Arkadaslar merhaba daha önce basıma gelmişti forumda bir arkadas önermişti bende kullanmıştım.Tabi o zaman merit sistemi yoktu madem böyle yararlı bir durum var anlatayım gönlünden kopan işine yarayan olursa acımadan merit basabilir.
Bu yazıda hafta sonları mesai saatleri dışında eğer BTC almamız veya Türk lirasına çevirip hesabımıza geçirmemiz gerekiyorsa BTCtürk üzerinden nasıl yapacağımızı anlatacagım.
Öncelikle bittrex binance veya farkli borsada BTC veya altcoin oldugunu düşünelim, farz edelimki hafta sonu acil paraya sıkıstık normalde paribu koinim gibi türk borsalarında işlem yapınca paranız mesai baslangıcında hesabınıza yansır. BTCtürk Papara sistemi sayesinde yılın herzamanı 7/24 bu işlemi cok az komisyon ödeyerek halledebilirsiniz. Bankaların acılmasını mesaiye baslamasını beklemenize gerek yok.
1. Önce Papara web sitesinden kendimize ait bir hesap acıyoruz. Bizden herhangi bir para veya ücret istemiyor zaten banka transferleri için 7/24 sadece 1 TL alıyor.
2. Eğer elimizdeki coin yurtdışı borsada ise onu BTCtürk hesabına yolluyoruz Ethereum veya BTC olarak.
3. Para çekme tuşuna basıp TRY seçiyoruz.
4. Burda 2 secenek görüyoruz. 1)Papara ile transfer 2)Banka havale EFT (mesai saatleri dışında çalışmaz ve 1.000 TL ve üzerinde işlem yapabilirsiniz. Örn: 400 500 TL cekim yapmak isterseniz kabul etmiyor.) Burdan ilk secenek olan Papara ile transfer kısmını seciyoruz.
5. Açılan sayfada böyle bir ekran bizi karsılıyor. Sizden parayı transfer etmek istediginiz papara numarasını ve miktarı istiyor. Papara numaranızı web sitesinden girip hesabım kısında görebilirsiniz. Gerekli yerleri doldurup alttaki TRY Çek tuşuna basıyoruz.
6. BTCtürk den para papara hesabına kısa sürede geciyor bugune kadar yaklasık 8-9 işlem yaptım herzaman mesai dışı olmak üzere en az 30sn bekledim en fazlada 3-4 dakika bekledim. Para Papara hesabımıza gelince sağ üstteki "Hesabım" tuşuna basıyoruz acılan menuden "Banka Hesabı Ekle" tuşuna basıyoruz. Acılan sayfada bizden kendi bankamızın iban numarası isteniyorz iban numarasını girip BTC veya altcoin olarak bozdurmak istedigimiz miktarı kendi hesabımıza Turk Lirası olarak transfer etmiş oluyoruz.