şu an makas kapandı. hesaplayalım;
kraken btc kuru; 19200 dolar. 1 btc için 19300 dolar gönderdiniz. 100 dolara masraf
birkaç günde gider kur değişecek, hadi sabit kabul edelim.
19300*3,92= 75.650
paribunun şu anki satış kuru 76000
arada 350 tl fark için 3-4 gün beklemek.
ben bu yüzden 47 binden alacağım btc yi 45 binden alayım diye swift yaptım. aracı banka yüzünden para 7 gün sonra iade geldi.
btc 68bin olmuştu. üstelik bide dolar düştü. kardan ve kurdan fena zarar ettim. %25 civarı.
zamanında gitseydi bile 2-3 güne giderdi ve ben yakalayamayacaktım yükselişi.
Dostum, şu anda kapalı makas bu anlık ve günlük değişiyor. Sen paranı Swift ile at USD bakiyende bekle zaten neden hemen bitcoin alıyorsun ki ?
USD Bakiyende kalsın kraken de makas olunca basar bitcoin alırsın çeker türk borsasına gönderirsin yani
.
Swift ile direk bitcoin alınmaz zaten, USD alacan yada USDT alıp bekleyeceksin.
Ben tam anlayamadım senin zarar olayını. Bizim ülkedeki USD kurundan ötürü biraz sıkıntı yaşarsın sadece o kadar.
Onun dışında zaten sen swift yapıyorsun senin USD Bakiyene yansıtıyorlar. Buradaki %25 zararını çözemedim ben açıkcası.
Anlık zaten yapamazsın yani yarın baktın 11,000 TL fark var diyelim hemen o gün arbitrajı swift ile yapamazsın zaten.
Swift ile parayı yabancı borsaya göndermemizdeki mantık şu; önümüzdeki arbitraj fırsatı için parayı borsada USD/USDT olarak hazır tutmak. Arbitraj imkanı gelincede harekete geçmek. Olay bu yani.