Mesajını düzenleyip cevap vermeye çalışacağım.
Benim tavsiyem bir başlangıç olabilir bilmiyorum yanlışsam lütfen düzeltin beni youtube'da olan videolar olsun , makaleler olsun kendi sosyal medya hesaplarımızdan başlayarak en azından fikir sahipleri olabilirler.İktisat da şöyle birşey vardır"
Talep artarsa fiyat da artar" ve bu yeni başlayanlar için de fırsat , eski ve köklü yatırımcılar için de bir kazanç sağlamaz mı ?
Bunu yazarken, kendine cevabını vermişsin.
Arkadaşlar merhaba ben bitcoin ile 1,5 ay önce tanıştım ve gerek youtube'da izlediğim videolar , gerek makaleler gerek söyleşiler ve forumlarda okuduğum yorumlar ile yatırım ve birikim yapma fikrine müdahil oldum ve yatırımımı yaptım.
Fakat benim burada sormak istediğim şey şu " Türkiye'de bitcoini çok fazla duyan ve yahut bilen yok.Biz bunun reklamını sosyal medyalarda , arkadaş ortamlarımızda neden bunun reklamlarını veya tanıtımlarını yapmıyoruz ?
Blockchain yeni bir teknoloji, öncelikle çevrene
blockchaini (bak kalında yaptım) anlatmalısın, blockchain nedir, ne işe yarar, hangi alanlarda kullanılır, neden blockchaine ihtiyaç duyuyoruz diye. Alakasız insanlara bunu anlatmak gerçekten çok zor, çünkü bu yeni teknoloji tabuları yıkacak.
İzmirde yaşadığımı eklemek istiyorum o kadar çok arkadaşım var hiç kimse bak bitcoin diye birşey varmış , yatırım ve birikim şuanda bankaların yaptığı bireysel emeklilik sistemi ile bana göre eşdeğer ve çok da eminim ondan çok daha kazançlı. Hem uzun vade de hem de kısa vade de.Hiç kimse ya bunu bilerek reklamını yapmıyor , yada gerçekten bilmiyorlar.
Türkçe yeterince kaynak var, Türkiye'de blockchainle uğraşan hatırı sayılır miktarda kişi var, youtube kanalları, hatta bu sistemi kullanıp daha şimdiden kendini emekli etmiş onlarca forum büyüklerimiz var.
Forumu biraz araştırsan, buna benzer bir çok konu görebilirsin.
Neden her yerde reklamlar yapılmıyor? Yeterince kaynak, reklam var. Bir kripto kullanıcısı gidip her yerde bunu anlatıp, reklamını yapmaz.
Senden örnek verecek olursam 1.5 ay önce tanışmışsın bu teknolojiyle, elinde ne kadar bitcoinin var, ilk bitcoinini ne kadara aldın? Şuan Türkiye'de herkes bitcoinin ne olduğunu bilse, ilk bitcoinini ne kadara alırdın?
Şimdi de bir kripto kullanıcı olarak kendimden bir örnek vereyim.
Bitcoinin şu anda daha fazla yaygınlaşmasını olmasını istiyor muyum ?Hayır, istemiyorum. Nedeni ise henüz, toplamak istediğim bitcoin miktarına ulaşamadım. Şuanda bitcoinin çok değerli olması işime gelmiyor, fiyatı yükselirse çok güzel bir kazanç sağlarım ancak, bitcoin fiyatı yükseldikçe alım yapabileceğim bitcoin miktarı azalır. Bu açıdan bakarsan eminim ki sende istemezsin.