Hocam yaklaşık 10 saattir 170mh/s hızla ubq kazıyorum. Ancak hiç ödeme gelmediği gibi sayfada 0 ubiq yazmakta. Ne sıklıkla güncelleniyor acaba?
güncelleme periyodunu anlayamadığım içinm bıraktım burayı tam olarak ne döndüğünü anlayamıyoruz.
Merhaba Arkadaşlar,
gerek canlı chatten gerek buradan bazı sıkıntılarınızın/sorunlarınızın olduğunu görüyorum. bu olaya bir cevap vermek ve olayı aydınlatmak istiyorum.
Blok bulma süresi hakkında ortalama bir değer veremeyeceğimizden dolayı belli bir sıklıkla bakiye güncelleniyor diyemeyiz.
Havuzlar bildiğiniz üzere madencilerin bulduğu blok ödüllerini dağıtmak üzere hazırlanmış yazılımlardır. her bulunan (onaylanmış) blok sonrası blok için sarf ettiğiniz değer kadar bakiyenize ekler. kısaca örneklendirmek gerekirse. ubiq için blok ödülü 8 ubiqdir. size düşen pay ise bu blok bulunana kadar tüm havuzun share sayısı sizin gönderdiğiniz share sayısına bölünür ve sizin hesabınıza eklenir. yaklaşık bir saat(blokun onaylanma süresi) sonra eğer bakiyeniz 1 ubiqden fazlaysa ödemeniz yapılır.
örneklendirmek gerekirse.
Havuzun hash gücü 100mh/s ve sizin burada hash gücünüz 10mh/s ise. havuz bir blok bulduğunda (ki son bulunan bloklar anaysafada gösterilir) size düşen ubiq sayısı 0.8 ubiq olacaktır.
Bazı arkadaşlarımız sitede gösterilen tahmini kazanç hakkında yanılgıya düşmüşler. gösterilen değerler sizin son 24 saat'lik ortalamanız ve
Networkün son 24 saatlik ortalamasına göre tahmin edilmekte. Networkteki değişen zorluk ve network hashrate bu hesaplamaya 24 saat geçmeden dahil edilmez.
sitede 3 saatte 1 ubiq kazanacağım yazıyor fakat 3 saate 1 ubiq gelmedi gibi bir söylemlerde lütfen bulunmayınız.
verdiğim örnekten yola çıkarak eğer havuz ortalama blok bulma sayısının üstündeyse 3 saat değil 1 saatte de 1ubiq kazanabilirsiniz altındaysa 6 saatte de 1 ubiq kazabilirsiniz. sitedeki veriler tamamen tahmini ve 24 saatlik verilerin ortalamasını yazmaktadır.
İlginiz için teşekkür ederim.