İlk sezonunu takip etmiş biri olarak abartıları, gereksiz aşırı pohpohlamaları görünce bıraktım ve herhangi bir Türk dizisine nadiren şans vermem gerektiğini anladım.
Her bölümde 10 kişinin 500 kişiyi kesmesi belki bazılarının hoşuna gidiyor olabilir ama benim gözümde aşırı derecede gerçeklik dışı ve dizilerin kalitesini düşüren bir durum.
bazı şeyler elbet abartılarak anlatılıyor olabilir de senin söylediğin 10 kişinin 500 kişiyi kesmesi de daha bir abartı.
Türklerin tarihine baktığımı zaman doğup büyüdüğü ortaasya da dibinde ki çin gibi nüfusunun 20 katından daha fazla bir olan ülkeye diz çöktürmüştür. (diz çöktürmekten kastım akınlarından bıkan çin devleti haracı kabul etmek zorunda kalmıştır. ve de etrafına çin seddini çekmek zorunda kalmıştır.)
türklerin savaş konusunda ne kadar başarılı olduğunu bütün tarihi kitaplarda da görebiliriz. bütün çin akınlarında en az 10 kat düşman birliğine karşı savaşılmıştır bu da bir gerçek.
elimizde 41 çerisiyle çin sarayını basıp çinden kurtulan bir Kürşat gerçeği var.
50bin kişi ile 200bin kişiyi hallaç pamuğuna çeviren bir Alparslan örneğini de göz ardı etmemek lazım.
Mustafa Kemal Atatürk sayesinde başarıya varan Kurtuluş Savaşının her karesinde aynı örneği görebiliriz. bütün dünyaya kafa tutulmuştu o dönemde
Atilla için "Tanrının kırbacı" demelerini unutmamak gerekir. roma ve bizansın belası olmuştu.
bunlar sadece birkaç tane örnek olsa da her dönem de bu örnekler gibi onlarcasını görebiliriz.
zaten bir çok savaşta elinde az sayıda kuvvet bulunduğu için birçok savaş sanatı geliştirmiştir Türkler. birliklerini ona göre yetiştirmiştir.
bu konuda milliyetçilik yaptığımın farkındayım ama bu bir gerçek savaşçı bir milletimiz var. daha küçük yaştan at sırtında bir hayat sürmeye başlayıp ok atıp kılıç sallama konusunda devamlı süren bir eğitim görmüşüz. tarihimizin büyük bir kısmında üretmekten çok savaşarak üretileni elde etmişiz.