Vergi isine girilirse, acik soyleyeyim, kimse turk borsasinda islem yapmaz, turk borsalarinda fiyatlar astromik fiyata gelir. btc ticareti sokak ortasinda karaborsaya doner.
Bugun dovizden veya altindan kur farkindan dolayi vergi gelmesi ne kadar anlamsiz ve sacma iken, btc de ayni oranda anlamsizdir.
Dovize de vergi getirsinden kur farkindan, bakalim ne oluyor. millet sokakta trade eder ve fiyatlar alip basini gider.
Devletin maksati burada hazir piyasa olusmusken , su insanlarin kazanclarina bir ortak olalim dusuncesi hakim. Ancak piyasa akillidir. Kendi yolunu bulur.
döviz ve altından vergi alınıyor dostum gelir vergisi alınıyor kdv alınmıyor. Bu forumda bankada döviz hesabında kar elde edip bunun vergisinin otomatik kesildiğini gören bir Allahın kulu yok benden başka sanırım.kuyumcudan yada döviz börosundan kurumsaldan eft ile ödeme al bakalım ne oluyor?
devlet her türlü geliri vergilendirebilir. Bu yurtdışındaki gelişmiş ülkelerde de böyledir. Küçük ülkelerde ve ofshore devletlerde durum genelde farklıdır ama oralarda da nüfus çok azdır.insan ve gelir varsa vergi de var yani
yok artık bir bu eksikti. bu tebligatın ayrıca ne kadar doğru olduğuda ayrı bir tartışma konusu .sürekli forumlarda dolaşan bir yazı .insanları strese sokmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar.
üzerinde pin var giriş yapıp kontrol edilebilir belge ,şu an yüklü değil ama ileride sisteme yüklenince gözükür.bu yazıyı başka hangi forumda gördün 2 gün önce ben yükledim? vergi vermekten strese giriliyorsa insanlar gelir elde etmemekte özgürdür.
birkaç defa 5-10bin çekim yaptı demişsin, sonra da toplamda bir daire fiyatı kadar çekti demişsin. yani 300-500 bin lira civarında parayı bankaya 5-10binlik parçalar halinde mi çekti arkadaşın? ve tahminim odur ki sadece çekim değil, sürekli para da yatırıp al-sat yapıyordu, yani toplamda epey işlem olmuş görünüyor.
forumda bu kadar yüksek tutarlarda çekim yapan başkaları da vardı bildiğim kadarıyla, yanılmıyorum dimi?
arkadaşının hesabına sürekli aynı hesaptan 5-10bin tl giriyorsa dikkat çekmesi normal. sonuç ne olacak çok merak ettim.
Yazıyı iyi oku 5 -10 binlik te çekiyordu demişim hepsi 5lik onluk dememişim maksimum 25 olacak arada bazıları 5-10 bin olacak şekilde toplam da yüksek meblağa gelmiş.al-sat yapmıyordu sadece sat yapıyordu. işlem geçmişi yok bilinmez ama kendi dediği bu, trader değil işi gücü var btc eline geçince borsadan satıp parasını çekiyordu.btc yi hızlı bir şekilde nakte çevirip tekrar btc alıyordu fiyatı uygun bulduğu sürece yapmış benden aldığı için işlem geçmişini az çok tahmin ediyorum.
Bu arada memur hastaymış bu hafta görüşemeyecek haftaya da mesaisi var başka birisiyle görüşmüş bitcoinin ne olduğunu bilmiyor kimse benim bitcoin alıp sattığımın da farkında değiller dedi arkadaş.