Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuka uyulmalıdır kadar komik bir cümle bu. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve burada oksijenden bile vergi alınır, ya paşa paşa ödersin ya da çeker gidersin. Ben kimsenin gıkını çıkarabileceğini sanmıyorum, Twitter'de TT etmeden önce düşünecektiniz Bitcoin olayını.. Siz sevindiniz ama biz TT etmeyin dedik, 5 yaşındaki çocuk bile Bitcoin'den bahsediyor tabiki vergiyi giydirecekler.
Her daim bu kadar bilinmesinin kötü olacağını, zararımıza olacağını söylüyordum. Bilinirlik artsın iyi denilip duruluyordu sürekli, reklamı yapılıyordu.
Umarım mutludur arkadaşlar. Yakında bakkal bile dün xrp aldım %5 verdi diye hikayeler anlatmaya başlayacak.
Vergi de isterler, yasak da koyarlar. Her işlem takip de edilir, hatta borsa kurulup milleti toplayıp sonra btcler çalındı deyip kapayıp gidebilirler bile, hiç şaşırmam.
Ben şahsen vergi vermektense yabancı borsalarda-cüzdanda tutarım, farklı bir ülkeye gider çekerim.
100 binlik araba alacağım diyelim, 60 ı zaten vergi.
O 100 bini kriptodan kazandığımız para sayarsak, %50 vergi alınmış halde 100 bin kalmalı. Yani buradan da 100 bin devlet vergi alacak.
Sonuç: 40 bin lira ederi olan aracın bana maliyeti 200 bin. Üstelik o arabayı kullanmak için de 1 litre benzine yakında 6 lira vereceğim.
Bunun yerine at arabası kullanırım daha iyi.