Bitcoin Forum
April 22, 2018, 07:19:53 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Running low on disk space while mining ETH  (Read 854 times)
Cryptozillah
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 679
Merit: 500


View Profile
August 28, 2016, 04:43:27 PM
 #1

I am running 64Gb ssd:s in my rigs.
Around three weeks ago i reinstalled one of them with Win 10.
I have been running ETH since that and now i am down at 2Gb disk space. I have been trying to find all old DAG files but cant find them anywhere. First time i use Win 10.

I am running Claymores miner, anyone know how to locate the old DAG:s ?
My biggest folder on the drive is the Windows folder, it is around 16Gb.
The second largest folder on the drive is windows/winsxs, that one is around 6Gb
The location where i thought i would find them (users/user/appdata/local/ethdcrminer64) is only 3Gb and containing two dag files.

It feels like a big chunk of space is missing and i cant find out where it is.
I have activated visibility on hidden files and so on.

Anyone got a tip ?

Rigg one (almost three weeks old)



Rig two (around 1.5 weeks old)



Both rigs are identical except six cards in rig 1 and two cards in rig 2.

16Gb virtual memory set on both rigs.

What is eating drive space in rig 1 !?
1524381593
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1524381593

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1524381593
Reply with quote  #2

1524381593
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1524381593
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1524381593

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1524381593
Reply with quote  #2

1524381593
Report to moderator
joblo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092
Merit: 1015


View Profile
August 28, 2016, 05:13:53 PM
 #2

If Program Files is 40 GB and Windows is 16 GB, there's 56 GB already out of 60. Rig 2 has a similarly sized Program Files.
The issue appears to be in Program Files on both rigs.

cpuminer-opt developer, https://bitcointalk.org/index.php?topic=1326803.0
BTC: 12tdvfF7KmAsihBXQXynT6E6th2c2pByTT,
ETH: 0x72122edabcae9d3f57eab0729305a425f6fef6d0
Sanitough
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658
Merit: 500



View Profile
August 28, 2016, 05:46:15 PM
 #3

If Program Files is 40 GB and Windows is 16 GB, there's 56 GB already out of 60. Rig 2 has a similarly sized Program Files.
The issue appears to be in Program Files on both rigs.

If that is for mining only, the total program files and the windows folder should be lower than 8GB. The OP has to remove the Claymore miner log fiies regularly. They are quite big.

                 ▄▄██████████████▄▄
             ▄███████████████████████▄
           █████████████████████████████
         ███▀▀█████▀▀ ██  ██  ▀▀██████████
        ██▀ ▄  ▀      ██  ██      ▀█████████
       █▀ ▄██▀        ██  ██        █████████
      ▀ ▄███▌      ███████████▄▄  ▄███████████
      ▄████▌        ▀██████████████████████████
    ▄██████     ██▄   ▀███████████████████████████▀
  ▄████████    █████▄▄  ▀███████████████████████▀
▄██████████    ████████▄  ▀███████████████████▀
    ███████    ██████████▄   ▀██████████████▀ ▄█
    ███████    ████████████▄▄  ▀██████████▀ ▄███
    ███████▌    ██████████████▄  ▀██████▀ ▄████
     ███████      ██████████████▄  ▀██▀ ▄██████
      ███████▄      ▀██████████▀      ████████
       ████████       ██  ██        █████████
        █████████▄    ██  ██     ▄██████████
          ██████████▄▄██▄▄██▄▄▄███████████
            ████████████████████████████
              ▀██████████████████████▀
                  ▀▀████████████▀▀
                   

LocalCoinSwap
   World's Most Inclusive 
         Cryptocurrency Marketplace
[]
██████████████
█████████████████
██░░░░░████████████
██░░░░░██████████████
█████████████████████
██░░░░░░░░░░░░░░░░░██
█████████████████████
██░░░░░░░░░░░░░░░░░██
█████████████████████
██░░░░░░░░░░░░░░░░░██
█████████████████████
█████████████████████
TELEGRAM
TWITTER
FACEBOOK
REDDIT
INSTAGRAM
MEDIUM
LINKED IN
STEEMIT
Cryptozillah
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 679
Merit: 500


View Profile
August 28, 2016, 06:02:14 PM
 #4

If Program Files is 40 GB and Windows is 16 GB, there's 56 GB already out of 60. Rig 2 has a similarly sized Program Files.
The issue appears to be in Program Files on both rigs.
Not sure what is going on, the files on both eigs are pretty much the same size. But i have like 15Gb more free space on the more fresh built rig.

If Program Files is 40 GB and Windows is 16 GB, there's 56 GB already out of 60. Rig 2 has a similarly sized Program Files.
The issue appears to be in Program Files on both rigs.

If that is for mining only, the total program files and the windows folder should be lower than 8GB. The OP has to remove the Claymore miner log fiies regularly. They are quite big.
These are mining only rigs, exactly the same hw in both builds.
I am dumping the log files regulary but they are only a couple of hundred megabytes every week.
I really cant find out what is chewing up the space
LoneRangir
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 656
Merit: 500


View Profile
August 28, 2016, 07:02:45 PM
 #5

Do a google search on how to disable system hibernation, if you have not disabled it already.  Windows creates a file as large as your system RAM.  For example, if you have 16GB of RAM, windows creates a 16GB hibernation file somewhere in the directory structure.
sp_
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372
Merit: 1009

Ccminer developer


View Profile
August 28, 2016, 07:25:57 PM
 #6

Upgrade to the latest miner. The dag files are generated directly in the gpu mem. No need to store on the disk anymore.
niksdt101
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588
Merit: 500



View Profile
August 28, 2016, 10:10:11 PM
 #7

Upgrade to the latest miner. The dag files are generated directly in the gpu mem. No need to store on the disk anymore.

@dev can you post the link of the latest miner URL. it would be helpful as i had been searching for a while but all i got is a bit old compiled one .



      ███  ███
    ███      ███
  ███          ███
███              ███

███              ███
  ███          ███
    ███      ███
      ███  ███


LANCECHAIN

║▮
║▮
║▮

▮║
▮║
▮║

║▮
║▮
║▮

▮║
▮║
▮║




                      ▄▄████
                ▄▄▄████████▌
          ▄▄▄███████▀▄█████
     ▄▄█████████▀▀ ▄██████▌
▄▄███████████▀  ▄█████████
 ▀▀▀█████▀    ▄██████████▌
       ██   █████████████
        █▄ █████████████▌
        ▐█▄███▀▀████████
         ███▀    ▀▀████▌
                    ▀▀█



                 ▄████▄▄    ▄
██             ████████████▀
████▄         █████████████▀
▀████████▄▄   █████████████
▄▄█████████████████████████
██████████████████████████
  ▀██████████████████████
   █████████████████████
    ▀█████████████████▀
      ▄█████████████▀
▄▄███████████████▀
   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀



    ▄▄▄▄▄▄▄▄
  ▄█████████
 █████▀▀▀▀▀▀
▐████
▐████
████████████
████████████
▐████
▐████
▐████
▐████
▐████
klondike_bar_recovery
Member
**
Offline Offline

Activity: 70
Merit: 10


View Profile
August 28, 2016, 10:47:07 PM
 #8

If Program Files is 40 GB and Windows is 16 GB, there's 56 GB already out of 60. Rig 2 has a similarly sized Program Files.
The issue appears to be in Program Files on both rigs.
Not sure what is going on, the files on both eigs are pretty much the same size. But i have like 15Gb more free space on the more fresh built rig.

If Program Files is 40 GB and Windows is 16 GB, there's 56 GB already out of 60. Rig 2 has a similarly sized Program Files.
The issue appears to be in Program Files on both rigs.

If that is for mining only, the total program files and the windows folder should be lower than 8GB. The OP has to remove the Claymore miner log fiies regularly. They are quite big.
These are mining only rigs, exactly the same hw in both builds.
I am dumping the log files regulary but they are only a couple of hundred megabytes every week.
I really cant find out what is chewing up the space


do the old dag files delete themselves? its possible you have ~9 dag files sitting undeleted, thats 15GB
Sanitough
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658
Merit: 500



View Profile
September 12, 2016, 05:18:16 PM
 #9

If Program Files is 40 GB and Windows is 16 GB, there's 56 GB already out of 60. Rig 2 has a similarly sized Program Files.
The issue appears to be in Program Files on both rigs.
Not sure what is going on, the files on both eigs are pretty much the same size. But i have like 15Gb more free space on the more fresh built rig.

If Program Files is 40 GB and Windows is 16 GB, there's 56 GB already out of 60. Rig 2 has a similarly sized Program Files.
The issue appears to be in Program Files on both rigs.

If that is for mining only, the total program files and the windows folder should be lower than 8GB. The OP has to remove the Claymore miner log fiies regularly. They are quite big.
These are mining only rigs, exactly the same hw in both builds.
I am dumping the log files regulary but they are only a couple of hundred megabytes every week.
I really cant find out what is chewing up the space


do the old dag files delete themselves? its possible you have ~9 dag files sitting undeleted, thats 15GB

If you use the Claymore miner, the DAG files are generated in the GPU itself. So there is no disk space usage.

                 ▄▄██████████████▄▄
             ▄███████████████████████▄
           █████████████████████████████
         ███▀▀█████▀▀ ██  ██  ▀▀██████████
        ██▀ ▄  ▀      ██  ██      ▀█████████
       █▀ ▄██▀        ██  ██        █████████
      ▀ ▄███▌      ███████████▄▄  ▄███████████
      ▄████▌        ▀██████████████████████████
    ▄██████     ██▄   ▀███████████████████████████▀
  ▄████████    █████▄▄  ▀███████████████████████▀
▄██████████    ████████▄  ▀███████████████████▀
    ███████    ██████████▄   ▀██████████████▀ ▄█
    ███████    ████████████▄▄  ▀██████████▀ ▄███
    ███████▌    ██████████████▄  ▀██████▀ ▄████
     ███████      ██████████████▄  ▀██▀ ▄██████
      ███████▄      ▀██████████▀      ████████
       ████████       ██  ██        █████████
        █████████▄    ██  ██     ▄██████████
          ██████████▄▄██▄▄██▄▄▄███████████
            ████████████████████████████
              ▀██████████████████████▀
                  ▀▀████████████▀▀
                   

LocalCoinSwap
   World's Most Inclusive 
         Cryptocurrency Marketplace
[]
██████████████
█████████████████
██░░░░░████████████
██░░░░░██████████████
█████████████████████
██░░░░░░░░░░░░░░░░░██
█████████████████████
██░░░░░░░░░░░░░░░░░██
█████████████████████
██░░░░░░░░░░░░░░░░░██
█████████████████████
█████████████████████
TELEGRAM
TWITTER
FACEBOOK
REDDIT
INSTAGRAM
MEDIUM
LINKED IN
STEEMIT
sayyedraza
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364
Merit: 250



View Profile
September 12, 2016, 06:03:14 PM
 #10

you should increase page file of you system  .. or increase RAM .. I am sure it will help you !!

Thanks
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!