Bitcoin Forum
April 25, 2018, 03:41:05 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26]
  Print  
Author Topic: CGWatcher 1.4.0, the GUI/monitor for CGMiner and BFGMiner to prevent downtime  (Read 179676 times)
milone
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434
Merit: 251


CGWatcher & CGRemote


View Profile WWW
June 30, 2014, 08:47:30 PM
 #501

Glizlack: The latest version better supports new algorithms, and you can add coins manually in Coin Manager (Settings->Other Tools...->Manage Coins). Otherwise, coin data is loaded from your selected provider - CoinChoose or CoinWarz. So you'd need to get in touch with those developers about adding new coins to their data. I tried to write it so that if coins with new algorithms are added, CGWatcher can handle them without requiring a software update. Even without knowing what words they'll both use for new algorithms, once I find them out I should be able to update the website where CGWatcher gets its algorithm data from and CGWatcher will pick this data up about every hour.

Regarding your stratum question, I'm not sure what you're referring to. CGWatcher doesn't limit anything you can do with the miner, so anything that the miner supports you should be able to do with CGWatcher.


Ninetoe: In version 1.4.0 (available now), there are a few new settings (Settings->Miner). The first is to disable using a temporary config file. The reason CGWatcher uses a temporary config file is because some users share config files between miners, then use arguments or variables to customize settings for each miner. Using a temporary file ensures one miner doesn't affect another. Using a temporary config file also allows arguments to override config file settings because CGWatcher applies the arguments to the temporary config file before launching the miner. Otherwise if the same setting is defined in both arguments and a config file, the config file value is used.

The downside to using a temporary config file is that if there are significant changes to config file format (e.g. new pool property settings in SGMiner 4.2.1), it requires a software update. (CGWatcher can handle unknown settings, but currently not unknown pool settings).

If you disable the use of temporary config file, CGWatcher may then need to modify your original config file before launching the miner (and then restore it after the miner is launched). The reason it may need to modify the original config file is to a) enable the API if it is not properly enabled, and b) replace variable names with values if you're using variables. The way it enables the API here is different than when using a temporary config file, in that it just inserts text if needed so if your config file has settings unknown to it (including pool settings), they won't be touched.

If you disable using a temporary config file, there is then a second setting "Do not modify original config file to enable API during miner start". Enabling this will prevent CGWatcher from inserting the API-enabling settings, essentially leaving your config file untouched. The only reason it will make changes now is if you're using variables, in which case it will restore the original config file contents once the miner has started. If this setting is enabled, it requires the user to make sure the API is properly enabled.

So hopefully these two settings will make it easier to use CGWatcher with new config file settings without worrying that CGWatcher doesn't know what those settings are and doesn't use them in the temporary config file.


kidyubyub: I don't have any experience with a Block Erupter Cube. If it runs mining software on the device itself, it is probably better suited for CGRemote. You may be able to use bfgminer as a proxy similar to how it can be done with Block Erupter Blades. In that case, you would run bfgminer on a Windows PC with CGWatcher, and the device would show up in bfgminer. You can find more information in bfgminer's README.ASIC document.


cryptomole/Ntrain2k: Can you send me the config file or arguments you use to start bfgminer outside of CGWatcher? I'd also suggest disabling the use of temporary config file (Settings->Miner->Disable temporary config file creation during miner start). That way if there is anything unique about the config file that CGWatcher is having a hard time with, it is less likely to modify it. Your config file/arguments should tell me if there is a new specific setting CGWatcher needs to know about, and if that's the case I'll get an update released today with the changes.

CGWatcher, a GUI/monitor for CGMiner & BFGMiner: http://www.cgwatcher.com
CGRemote, a remote mining dashboard for all of your miners: http://www.minerremote.com
BTC: 12TAYjmSrdDHLNpmix2MG6y3R868SMM7Fx    LTC: LM6Un6hZvPzLBggJWiAVG6E6w2GfaHukXY
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1524670865
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1524670865

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1524670865
Reply with quote  #2

1524670865
Report to moderator
Ntrain2k
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 527
Merit: 500


View Profile
June 30, 2014, 09:03:02 PM
 #502

cryptomole/Ntrain2k: Can you send me the config file or arguments you use to start bfgminer outside of CGWatcher? I'd also suggest disabling the use of temporary config file (Settings->Miner->Disable temporary config file creation during miner start). That way if there is anything unique about the config file that CGWatcher is having a hard time with, it is less likely to modify it. Your config file/arguments should tell me if there is a new specific setting CGWatcher needs to know about, and if that's the case I'll get an update released today with the changes.

bfgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://SERVER:PORT -u WORKER.NAME -p WORKER.PASSWORD --zeus-cc 6 --zeus-clk 340 -S zeus:\\.\COM4 -S zeus:\\.\COM5 --no-submit-stale

Thanks!

https://bitcoin-trader.biz/?ref=Ntrain2k <-Use arbitrage to take advantage of trading. Up to 3%+ a day!
https://www.cryptsy.com/users/register?refid=55203 <--Exchange and trade your coins.
Ntrain2k
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 527
Merit: 500


View Profile
June 30, 2014, 11:08:29 PM
 #503

cryptomole/Ntrain2k: Can you send me the config file or arguments you use to start bfgminer outside of CGWatcher? I'd also suggest disabling the use of temporary config file (Settings->Miner->Disable temporary config file creation during miner start). That way if there is anything unique about the config file that CGWatcher is having a hard time with, it is less likely to modify it. Your config file/arguments should tell me if there is a new specific setting CGWatcher needs to know about, and if that's the case I'll get an update released today with the changes.

I selected the disable temporary config file and it still does it. Here is what pops up in the cgwatcher log:

[6/30/2014 6:40:29 PM]       Ensure miner is running check skipped because miner is set to start or is being restarted by another option.
[6/30/2014 6:40:33 PM]       User clicked Start Mining button. Attempting to start miner...
[6/30/2014 6:40:33 PM]   [d] Miner.StartMining called. [Profile=Default;MinerFile=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\MP.bat;MinerFileUsed=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\temp_MP.bat;MinerExecutable=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\bfgminer.exe;Config=C:\Users\Mine\Desktop\CGWatcher-1.3.5\temp.conf ();Arguments=/c;Anticipated Port=4028;Used Port=4028;IsBatCmd=True;BatCmdPath=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\temp_MP.bat (C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\MP.bat);LastKnownInstanceCount=0/1]
[6/30/2014 6:40:34 PM]   [d] BAT successfully launched BFGMiner executable process using ProcessID 916.
[6/30/2014 6:40:34 PM]   [d] Miner.IsProcessAlive(916) returns True. [First try, process is alive.] (CPID916/CMPID=916/CBPID=3552)
[6/30/2014 6:40:34 PM]   [d] Waiting for BFGMiner to initialize API. Process 916 alive=True, minerid=916, bat id=3552.
[6/30/2014 6:40:35 PM]       No pools set in config file or arguments! If I need to restart the miner it will be stuck at prompt until you manually enter this information. Putting this into the config file or arguments is highly recommended to ensure continuous mining.
[6/30/2014 6:40:35 PM]   [d] Watch for miner, expected process is 916 (alive).
[6/30/2014 6:40:35 PM]   [d] BFGMiner process is running using ProcessID 916, expecting port 4028.
[6/30/2014 6:40:36 PM]   [d] BFGMiner running but without API access... waiting to check again.
[6/30/2014 6:40:41 PM]   [d] BFGMiner running and API initialized on port 4028, process matched to profile Default.
[6/30/2014 6:40:41 PM]   [d] Finish wait for miner to start, process is 916 (alive).
[6/30/2014 6:40:41 PM]       BFGMiner started successfully.
[6/30/2014 6:40:41 PM]   [d] Miner.StartMining.DeleteTemporaryBatchFile 'C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\temp_MP.bat' deleted successfully.
[6/30/2014 6:40:41 PM]       Current pool is stratum+tcp://pool1.us.multipool.us:7777
[6/30/2014 6:40:43 PM]       BFGMiner process closed outside of CGWatcher!
[6/30/2014 6:40:43 PM]   [d] 1 miner instances found, 1 ignored.
[6/30/2014 6:40:43 PM]   [d] Miner.IsProcessAlive(3552) returns False. [First try, test process is nothing.  ex: Process with an Id of 3552 is not running.] (CPID0/CMPID=0/CBPID=3552)
[6/30/2014 6:40:44 PM]   [d] Monitor.EnsureMinerRunning found miner stopped; I will wait at least 15 seconds to ensure miner is running...
[6/30/2014 6:40:44 PM]       The miner is closed outside of CGWatcher and you've requested for me to ensure it stays running. Attempting to start...
[6/30/2014 6:40:44 PM]   [d] Miner.StartMining called. [Profile=Default;MinerFile=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\MP.bat;MinerFileUsed=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\temp_MP.bat;MinerExecutable=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\bfgminer.exe;Config=C:\Users\Mine\Desktop\CGWatcher-1.3.5\temp.conf ();Arguments=/c;Anticipated Port=4028;Used Port=4028;IsBatCmd=True;BatCmdPath=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\temp_MP.bat (C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\MP.bat);LastKnownInstanceCount=0/1]
[6/30/2014 6:40:45 PM]   [d] BAT successfully launched BFGMiner executable process using ProcessID 2668.
[6/30/2014 6:40:45 PM]   [d] Miner.IsProcessAlive(2668) returns True. [First try, process is alive.] (CPID2668/CMPID=2668/CBPID=4336)
[6/30/2014 6:40:45 PM]   [d] Waiting for BFGMiner to initialize API. Process 2668 alive=True, minerid=2668, bat id=4336.
[6/30/2014 6:40:46 PM]       No pools set in config file or arguments! If I need to restart the miner it will be stuck at prompt until you manually enter this information. Putting this into the config file or arguments is highly recommended to ensure continuous mining.
[6/30/2014 6:40:46 PM]   [d] Watch for miner, expected process is 2668 (alive).
[6/30/2014 6:40:46 PM]   [d] BFGMiner process is running using ProcessID 2668, expecting port 4028.
[6/30/2014 6:40:47 PM]   [d] BFGMiner running but without API access... waiting to check again.
[6/30/2014 6:40:52 PM]   [d] BFGMiner running and API initialized on port 4028, process matched to profile Default.
[6/30/2014 6:40:52 PM]   [d] Finish wait for miner to start, process is 2668 (alive).
[6/30/2014 6:40:52 PM]       BFGMiner started successfully.
[6/30/2014 6:40:52 PM]   [d] Miner.StartMining.DeleteTemporaryBatchFile 'C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\temp_MP.bat' deleted successfully.
[6/30/2014 6:40:52 PM]       Current pool is stratum+tcp://pool1.us.multipool.us:7777
[6/30/2014 6:40:59 PM]       BFGMiner process closed outside of CGWatcher!
[6/30/2014 6:40:59 PM]   [d] 1 miner instances found, 1 ignored.
[6/30/2014 6:40:59 PM]   [d] Miner.IsProcessAlive(2588) returns True. [First try, process is alive.] (CPID0/CMPID=0/CBPID=4336)
[6/30/2014 6:40:59 PM]   [d] Monitor.EnsureMinerRunning found miner stopped; I will wait at least 15 seconds to ensure miner is running...
[6/30/2014 6:40:59 PM]       The miner is closed outside of CGWatcher and you've requested for me to ensure it stays running. Attempting to start...
[6/30/2014 6:41:00 PM]   [d] Miner.StartMining called. [Profile=Default;MinerFile=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\MP.bat;MinerFileUsed=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\temp_MP.bat;MinerExecutable=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\bfgminer.exe;Config=C:\Users\Mine\Desktop\CGWatcher-1.3.5\temp.conf ();Arguments=/c;Anticipated Port=4028;Used Port=4028;IsBatCmd=True;BatCmdPath=C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\temp_MP.bat (C:\Users\Mine\Desktop\BFGminerZ\MP.bat);LastKnownInstanceCount=0/1]
[6/30/2014 6:41:00 PM]   [d] BAT successfully launched BFGMiner executable process using ProcessID 3816.
[6/30/2014 6:41:00 PM]   [d] Miner.IsProcessAlive(3816) returns True. [First try, process is alive.] (CPID3816/CMPID=3816/CBPID=2600)
[6/30/2014 6:41:00 PM]   [d] Waiting for BFGMiner to initialize API. Process 3816 alive=True, minerid=3816, bat id=2600.

https://bitcoin-trader.biz/?ref=Ntrain2k <-Use arbitrage to take advantage of trading. Up to 3%+ a day!
https://www.cryptsy.com/users/register?refid=55203 <--Exchange and trade your coins.
jediwashuu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
September 17, 2014, 10:59:57 PM
 #504

i am having a similar issue in that when i use certain versions of BFGMiner (4.8 in this instance), BFGMiner closes almost immediately.  but if i run the same command from the command prompt, it works.  i have tried disabling the creation of the temp file, but that didnt fix the problem.  suggestions?
majeis
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448
Merit: 250


View Profile
September 19, 2014, 04:27:39 AM
 #505

bfgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://SERVER:PORT -u WORKER.NAME -p WORKER.PASSWORD --zeus-cc 6 --zeus-clk 340 -S zeus:\\.\COM4 -S zeus:\\.\COM5 --no-submit-stale

Thanks!

How would I setup multiple miners like this in the same instance?


▄▄▄████████▄▄▄
▄██████████████████▄
▄██████████████████████▄
██████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████
▀██████████████████████▀
▀██████████████████▀
▀▀▀████████▀▀▀
   ███████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
███████
BTC  ◉PLAY  ◉XMR  ◉DOGE  ◉STRAT  ◉ETH  ◉GRC  ◉LTC  ◉DASH  ◉PPC
     ▄▄██████████████▄▄
  ▄██████████████████████▄        █████
▄██████████████████████████▄      █████
████ ▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄ ████     ▄██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ▄██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ██
████ ▀▀▀▀▀ ▀▀▀▀▀▀ ▀▀▀▀▀ ████ ▄██████▄
████████████████████████████ ████████
███████▀            ▀███████ ▀██████▀
█████▀                ▀█████
▀██████████████████████████▀
  ▀▀████████████████████▀▀ 
DICE           
BLACKJACK
PLINKO       
VIDEO POKER
ROULETTE     
LOTTO            
sandpaper
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 374
Merit: 250


View Profile
September 22, 2014, 09:36:50 PM
 #506

I was looking through the settings and couldn't figure out a way to do this.

I have 7 ASICS I want to point at 7 different pools all under one instance. Is this possible with certain parameters?
loszhor
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 355
Merit: 250


View Profile
October 21, 2014, 08:23:42 AM
 #507

Good day, I decided to pick this program up again and it runs far more stable than I remember it but I want to be able to switch coins that are not listed on coin choose nor coinwarz. Is there a way to do the following?:

*NOTE - My main concern in terms of data is difficulty.*

1. Can I add a custom coin to the profitability chart and receive data from the wallet itself?

2. If I can't do that I would instead like to know what the API commands would be to retrieve the difficultly from the currently listed pools and switch accordingly. The idea would be like this:

a. First, I set up a scheduled action to run a API command to the miner every 30 minutes to check the current difficulty of the pools currently active.

b. Second, I set up a API command to the miner to switch the pool with the lowest difficulty a few minutes after the first command. 

What commands would make this possible? Or is there an alternative method?


16wQCVFXYuSp4AYsBqV9Uqa2dd1V4YXvJ5
AlexRus227
Full Member
***
Online Online

Activity: 139
Merit: 100


View Profile
December 12, 2014, 06:55:02 AM
 #508



How fix my problem ?

▌▌   Anonymous and Untraceable     ›› ››   DeepOnion  ‹‹ ‹‹     TOR INTEGRATED & SECURED    ▌▌
▬▬▬▬▬▬▬▬▬     ANN  Whitepaper  FACEBOOK  Twitter  Youtube  Forum     ▬▬▬▬▬▬▬▬▬
▌▌   ••  JOIN AIRDROP 🚀  ••  |||   Download DeepOnion   |||   ✅ Verified with DeepVault    ▌▌
fielpo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 127
Merit: 100


View Profile
December 14, 2014, 10:24:14 AM
 #509

hi, i'm using cgwatcher on 2 separate instance of cgminer with a blade, but when it restart the miner i have to unplug e then plug in the usb to let it reconize the blade. is there some way to avoid this? or to do this automatically?

thanks
loszhor
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 355
Merit: 250


View Profile
March 11, 2015, 09:35:37 AM
 #510

Is this software still being supported? If not that would be a shame since this is indeed a very useful program.

16wQCVFXYuSp4AYsBqV9Uqa2dd1V4YXvJ5
loszhor
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 355
Merit: 250


View Profile
July 07, 2015, 03:42:02 PM
 #511

To any one else who is still using this program and never got BFG Miner to work in the past I'd like to inform you all that the latest version of BFG Miner is working just fine. I am currently referring to version "BFGMiner 5.2".

16wQCVFXYuSp4AYsBqV9Uqa2dd1V4YXvJ5
toptek
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246
Merit: 1000


View Profile
July 28, 2015, 08:41:17 PM
 #512

I really like this and CGRemote but sadly i don't see me renewing my SUB to remote next month because of a lack of updates and no real DEV  any more.
Tigggger
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1075
Merit: 1000



View Profile
July 29, 2015, 06:54:27 AM
 #513

I really like this and CGRemote but sadly i don't see me renewing my SUB to remote next month because of a lack of updates and no real DEV  any more.

It's sad to see this project die, both programs were fantastic and I paid quite a lot of money for my cgremote licence due to the number of machines. Mine already ran out though and wasn't renewed for the same reasons.

Kulturnilpferd
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
October 07, 2015, 09:46:12 AM
 #514

Useless program!  Angry

There is an option to detect sick or dead devices. Nothing works.
When the mining software says "GSD 0 failed to send work" so CGWatcher should reboot the miner or the computer but nothing happens (Full API Access).
Tested with BFGMiner 3.0 -5.3...

So CGMiner won't prevent downtime 4 me!


alevlaslo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 531



View Profile
August 07, 2016, 03:53:05 PM
 #515

Where to download? Links is not working

Rabinovitch
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1005



View Profile
April 04, 2017, 09:34:15 AM
 #516

Try this: https://yadi.sk/d/A0HVhGAf3Gdfdi

From Siberia with love!
Never do any business with Kirill Stepanenko (Volgograd, Russia)
Профессионально занимаюсь развёртыванием ферм (ASIC, GPU, BURST), оборудованием помещений для майнинга.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!