Vay arkadaş biz boşuna kripto parayla uğraşıyoruz o zaman. Baksana herkesin amacı parayı kazanıp ev/araba almak, iş kurmak. Erken emeklilik sorusuna cevaben iş kuracağım diyenleri de anlamış değilim gerçi... SSK'dan emekli olup çalışmaya devam edenlerden farkınız yok.
Kripto para sayesinde erken emeklilik dediğin, fiziksel olarak çalışmana gerek kalmayacak kadar servetinin olması demektir. Misal benim hayalim hem yurt dışında hem de Türkiye'de birer ev kiralayıp dilediğim zaman orada, istediğim zaman burada kalabilmek. Canım mı sıkıldı? Atla uçağa, X ülkesine git, 1 hafta gez dolaş, geri gel. Asıl özgürlük budur.
Ben emekli olunca, araba bile almayacağım, zaten bir süredir uzun dönem kiralık araç kullanıyorum. Kafam rahat, sorun mu var? Bi telefon, 2 saatte muadil aracı veriyorlar. Aynı şey kiralık evde de geçerli. Beğenmedin mi? Çantanı al çık, başka derdiyle uğraşma.
Kripto paradan emekli olduğunuzda suya sabuna dokunmadan yaşayabiliyor olmanız lazım. Kazandığınız para hem kendinizin hem de ailenizin refahı için yetiyorsa, bırakın mal mülk edinme hayallerini, yaşamaya odaklanın.
Yoksa, emekli olduktan sonra da bir şeylerle uğraşıp kafa yoracaksak, o emeklilik olmuyor arkadaşlar. Gidin SGK'lı bir iş bulun 65 yaşında emekli olun, aynı şey...
(Şimdi bazı arkadaşlar bana kafa göz dalacak muhtemelen, ama derdim kimseyi kızdırmak değil. Planlarınızı gözden geçirin, bana hak vereceksiniz)
zaten ilk soru bu şekilde sorulduda millet biraz yanlış anladı.
emekli olup yatmak gerek .
bunun içinde belli limitler var mesele ortalama ayda 5 binlira yediğini varsayalım (örn herkes için ortalama veriyorum)
yaşında 35 ve memursun şuanda yani 3 binlira alıyorsun diyelim buda emekliliğine 30 sene var sonra maaşın ortalama yarıya inecek
şimdi 30 senede maaşının olmazda 8 binlira çıktığını dşüşün zamlarla emekli ooluncada 4 bine düşücek ortalama 6 bin olsun. 85 yaşına kadar yaşayaacağını var sayalım yani emekli olunca 20 yıl daha yaşıyacak ve maaş alıcaksın
şimdi hesap 30*12*6.000 = 2.160.000,00 TL maaş alıcaksın 20*12*4.000,00 =9.600.000,
topla :3.120.000,00 TL ölene kadar kazanacağın oralama para
ilk hesaba gelelim 50*12*5.000,00=3.000.000,00 TL yani bu kadar para olunca suya sabuna dokunmadan yaşarsınız ki 65 olunca gene emekliliği ha edip maaş alıcağını bilin (prim gnü dolanlar için söylüyorum yatırıp bekleyenlerde olabilir)
hiç birşey yapmadan tabi bu emeklilik aslında SGK dan kriptoyla yatırıma devam edin paranızın 3 te 1 ile kötü yatırım yapmazsanız kar etmeye devam edersiz.