casperBGD
Legendary
Activity: 2156
Merit: 1151
Nil Satis Nisi Optimum
|
|
June 29, 2020, 09:39:39 AM |
|
https://www.forbes.com/sites/leeorshimron/2020/06/28/tesla-needs-the-bitcoin-lightning-network-for-its-autonomous-robotaxi-fleet/#706511a24cc4izvukao sam ovu temu iz prasine, ali bolje nego da otvaram novu futuristicki clanak o autonomnom robo taksiju koji Tesla planira da uvede od sledece godine, a autor predlaze LN kao glavni katalizator placanja za prioritetizaciju saobracaja na putevima - primer zuris negde (npr. zena se poradja) i placas premiju da ti se oslobodi traka na putu, a vozaci koji se u tom trenutku nalaze na putu dobijaju deo te premije, naravno ukoliko ne zure nekim vaznijim povodom, pa su spremni da plate vecu premiju ako ce ovo biti dostupno u naredne dve godine u americi (pretpostavljam prvo kalifornija), oni su svetlosnu godinu od nas, pa i evrope, po pitanju razvoja
|
|
|
|
btcltcdigger
|
|
June 29, 2020, 09:55:40 AM |
|
https://www.forbes.com/sites/leeorshimron/2020/06/28/tesla-needs-the-bitcoin-lightning-network-for-its-autonomous-robotaxi-fleet/#706511a24cc4izvukao sam ovu temu iz prasine, ali bolje nego da otvaram novu futuristicki clanak o autonomnom robo taksiju koji Tesla planira da uvede od sledece godine, a autor predlaze LN kao glavni katalizator placanja za prioritetizaciju saobracaja na putevima - primer zuris negde (npr. zena se poradja) i placas premiju da ti se oslobodi traka na putu, a vozaci koji se u tom trenutku nalaze na putu dobijaju deo te premije, naravno ukoliko ne zure nekim vaznijim povodom, pa su spremni da plate vecu premiju ako ce ovo biti dostupno u naredne dve godine u americi (pretpostavljam prvo kalifornija), oni su svetlosnu godinu od nas, pa i evrope, po pitanju razvoja A sta ako ti se zena porađa/umire, a ti si nizi sloj i nemozes si priustiti placati da se cesta oslobodi? A neki baja ide kupit kurtone na kiosk, pa plati da tvoj auto stoji sa strane dok ti zena umire, da bi on mogo karat 2 minute prije? Brijem da to bas nebu samo tako proslo
|
|
|
|
casperBGD
Legendary
Activity: 2156
Merit: 1151
Nil Satis Nisi Optimum
|
|
June 29, 2020, 10:04:07 AM |
|
https://www.forbes.com/sites/leeorshimron/2020/06/28/tesla-needs-the-bitcoin-lightning-network-for-its-autonomous-robotaxi-fleet/#706511a24cc4izvukao sam ovu temu iz prasine, ali bolje nego da otvaram novu futuristicki clanak o autonomnom robo taksiju koji Tesla planira da uvede od sledece godine, a autor predlaze LN kao glavni katalizator placanja za prioritetizaciju saobracaja na putevima - primer zuris negde (npr. zena se poradja) i placas premiju da ti se oslobodi traka na putu, a vozaci koji se u tom trenutku nalaze na putu dobijaju deo te premije, naravno ukoliko ne zure nekim vaznijim povodom, pa su spremni da plate vecu premiju ako ce ovo biti dostupno u naredne dve godine u americi (pretpostavljam prvo kalifornija), oni su svetlosnu godinu od nas, pa i evrope, po pitanju razvoja A sta ako ti se zena porađa/umire, a ti si nizi sloj i nemozes si priustiti placati da se cesta oslobodi? A neki baja ide kupit kurtone na kiosk, pa plati da tvoj auto stoji sa strane dok ti zena umire, da bi on mogo karat 2 minute prije? Brijem da to bas nebu samo tako proslo onda se odselis iz tog kraja gde zive ljudi koji imaju vise od tebe, deluje da je na zapadu vec prosla ta vrsta klasifikacije, i da u delovima grada gde zive bogati nema puno mesta za one sa manjim prihodima, mozda gresim, ali gde god sam bio mi tako deluje a i bolnice/porodilista u americi prvo traze osiguranje koje imas, pa te onda lece, tako da neces ni zapucati u bolnicu u bogataskom kraju ne mozes ziveti socijalizam, a hteti sve pogodnosti kapitalizma, jednostavno ne ide
|
|
|
|
Daniel91
Legendary
Activity: 3374
Merit: 1824
|
|
June 29, 2020, 10:45:03 AM |
|
https://www.forbes.com/sites/leeorshimron/2020/06/28/tesla-needs-the-bitcoin-lightning-network-for-its-autonomous-robotaxi-fleet/#706511a24cc4izvukao sam ovu temu iz prasine, ali bolje nego da otvaram novu futuristicki clanak o autonomnom robo taksiju koji Tesla planira da uvede od sledece godine, a autor predlaze LN kao glavni katalizator placanja za prioritetizaciju saobracaja na putevima - primer zuris negde (npr. zena se poradja) i placas premiju da ti se oslobodi traka na putu, a vozaci koji se u tom trenutku nalaze na putu dobijaju deo te premije, naravno ukoliko ne zure nekim vaznijim povodom, pa su spremni da plate vecu premiju ako ce ovo biti dostupno u naredne dve godine u americi (pretpostavljam prvo kalifornija), oni su svetlosnu godinu od nas, pa i evrope, po pitanju razvoja A sta ako ti se zena porađa/umire, a ti si nizi sloj i nemozes si priustiti placati da se cesta oslobodi? A neki baja ide kupit kurtone na kiosk, pa plati da tvoj auto stoji sa strane dok ti zena umire, da bi on mogo karat 2 minute prije? Brijem da to bas nebu samo tako proslo onda se odselis iz tog kraja gde zive ljudi koji imaju vise od tebe, deluje da je na zapadu vec prosla ta vrsta klasifikacije, i da u delovima grada gde zive bogati nema puno mesta za one sa manjim prihodima, mozda gresim, ali gde god sam bio mi tako deluje a i bolnice/porodilista u americi prvo traze osiguranje koje imas, pa te onda lece, tako da neces ni zapucati u bolnicu u bogataskom kraju ne mozes ziveti socijalizam, a hteti sve pogodnosti kapitalizma, jednostavno ne ide Upravo tako. Dok sam živio u Americi uvjerio sam se osobno u to. Za razliku od nas ovdje gdje su najskuplje nekretnine u centru u Americi siromasi žive u centru, u socijalnim stanovima a bogataši na periferiji, u ograđenim naseljima koje čuvaju naoružani čuvari. Što se tiče liječenja, ako si sam ne plaćaš zdravstveno osiguranje onda ga i nemaš. Čuo sam horor priče o ljudima koje su bolest i skupe operacije financijski uništili pa su ostali i bez kuće i posla i postali beskućnici. Srećom u evropi ipak imamo "socijalnu" državu sa zdravstvenim osiguranjem za svakoga a ljudi to često uzimaju "zdravo za gotovo ".
|
|
|
|
MikeCro
Jr. Member
Activity: 212
Merit: 6
|
|
June 29, 2020, 12:26:14 PM |
|
https://www.forbes.com/sites/leeorshimron/2020/06/28/tesla-needs-the-bitcoin-lightning-network-for-its-autonomous-robotaxi-fleet/#706511a24cc4izvukao sam ovu temu iz prasine, ali bolje nego da otvaram novu futuristicki clanak o autonomnom robo taksiju koji Tesla planira da uvede od sledece godine, a autor predlaze LN kao glavni katalizator placanja za prioritetizaciju saobracaja na putevima - primer zuris negde (npr. zena se poradja) i placas premiju da ti se oslobodi traka na putu, a vozaci koji se u tom trenutku nalaze na putu dobijaju deo te premije, naravno ukoliko ne zure nekim vaznijim povodom, pa su spremni da plate vecu premiju ako ce ovo biti dostupno u naredne dve godine u americi (pretpostavljam prvo kalifornija), oni su svetlosnu godinu od nas, pa i evrope, po pitanju razvoja A sta ako ti se zena porađa/umire, a ti si nizi sloj i nemozes si priustiti placati da se cesta oslobodi? A neki baja ide kupit kurtone na kiosk, pa plati da tvoj auto stoji sa strane dok ti zena umire, da bi on mogo karat 2 minute prije? Brijem da to bas nebu samo tako proslo onda se odselis iz tog kraja gde zive ljudi koji imaju vise od tebe, deluje da je na zapadu vec prosla ta vrsta klasifikacije, i da u delovima grada gde zive bogati nema puno mesta za one sa manjim prihodima, mozda gresim, ali gde god sam bio mi tako deluje a i bolnice/porodilista u americi prvo traze osiguranje koje imas, pa te onda lece, tako da neces ni zapucati u bolnicu u bogataskom kraju ne mozes ziveti socijalizam, a hteti sve pogodnosti kapitalizma, jednostavno ne ide Upravo tako. Dok sam živio u Americi uvjerio sam se osobno u to. Za razliku od nas ovdje gdje su najskuplje nekretnine u centru u Americi siromasi žive u centru, u socijalnim stanovima a bogataši na periferiji, u ograđenim naseljima koje čuvaju naoružani čuvari. Što se tiče liječenja, ako si sam ne plaćaš zdravstveno osiguranje onda ga i nemaš. Čuo sam horor priče o ljudima koje su bolest i skupe operacije financijski uništili pa su ostali i bez kuće i posla i postali beskućnici. Srećom u evropi ipak imamo "socijalnu" državu sa zdravstvenim osiguranjem za svakoga a ljudi to često uzimaju "zdravo za gotovo ". Ovo zdrastveno za svakoga mi lagano ide na ku**c jer imam frenda kirurga i naslusao sam se svakakvih prica. Npr baba slomi kuk, dobije novi i ima predvideno vrijeme oporavka za koje treba mirovati, ali doslo je proljece, baba 4 tjedna nakon operacije ode na vrt, padne, slomi i novi kuk i na nas trosak dobije drugi. Da su joj prvi masno naplatili, nebi bilo potrebe za drugim jer bi bila pametnija. Ako joj vec nisu naplatili prvi, trebali bi bar drugi. Ako nema, nek placa familija ili nek nejde na vrt.
|
|
|
|
-CryptoViking-
Sr. Member
Activity: 378
Merit: 335
https://t.me/CRYPTOVlKING
|
|
June 29, 2020, 03:09:43 PM |
|
https://www.forbes.com/sites/leeorshimron/2020/06/28/tesla-needs-the-bitcoin-lightning-network-for-its-autonomous-robotaxi-fleet/#706511a24cc4izvukao sam ovu temu iz prasine, ali bolje nego da otvaram novu futuristicki clanak o autonomnom robo taksiju koji Tesla planira da uvede od sledece godine, a autor predlaze LN kao glavni katalizator placanja za prioritetizaciju saobracaja na putevima - primer zuris negde (npr. zena se poradja) i placas premiju da ti se oslobodi traka na putu, a vozaci koji se u tom trenutku nalaze na putu dobijaju deo te premije, naravno ukoliko ne zure nekim vaznijim povodom, pa su spremni da plate vecu premiju ako ce ovo biti dostupno u naredne dve godine u americi (pretpostavljam prvo kalifornija), oni su svetlosnu godinu od nas, pa i evrope, po pitanju razvoja A sta ako ti se zena porađa/umire, a ti si nizi sloj i nemozes si priustiti placati da se cesta oslobodi? A neki baja ide kupit kurtone na kiosk, pa plati da tvoj auto stoji sa strane dok ti zena umire, da bi on mogo karat 2 minute prije? Brijem da to bas nebu samo tako proslo onda se odselis iz tog kraja gde zive ljudi koji imaju vise od tebe, deluje da je na zapadu vec prosla ta vrsta klasifikacije, i da u delovima grada gde zive bogati nema puno mesta za one sa manjim prihodima, mozda gresim, ali gde god sam bio mi tako deluje a i bolnice/porodilista u americi prvo traze osiguranje koje imas, pa te onda lece, tako da neces ni zapucati u bolnicu u bogataskom kraju ne mozes ziveti socijalizam, a hteti sve pogodnosti kapitalizma, jednostavno ne ide Moglo bi se zvijeti socijalizam, a imate neke pogodnosti kapitalizma, no sustavi su vodjeni od korumpiranih ljudi i opcenito su ljudi takve prirode da su sebicni i ako mogu steci prednost negdje nad drugima ce to i u vecini slucajeva sprovesti u djelo, moral na stranu. Tako da se slazem s tobom i ne bi me nista zacudilo da takvi sustavi uskoro budu i sama realnost. Toga se vidi vec po mnogo serija, a serije i filmovi su dosta dobri pokazatelji gdje se krecemo kad je tech u pitanju. Takav blockchain sistem bi se mogao koristiti za milju stvari i imao bi sigurno i pozitivnih primjera. No cinjenica je da su kriminalci puno inventivniji od normalnog puka
|
|
|
|
sbogovac
Legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
|
|
June 29, 2020, 03:23:48 PM |
|
https://www.forbes.com/sites/leeorshimron/2020/06/28/tesla-needs-the-bitcoin-lightning-network-for-its-autonomous-robotaxi-fleet/#706511a24cc4izvukao sam ovu temu iz prasine, ali bolje nego da otvaram novu futuristicki clanak o autonomnom robo taksiju koji Tesla planira da uvede od sledece godine, a autor predlaze LN kao glavni katalizator placanja za prioritetizaciju saobracaja na putevima - primer zuris negde (npr. zena se poradja) i placas premiju da ti se oslobodi traka na putu, a vozaci koji se u tom trenutku nalaze na putu dobijaju deo te premije, naravno ukoliko ne zure nekim vaznijim povodom, pa su spremni da plate vecu premiju ako ce ovo biti dostupno u naredne dve godine u americi (pretpostavljam prvo kalifornija), oni su svetlosnu godinu od nas, pa i evrope, po pitanju razvoja A sta ako ti se zena porađa/umire, a ti si nizi sloj i nemozes si priustiti placati da se cesta oslobodi? A neki baja ide kupit kurtone na kiosk, pa plati da tvoj auto stoji sa strane dok ti zena umire, da bi on mogo karat 2 minute prije? Brijem da to bas nebu samo tako proslo To je ono sto se kaze: "Darwin in action"...
|
0x7442A5c37E513D335F53843cD20c00F77eAC7867
|
|
|
dkbit98
Legendary
Activity: 2408
Merit: 7559
|
|
June 29, 2020, 05:45:54 PM |
|
Najnoviji Electrum wallet beta već ima Lightning dodatak, ali nemam želju da se igram i vršim eksperimente sa tim. https://download.electrum.org/4.0.0b0/Sigurno je da nakon toga ide i stabilna verzija.
|
|
|
|
|