Bu sistemin genel olarak amacı
Borsaların ilk olarak coinmarketcapa girmekten ziyade yapılacak bu denetleyici sisteme girmeye çabalayacaklar. buradan iyi not almak için bi taraflarını yırtacaklar
Süreç içerisinde borsaların kalitelerini bozduklarında anında tepelerine balyozu indirebilecek denetleyici bir sistem olacak.
Kullanıcı oyları + Denetleyici ekip puanları ile borsaların canına okuyabilecek bir sistem.
kripto borsaların imbd si olacak.
sürekli güncellenen bir yapı olduğu için yetersiz ve kalitesiz hizmetler hemen cezalandırılacak.
Bu tarz denetim mekanizmaları kesinlikle gerekli fakat bahsettiğini uygulamaya koymak imkansız.
-Öncelikle borsalar yeterince kendi ülkelerinin kuralları ile boğuşuyor.
-Ülkelerinin kurallarınında üstünde bir ortak denetim mekanizması uygulamak imkansız.
-kullanıcı bilgilerinin paylaşılıp paylaşılmadığını(kötüye kullanım) denetlemen imkansız veritabanlarından kendi kendilerine çalarlar.
-kendi kendilerini hacklerler hiçbirşey yapamazsın. (bitfinex)
-tether'i yasaklarsın kimse buna uymaz çünkü arkaları sağlam
-İstediğin kadar kullanıcı oylaması yap hiçbir işe yaramaz,
-borsaların en güvenlisi regüle edilmiş olanı ya da merkezsiz olanıdır. Regüle edimiş borsalara bile güvenmiyorum, borsa istanbul bile yeterince şeffaf olamamışken
-Waves'in tokenamica projesini takibe al derim, bu piyasadaki sorunlara getirilebilecek en iyi çözümlerden sadece birisi. İco lar için yarı regülasyon modeli + dex + kullanıcı oylaması. Piyasadaki sorunlara çözüm üretmek için adım atmak gerekiyor fakat çoğu şişko paraların üstüne kondu ve oradan hareket etmek istemiyor ne yazık ki!