Bitcoin Forum
November 22, 2017, 01:21:55 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3] 4 »  All
  Print  
Author Topic: Z170 Z170A BIOS setting 7 GPU mining success  (Read 34920 times)
Cubirez
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 147


View Profile
April 14, 2017, 07:41:47 AM
 #41

Deadsix did you try to use m2 to PCI to add 8th gpu ?

No, 8 cards do not work on Windows, only work on Linux. And I can not under-volt on linux, so my 1000W PSU can not handle 8 cards.

Even with very advanced undervolting, a 1000W PSU wouldn't handle 8 GPU (or only on XMR, which is not 'that' profitable atm)
1511356915
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511356915

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511356915
Reply with quote  #2

1511356915
Report to moderator
1511356915
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511356915

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511356915
Reply with quote  #2

1511356915
Report to moderator
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511356915
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511356915

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511356915
Reply with quote  #2

1511356915
Report to moderator
Nissa
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
April 14, 2017, 09:13:52 AM
 #42

@andrewaka
Quote

What power consumption you have @wall?
mimk97
Member
**
Online Online

Activity: 67


View Profile
April 20, 2017, 10:53:08 AM
 #43

I want to buy new version MSI Z270 Gaming Pro Carbon or Asus Prime Z270-A.
Do you think that it will be working with all PCIE slots (6/7 GPUs)?
I've got asus z270-a. 7 gpu works fine

What BIOS settings?  How much RAM in your GPUs?

I have same MB and can only run 4 GPUs

pc ram - 4gb
7 x rx480 8gb

I dont know what exactly helped to run 7 gpu, but here what I changed:
above 4g decoding - enabled
pcie switch to gen 1
dmi max link speed switch to gen1
disable all sata, which is not used
disable all usb, with is not used

Where do you found above 4G decoding setting?
OK, found it in Boot Menü. All Cards are recognized. but SSD exxtreme slowly
Apneal
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 180


View Profile
April 27, 2017, 05:33:09 PM
 #44

Hello, I have a big problem with this motherboard!

I can not boot on USB key to install windows10!

Has anyone had this problem?

What do you select in the bios to start on usb key? When I select usb key.j 'has a black screen, but no boot.

an idea ?

thank you

Disable Above 4G Decoding for installing your OS, but make sure BIOS is set to UEFI only
BTC_ISTANBUL
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 321


View Profile
May 07, 2017, 05:58:38 AM
 #45

DMI stands for "Digital Media Interface" and is the connection between the Intel processor and the chipset.
This link can be run with different speeds. Among other things the chipset provides the communication to the
onboard LAN controllers, USB controllers, onboard SAS/SATA controllers and, if applicable, also to PCIe
slots, etc. In order to reduce power consumption the speed of the DMI link from "GEN 2" to "GEN 1" can be
reduced for environments, in which the communication provided by the chipset is only little used.

Without disabling sata and USB ports these settings (peg0,peg1,enabled 4 G coding) will allow you to run 7 GPUs.However, uou may experience a black screen if your mobo does not provide enough energy.
BeastMinero
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
May 16, 2017, 06:41:30 PM
 #46

I want to buy new version MSI Z270 Gaming Pro Carbon or Asus Prime Z270-A.
Do you think that it will be working with all PCIE slots (6/7 GPUs)?
I've got asus z270-a. 7 gpu works fine

Could you post a screening of your system running 7 cards off an Asus Z270 a?


https://lut.im/QMKYpY9fDQ/j9KQKytcA82C1snE.JPG
https://lut.im/2gs0PillR8/rkswMTaNDgdmgFxs.JPG
https://lut.im/4JCWQAkDua/TBkwuKdZxwEN88zG.JPG

Thank you man, that's great news, I guess ill order one right away Smiley

Hi guys. Please please help me with my asus prime z270-A. i cant find 4g enable in bios even i update my bios. Please can you help me. Thank you!
BeastMinero
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
May 17, 2017, 06:52:42 AM
 #47

I want to buy new version MSI Z270 Gaming Pro Carbon or Asus Prime Z270-A.
Do you think that it will be working with all PCIE slots (6/7 GPUs)?
I've got asus z270-a. 7 gpu works fine

Could you post a screening of your system running 7 cards off an Asus Z270 a?


https://lut.im/QMKYpY9fDQ/j9KQKytcA82C1snE.JPG
https://lut.im/2gs0PillR8/rkswMTaNDgdmgFxs.JPG
https://lut.im/4JCWQAkDua/TBkwuKdZxwEN88zG.JPG

Hi Sir! Can you please help me. Why does my bios doesnt have setting enable 4g? Even i updated to the latest version as of now. Please. Thank you!
R0mi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 130

Axe Capital LOVES BTC and ETH ETFs and ETNs


View Profile WWW
May 21, 2017, 05:30:34 AM
 #48


[/quote]

Hi Sir! Can you please help me. Why does my bios doesnt have setting enable 4g? Even i updated to the latest version as of now. Please. Thank you!
[/quote]

You need to change from EZ Bios settings to > Advanced BIOS.

Then choose the <BOOT> menu.  There you will find the 'ENABLE 4G' option.

Enable 4G is *not* under the <ADVANCED> OR <TOOLS> OR <MAIN> menus.

It is under <BOOT>.

Turn enable 4G on, disable unused SATA/USB ports.  Set speed for PCIe to Gen1.

Then 7 cards will work fine.

What would BitCoin Jesus do?
noobminer001
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16


View Profile
May 21, 2017, 04:05:54 PM
 #49

Hello,

System:

Intel G4400
MSI Z170a gaming M5 (updated BIOS to 1.D)
7x RX470 4GB
120GB SSD (UEFI)
Win10 Pro
8Gb Ram

I've been able to get 7 RX470 GPUs to work using MSI z170a gaming m5 however I ran into some issues.

I needed to first disable 4G, install only one card and load drivers. Then shutown, install all 7 GPUs, enable 4G and reset

However, with 4G enabled and PCIe set to GEN1, my system would not boot - would keep getting a black screen. To get around this, there's an option for Win8.1/10 optimization in the BIOS that I enabled. I have no idea what this actually does to the system. I haven't tried disabling this and rebooting to see if windows loads again or not now that the system recognized the cards. Does anyone here know what this BIOS config does? Has anyone been able to get 7 GPUs to work on this MB without enabling this option?

Also, what drivers are you running in general? I'm currently running the latest (17.5.2) and I have had issues before with older drivers causing the system to boot with a black screen.

Cheers
enochi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22


View Profile
May 24, 2017, 02:10:21 AM
 #50

404 not found.
jeremyf327
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
May 30, 2017, 01:06:46 AM
 #51

I am struggling getting Windows 10 to install all the drivers on this Z170a (Pro Carbon). I have (6) RX 580's 8gb. Only three of them take to the drivers. The other three are recognized by Windows but don't install the drivers. With that said, I cannot enable 4G encoding without getting that backlit black screen. Any ideas to get Windows to load all drivers? I've tried 16.9.1, 17.4.1, and 17.5.1. I do have the latest BIOS.
jeremyf327
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
May 30, 2017, 04:15:34 PM
 #52

Finally got all six cards working!
Tarcisio
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
June 01, 2017, 10:15:30 AM
 #53

Personally, I have asrock z170 extreme 3, but I do not think in bios the deconding 4g, someone please could help, I do not know what to do, I recognize 5 gpus, but after 12 minutes of mining, one of the gpus stops working and Blocks mining.
roliejitsuSS
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
June 01, 2017, 09:02:34 PM
 #54

Finally got all six cards working!

@jeremyf327 what did you change to get it to work?
I'm still running into the issue to where when I turn on 4g decoding my screen will turn black after the BIOS screen.
Kainzo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24

hc.to


View Profile WWW
June 03, 2017, 08:49:58 AM
 #55

In your pictures you have plugged the PCIEx1 Riser into the PCIEx16 slot.

Does that work??? I never thought of that.

Yes ,  that all 7 Riser is work .
Do you have plug power cable into USB Riser

I have two power type slot USB Riser,it must plugged power cable~
http://imgur.com/a/eIXIh

So which kind of riser do you get? MOLEX or SATA?

WTT ICO (http://hc.to/wtt)
chondo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
June 20, 2017, 10:12:28 PM
 #56

on your z270 setup could you share if you're running...

- out of the box BIOS
- win10 / Linux / ethOS
- any settings that everyone is missing

...and...

what GPU cards you're running.

Nice work btw!!!
steezmatic
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
June 21, 2017, 12:48:21 AM
 #57

I am using a z170a sli plus mobo running 6 xfx rx480's and either one or two of the gpus will stop mining. This also happens when I have 4 plugged in. Also, I am using a Corsair hx1200 psu. Do you happen to have the bios settings that worked for you? I couldn't use your links since they are broken Sad
bobbywalker
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
July 04, 2017, 10:40:28 PM
 #58



I have a z170 pro and had tried all the suggestions from this thread
but no matter what i did i could only get it to detect 5 gtx 1060's

What i ended up doing to get the 6th card to show up was put the
display setting back to auto, then plug up one of the cards to my
monitor

That disabled the intel onboard graphics gpu in the chip and allowed
the 6th card to show up

What I'm now confused about is the motherboard has 7 slots but it
appears you can only detect 6 cards max if you disable the onboard
graphics

If anyone else has this board and have 7 nvidia cards running please
share what you did to get all 7 slots to work

Anyway I wanted to post this in case someone else was having this
same issue and couldn't get the 6th card to work Smiley

Cheers!
swellcoins
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
August 17, 2017, 08:02:31 PM
 #59

I have Asus Prime Z270-A with 7 GTX 1070 running fine  Smiley
swellcoins
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
August 17, 2017, 08:35:06 PM
 #60

I have a rig with 6 AMD RX470, Asus Prime Z270-A Motherboard and Windows Pro 10 (64). I am gettin 19.8 Mh/s per card mining ethereum. My other RX470 rig gets 21.9 Mh/s. Same cards, same brand, different hash rates.

There is something wrong with the 19.8 Mh/s rig, because Claymore does not report the temperature and fan velocity of the cards. Also sometimes the pc freezes and MSI Afterburner does not work.Can't figure out where is the problem. Card driver is 171.1024. The rig with 21.9 Mh/z hashrate has Driver 162.4

Can the problem be in the card driver? If so, how do I uninstall and install the correct driver?
Pages: « 1 2 [3] 4 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!