [2013-04-03 19:04:45] Summary of per device statistics:

 [2013-04-03 19:04:45] GPU0                | (5s):190.5K (avg):188.8Kh/s | A:6909 R:526 HW:0 U:4.7/m I:19
 [2013-04-03 19:04:45] GPU1                | (5s):140.4K (avg):141.3Kh/s | A:5005 R:432 HW:0 U:3.4/m I:19
 S[h2u0t1d3o-w0n4 -s0i3g n1a9l: 0r4e:c4e5i]v eSdt.r

C:\Users\Arijan\Downloads\cgminer-2.11.3-win32\cgminer-2.11.3-win32>

b) Linux
Code:
Could not connect. Server down?12, stale 10.54%, GPU errors: 0%, ~592.817 kH/s, 83241s                                             
2013-04-03 19:11:36 Couldn't connect to server. Trying again in a few seconds...                                                   
596.7kH/s, shares: 14535|1712, stale 10.54%, GPU errors: 0%, ~592.803 kH/s, 83275s
arijan@G31M:~/reaper/build$

I stopped it today as the pool notroll.in is down....
yeemartin
Member
**
Offline Offline

Activity: 95
Merit: 10



View Profile
April 05, 2013, 02:07:50 AM
 #6

you need 2gb ram, i mean ram on the motherboard.

1gb ram is not enough for the litecoin mining.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!