Bitcoin Forum
December 08, 2016, 08:21:35 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Super N00b!  (Read 694 times)
djswim
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
June 20, 2011, 04:30:05 PM
 #1

Hey there everyone, I'm sure that by the nature of my question you'll immediately know that I'm super new to this, but I guess everyone has to start somewhere, right?

1. So, I installed Bitcoin on my PC.  I can't believe I screwed anything up there.
2. I registered for an account in Slush's Pool.  Put in my wallet #, and registered a new worker.
3. I installed GUI Miner, and put the server to "Other" since the automatic web address it came up with for Slush's didn't match the address that the website says I should connect to.  So I put api.bitcoin.cz into the "Host" field, left the Port at 8332, and put my workers login name and password into those fields.

I'm not getting an error or anything, I just see "Starting" in the bottom right hand corner of the GUI Miner screen.

Is this right? It's said "Starting" for like an hour now.  I have the option to "Stop Mining" but obviously I don't want to undo whatever's been going on for the past hour if this is what is supposed to be happening.

Any tips? Any way to see what's going on so I'm not freaking out?

Thanks in advance, and I look forward to working with all of you!
1481185295
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481185295

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481185295
Reply with quote  #2

1481185295
Report to moderator
1481185295
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481185295

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481185295
Reply with quote  #2

1481185295
Report to moderator
1481185295
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481185295

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481185295
Reply with quote  #2

1481185295
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
vampire
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile
June 20, 2011, 04:32:18 PM
 #2

Open the log tab and what's there?
dan_a
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 48


View Profile
June 20, 2011, 04:33:48 PM
 #3

I had a similar issue caused by a graphics driver problem.  I tried all of the "other" miners, and the only one which worked for me was the rpcminer-4way (i.e. CPU mining)

Does anything show up in the Console?
Clipse
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


View Profile
June 20, 2011, 04:34:13 PM
 #4

On slush website you must whitelist your IP that the miners would connect from.


...In the land of the stale, the man with one share is king... >> Clipse

We pay miners at 130% PPS | Signup here : Bonus PPS Pool (Please read OP to understand the current process)
djswim
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
June 20, 2011, 04:42:02 PM
 #5

I don't see a "Log" tab in either BitCoin or GUI Miner. Could you be a little more specific?

I tried mining.bitcoin.cz and it's doing the same thing.  I'm a little apprehensive about this though since it explicitly says on the website that I should use the api address.

Nothing in the Console yet, but now it says "Shares: 0 accepted" and "Connecting" at the bottom of the screen instead of just "Starting".  Is this good, or did it just change because I opened the console?

My IP is whitelisted, but thank you for pointing that out since I didn't say it in my initial description.

bmoney9
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
June 20, 2011, 05:47:59 PM
 #6

im stuck like you are lol
Dimsum
Member
**
Offline Offline

Activity: 82


View Profile
June 20, 2011, 06:47:01 PM
 #7

I don't see a "Log" tab in either BitCoin or GUI Miner. Could you be a little more specific?

What he means is the "Console" tab in GUIminer. That will tell you whats happening. Besides if it say starting for an hour - it isn't doing anything. The starting should change to a Mhash/s value within a few seconds -so if you don't see a Mhash value then there is a issue with connecting to the pool. Check the Console tab as it will say this for sure.
djswim
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
June 20, 2011, 06:57:54 PM
 #8

Console tab is blank.
djswim
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
June 20, 2011, 07:28:16 PM
 #9

Ok, now here is what I have from the Console tab:

Listener for "Default" shutting down
Running command: poclbm.exe --user=[username redacted] --pass=[password redacted] -o mining.bitcoin.cz -p 8332 -d0 --verbose
Listener for "Default" started
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!