sirket icin yapilan bir vergi incelemesi kapsaminda da cagirilmis olamaz mi arkadasiniz?
şirketi yok, maaşlı, büyük bir kamu kurumunda çalıyor.belgeyi okuduysanız bariz bir biçimde bitcoin işleri yapmışsın gel bir bağalım diyor.
Hiç güzel bir durum değil Maliye tarafından evrak gelmesi.Umarım pek birşey çıkmaz konu hakkında. Çoğu kişi , bende dahil olmak üzere konuyu merakla takip ediyor olacağım.
- Acaba son durum nedir?
- Arkadaşın görüşmeye gitti mi?
- Eğer görüşme gitti ise, Hangi belgeler ile görüşmeye gitti ?
Çoğu kişinin beklentileri bu yönde bir açıklama yaparsanız eğer, hepimizin kafasındaki soru işaretleri gidecektir.
götüreceği belgeleri ben hazırlıyorum , perşembe günü öğleden önce gidecek.
btc alım maliyetinin borsa daki dökümü , tx adresi, btc satışlarının hesaba çekilmesi arasında bağıntı kurup şu fiyata alındı bu fiyata satıldı diyerek ettiğimiz karı beyan edeceğiz.2 farklı borsa olduğu için biraz zahmetli oluyor. Bankaya gelen eft ve tx adresi gayet resmi şeyler ama alım maliyetine ne derler bilemem.sonuçta borsa dökümanlarını kabul etmeleri lazım ki al-sat yapan birininde beyan esnasında kullanacağı dökümanlar onlar. Bunların kabul edilmemesi işi zorlaştırır, kabul edeceklerini düşünüyorum. banka hesap hareketi gibi yalnız üzerinde imza kaşe falan olmayacağından zırıltı olabilir. biz sunalım da bakalım ne diyecekler.Esas sokaktan btc alıp borsa da satan adam ne yapacak ben onu merak ediyorum.Vakit olursa öyle şeyleri de sorarız.