Bitcoin Forum
December 08, 2016, 08:14:42 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 »  All
  Print  
Author Topic: New command-line tool for overclocking ATI cards (Linux)  (Read 45339 times)
lueo
Member
**
Offline Offline

Activity: 61


Bitcoin believer


View Profile WWW
August 18, 2011, 06:29:50 AM
 #81

I found a program in Github that can overlock ATI GPU as well. It works well for my 3 * 6970.

However, I don't know C++ much nor do I know python, can someone help to convert his code to atitweak?

https://github.com/Glakke/glakkeclock

Donation: 1M1mB5BQX5QthTojfHxXxJQJr8ro5xLcKR
Real-time LR <-> MTGOX exchange! http://goo.gl/gJqZS
Internet Marketing Q&A in Chinese: http://qa.webcash168.com/
1481184882
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481184882

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481184882
Reply with quote  #2

1481184882
Report to moderator
1481184882
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481184882

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481184882
Reply with quote  #2

1481184882
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481184882
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481184882

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481184882
Reply with quote  #2

1481184882
Report to moderator
1481184882
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481184882

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481184882
Reply with quote  #2

1481184882
Report to moderator
m0w3r
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 132


View Profile
August 20, 2011, 03:11:22 PM
 #82

Thanks OP, donation sent also.
mmartoccia
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
September 19, 2011, 02:58:11 PM
 #83

Thanks OP for the tool!  This is part of the BAMT image and is a super awesome/easy way to configure the settings.  I just recently started having a problem when setting the mem/core values on my 5970. 

Code:
root@miner:~# atitweak -m 175 -e 850 -A 0
Setting performance level 0 on adapter 0: engine clock 850MHz, memory clock 175MHz
Setting performance level 1 on adapter 0: engine clock 850MHz, memory clock 175MHz
Setting performance level 2 on adapter 0: engine clock 850MHz, memory clock 175MHz
ADL_Overdrive5_ODPerformanceLevels_Set failed.

No matter what I set, it always returns the same failed code.  Any ideas?

TIA
lueo
Member
**
Offline Offline

Activity: 61


Bitcoin believer


View Profile WWW
October 25, 2011, 01:18:32 AM
 #84

Hello everyone,

I've patched the atitweak so that it can operate in Windows correctly.

In addition, I change the way it works so that atitweak will show correct devices. For example, it will show 4 cores on my 2*6990.

Test and patch are welcome!

Please check my fork version on http://bit.ly/trXI0U

I found a program in Github that can overlock ATI GPU as well. It works well for my 3 * 6970.

However, I don't know C++ much nor do I know python, can someone help to convert his code to atitweak?

https://github.com/Glakke/glakkeclock

Donation: 1M1mB5BQX5QthTojfHxXxJQJr8ro5xLcKR
Real-time LR <-> MTGOX exchange! http://goo.gl/gJqZS
Internet Marketing Q&A in Chinese: http://qa.webcash168.com/
amazingrando
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
October 28, 2011, 06:14:43 PM
 #85

Hello everyone,

I've patched the atitweak so that it can operate in Windows correctly.

In addition, I change the way it works so that atitweak will show correct devices. For example, it will show 4 cores on my 2*6990.

Test and patch are welcome!

Please check my fork version on http://bit.ly/trXI0U

I found a program in Github that can overlock ATI GPU as well. It works well for my 3 * 6970.

However, I don't know C++ much nor do I know python, can someone help to convert his code to atitweak?

https://github.com/Glakke/glakkeclock

Thanks lueo!  I only have one Windows rig, but finally I can set the memory clocks nice and low and all the GPUs on that rig.  Works well so far!

Bitbond - 105% PPS mining bond - mining payouts without buying hardware
lueo
Member
**
Offline Offline

Activity: 61


Bitcoin believer


View Profile WWW
October 29, 2011, 05:45:51 AM
 #86

Thanks amazingrando! Please tell me if anything went wrong~~

Hello everyone,

I've patched the atitweak so that it can operate in Windows correctly.

In addition, I change the way it works so that atitweak will show correct devices. For example, it will show 4 cores on my 2*6990.

Test and patch are welcome!

Please check my fork version on http://bit.ly/trXI0U

I found a program in Github that can overlock ATI GPU as well. It works well for my 3 * 6970.

However, I don't know C++ much nor do I know python, can someone help to convert his code to atitweak?

https://github.com/Glakke/glakkeclock

Thanks lueo!  I only have one Windows rig, but finally I can set the memory clocks nice and low and all the GPUs on that rig.  Works well so far!

Donation: 1M1mB5BQX5QthTojfHxXxJQJr8ro5xLcKR
Real-time LR <-> MTGOX exchange! http://goo.gl/gJqZS
Internet Marketing Q&A in Chinese: http://qa.webcash168.com/
amazingrando
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
October 29, 2011, 09:58:12 PM
 #87

Thanks amazingrando! Please tell me if anything went wrong~~

So far it works fine, but then again I only have one rig to test it on.  Thanks again!

Bitbond - 105% PPS mining bond - mining payouts without buying hardware
lueo
Member
**
Offline Offline

Activity: 61


Bitcoin believer


View Profile WWW
November 18, 2011, 01:54:36 AM
 #88

New feature added:

* Powertune level adjustment.

Usage:

  -p POWERTUNE_LEVEL, --set-powertune=POWERTUNE_LEVEL
                        Sets powertune level (between -20% and 20%) for on the
                        selected adapters.

NOTE: Only support by 6xxx cards.

Checkout the latest version on GitHub: http://bit.ly/trXI0U

Donation: 1M1mB5BQX5QthTojfHxXxJQJr8ro5xLcKR
Real-time LR <-> MTGOX exchange! http://goo.gl/gJqZS
Internet Marketing Q&A in Chinese: http://qa.webcash168.com/
mjmvisser
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58


View Profile
November 22, 2011, 03:24:41 PM
 #89

UPDATE: adl3 v0.5

sudo easy_install --upgrade adl3

This release has two changes, both thanks to lueo:
- Windows fixes and general cleanup
- Powertune support (69xx only)
j0800
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
January 18, 2012, 06:53:19 AM
 #90

thanks for this overclocking app, it's really great when it works for me. BUT, I am running into an issue lately. I run archlinux x86_64, all my software and drivers are quite current = catalyst 11.12(-1), amdstream 2.6(-1), linux kernel 3.1.9-2, etc, etc -- I keep getting this error that I cannot for the life of me figure out how to resolve, so I thought I would try posting here and see if there's anything someone may be able to think of for fixing this lil' issue I seem to have... I get this error when running 'atitweak' ;;

Quote
# sudo easy_install-2.7 --upgrade adl3
# atitweak
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/atitweak", line 24, in <module>
    from adl3 import *
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/adl3-0.5-py2.7.egg/adl3/__init__.py", line 1, in <module>
    from .adl_api import *
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/adl3-0.5-py2.7.egg/adl3/adl_api.py", line 39, in <module>
    _libadl = CDLL("libatiadlxx.so", mode=RTLD_GLOBAL)
  File "/usr/lib/python2.7/ctypes/__init__.py", line 353, in __init__
    self._handle = _dlopen(self._name, mode)
OSError: /usr/lib/libatiadlxx.so: undefined symbol: XextAddDisplay

Quote
# pacman -Qo /usr/lib/libatiadlxx.so
/usr/lib/libatiadlxx.so is owned by catalyst-total 11.12-1

# ls -al /usr/lib/libatiadlxx.so
-rwxr-xr-x 1 root root 275672 Jan 17 03:38 /usr/lib/libatiadlxx.so

# ldd /usr/lib/libatiadlxx.so
        linux-vdso.so.1 =>  (0x00007fff493ff000)
        libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x00007fa123066000)
        libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x00007fa122cc3000)
        /lib/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007fa1234d9000)

I'm out of ideas here, anyone know what is up with that 'undefined symbol: XextAddDisplay' error? thanks in advance if anyone has any ideas/suggestions/pointers/tips!

/j0800
ArtForz
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
January 18, 2012, 05:06:32 PM
 #91

for some reason you have to manually load libXext before libatiadlxx
Code:
--- a/adl_api.py  2012-01-18 18:04:59.199777656 +0100
+++ b/adl_api.py  2012-01-18 18:05:11.199734821 +0100
@@ -36,6 +36,7 @@
         from ctypes import RTLD_GLOBAL
 
         # load the ADL 3.0 dso/dll
+        CDLL("libXext.so", mode=RTLD_GLOBAL)
         _libadl = CDLL("libatiadlxx.so", mode=RTLD_GLOBAL)
     
         # ADL requires we pass an allocation function and handle freeing it ourselves

bitcoin: 1Fb77Xq5ePFER8GtKRn2KDbDTVpJKfKmpz
i0coin: jNdvyvd6v6gV3kVJLD7HsB5ZwHyHwAkfdw
mjmvisser
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58


View Profile
February 02, 2012, 08:08:33 PM
 #92

For whatever reason, a 64-bit libXext.so doesn't exist on my server, but libXext.so.6 is there. I'll update github and push out another release to pypi.
mjmvisser
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58


View Profile
February 02, 2012, 08:35:51 PM
 #93

OK, the fix is on github, along with another fix from lueo that shows fan speed if only one of RPM or percentage is available. Please pull and test, and I'll push out the update to pypi when both issues are confirmed fixed.

thanks!
ummas
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 274


View Profile
February 03, 2012, 03:07:14 AM
 #94

@lueo
is it possible to read VRM temp`s in the future ??
lueo
Member
**
Offline Offline

Activity: 61


Bitcoin believer


View Profile WWW
February 03, 2012, 04:25:08 PM
 #95

I think it needs a lot of work to retrieve i2c values. However, different card has different i2c chips, so it's not possible to support every card.

A similar discussion is on the forum, too.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=10228.0

I think mjmvisser had tried to read i2c but had failed, that's why he commented out the i2c-related code, right?

@lueo
is it possible to read VRM temp`s in the future ??


Donation: 1M1mB5BQX5QthTojfHxXxJQJr8ro5xLcKR
Real-time LR <-> MTGOX exchange! http://goo.gl/gJqZS
Internet Marketing Q&A in Chinese: http://qa.webcash168.com/
mjmvisser
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58


View Profile
February 03, 2012, 08:53:08 PM
 #96

I think it needs a lot of work to retrieve i2c values. However, different card has different i2c chips, so it's not possible to support every card.

A similar discussion is on the forum, too.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=10228.0

I think mjmvisser had tried to read i2c but had failed, that's why he commented out the i2c-related code, right?

I spent about a day on it, then gave up. I hate hardware hacking. :-)
ummas
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 274


View Profile
February 04, 2012, 08:31:37 AM
 #97

1. Forgive me. I`m a linux no0b.
2. Why sommethink verry important to my GPU like seaing VRM temp is eassy in windows, but not in linux witch is so important to mu GPU too :>
3. If you dont understand that, i must sau, that i`m anglish no0b too Tongue

EDIT
I still have in mind such a nice toll for windows like setfsb. you could choose witch smd you wont use. if you ware wrong - reboot. i think thare is no unlimited pool of i2c`s, we just need to choose the right one we need.
bogesman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
March 10, 2012, 10:24:50 PM
 #98

Has anyone tested this with 7970 or 7950?
Will it work, because as I know ATI limited things from drivers. And RBE does not not support 7xxx.
omo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 148


View Profile
March 11, 2012, 02:19:23 PM
 #99

I tried this  with 7970 under linux and it works!

BTC:1Fu4TNpVPToxxhSXBNSvE9fz6X3dbYgB8q
bogesman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
July 19, 2012, 07:18:14 PM
 #100

Somebody else having issues with latest driver 12.6?

driver info
Quote
[9.574] (II) fglrx(0):     Name: fglrx
[9.574] (II) fglrx(0):     Version: 8.98.2
[9.574] (II) fglrx(0):     Date: Jun 11 2012
[9.574] (II) fglrx(0):     Desc: AMD FireGL DRM kernel module

This is the error that I receive

Quote
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/atitweak", line 24, in <module>
    from adl3 import *
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/adl3/__init__.py", line 1, in <module>
    from .adl_api import *
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/adl3/adl_api.py", line 40, in <module>
    _libadl = CDLL("libatiadlxx.so", mode=RTLD_GLOBAL)
  File "/usr/lib/python2.7/ctypes/__init__.py", line 353, in __init__
    self._handle = _dlopen(self._name, mode)
OSError: /usr/lib/fglrx/libatiadlxx.so: undefined symbol: APL_Initialize


I also have in Xorg.0.log a lot of lines like this
Quote
(WW) fglrx(0): ADL handler failure: PowerPlay library not initialized
(WW) fglrx(0): ADL handler failure: PowerPlay library not initialized
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!