Bitcoin Forum
November 14, 2018, 11:10:24 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Dell branded 470 no longer recognized after bios flash  (Read 291 times)
kisk
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 100


View Profile
July 08, 2017, 04:51:41 PM
 #1

I manage 10 rigs and just ran into an issue I have not experienced yet... I received 2x Dell branded RX470 4gb reference cards. They worked fine with the original bios but as soon as I flashed the 1500 straps now the cards are no longer recognized at all in Windows.

Win10
Gigabyte Z270XP-SLI

I tried changing PCI Gens, different slots, etc. Seems like the cards are bricked. I've flashed 50+ cards and this is the first time this has happened. What methods are you guys using to recover from something like this?

Thanks!!
1542237024
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542237024

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542237024
Reply with quote  #2

1542237024
Report to moderator
1542237024
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542237024

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542237024
Reply with quote  #2

1542237024
Report to moderator
1542237024
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542237024

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542237024
Reply with quote  #2

1542237024
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1542237024
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542237024

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542237024
Reply with quote  #2

1542237024
Report to moderator
1542237024
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542237024

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542237024
Reply with quote  #2

1542237024
Report to moderator
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 574
Merit: 318


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
July 08, 2017, 05:20:26 PM
 #2

I manage 10 rigs and just ran into an issue I have not experienced yet... I received 2x Dell branded RX470 4gb reference cards. They worked fine with the original bios but as soon as I flashed the 1500 straps now the cards are no longer recognized at all in Windows.

Win10
Gigabyte Z270XP-SLI

I tried changing PCI Gens, different slots, etc. Seems like the cards are bricked. I've flashed 50+ cards and this is the first time this has happened. What methods are you guys using to recover from something like this?

Thanks!!
Firstly the 1500MHz straps aren't the best to use... perfromance timings instead are much better. Well if you flashed 50 cards did you heard about Ati Pixel Clock?

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V8 (CNv2) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv2 ✅
🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│🔐Protect from phishing sites with Cryptonite!🛡️│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
kisk
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 100


View Profile
July 08, 2017, 05:30:08 PM
 #3

I manage 10 rigs and just ran into an issue I have not experienced yet... I received 2x Dell branded RX470 4gb reference cards. They worked fine with the original bios but as soon as I flashed the 1500 straps now the cards are no longer recognized at all in Windows.

Win10
Gigabyte Z270XP-SLI

I tried changing PCI Gens, different slots, etc. Seems like the cards are bricked. I've flashed 50+ cards and this is the first time this has happened. What methods are you guys using to recover from something like this?

Thanks!!
Firstly the 1500MHz straps aren't the best to use... perfromance timings instead are much better. Well if you flashed 50 cards did you heard about Ati Pixel Clock?

I've always had good results with 1500 straps for 4gb cards and 1750 straps for 8gb cards. Yes, I use the ati-patcher but it makes no difference as Windows doesn't see the cards at all.
kisk
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 100


View Profile
July 08, 2017, 08:10:08 PM
 #4

You can always jump the bios chip to get it to show up again and then flash it with a known good bios.

Guide? Thx
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 574
Merit: 318


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
July 11, 2017, 02:10:26 PM
 #5

http://www.overclock.net/t/593427/how-to-unbrick-your-bricked-graphics-card-fix-a-failed-bios-flash/230#post_25463481

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V8 (CNv2) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv2 ✅
🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│🔐Protect from phishing sites with Cryptonite!🛡️│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!