Bunu yapan şirketler çakal demişsiniz doğru bende katılıyorum hemde tam çakallar. Ama salak değiller kanunu sizden iyi biliyorlar onun için bu çakallara kuzu olmayın.
Alamyın arkadaş 100 -200 lira fazla verin bunlardan almayın.
Faturada yazıyorsa malı elden aldıysan imza atmışsındır kabul etmişsin demektir.
Malı internetten aldıysan hani bi sözleşme vardır hiçbiriniz açıp okumamıştır satış sözleşmesi orda tiki atar geçer malı alırsınya işte ordaki sözleşmede vardır sende onu işaretleyip aldığın zaman sözleşmeyi zaten kabul etmiş oluyorsun.
Madencilik için üretilen ekran kartlarını hele bu fiyatlardan hiç almayın. ekran kartı üretici firması 3 ay garanti vermiş inşaat firması ben 1 yıl garanti veriyorum diyor. Sanıyormusun 3 ayı geçince inşaat firması ekran kartını tamirini yapabilecek malın arkasında duracak . Kullanıcı hatası deyip geçecek.
O bahsettiğin sözleşmeler kanunlarımızda tek taraflı sözleşme statüsünde olup kadük sözleşmelerdir.
Yani yok hükmündedir.
Usta yanlıs anlama ama deneyebilirsin al 1 tane "3 ay garanti" cihazdan ondan sonra görelim basımıza neler geliyor nerelerde kafamızı sürte sürte geziyor. Daha 2 ay önce Iphone 7 telefonumu tamire götürdüm açma kapama tuşunda sorun vardı servis kullanıcı hatasıdır deyip cihazın garantisini cizdi işin komik yanı cihazı yere düşürmedim bir yerede vurmadım ve halen 16 ay garantisi vardı
onun haricinde sana 100 lerce bu sekilde garanti dısı kalan bilgisayar parcası sayarım inan bana roman olur.
Bu dedigin şeyler almanyada hollandada belki normal olabilir orda müşteri memnuniyeti önemsenir türkiyede durum nasılmı? Afedersin çüküm hıyar yersende bu yemesende bu der geçer adam çünkü sen alsanda almasanda o mal satılır ve firmalar yasal prosedürlerin her türlü piçligini sonuna kadar kullanır sende süründüğünle ortada kalırsın.
Sonuç olarak p102-100 kart 900 sol degil isterse 2500 sol versin 3 ay garanti mining yapan adamın işine gelmez bu kart her an elinde kalabilir ona göre hesabınızı yapın cihazınızı alın. Yukarda bir arkadas bahsetmis fiyat farkı cok olsaydı düşünülebilirdi.
Yok dostum bak dediklerine katılıyorum. Ama sorumlusu biziz. Vaktimiz olmadığından uğraşamıyoruz. Uğraşmak istemiyoruz daha doğrusu. Vaktimiz olsa böyle cins şeyler denk gelmezki ağzına sıçalım. Denk geldiğindede biz müsait olamayız.
Bak bir olay anlatayım benzerdir;
Yıllar önce ablamın arabasıyla kadıköyde sağa çekip telefonla bişeye bakarken bir görme engelli geçiyodu önümden. Koşup girdim koluna götürim diye. Neyse iskeleye gidiyormuş zaten 3dkmı almadı götürüp getirmek. Bi geldim araba yok. Dörlüler yanıyofu öyle.
Neyse gittim karakola dedim arabamı çalmışlar. Çekmişlerdir diyo polis. Dedim yetkisi yokki çekmeye bu şekildede çalmaya girer. O zamanlar yoktu tabi yetkileri şimdi varmı bilmiyorum.
Neyse dedim ben bu parayı ödeyip çıkarmam sizde gidin tespit edin. Ama tabi bu süreçte arabayı alamıycaz ve epeyde orada kalacak yeddieminde. Ablamı arayıp almıyorum arabayı suç duyurusunda bulunucam dedim. Tabi şans bu ya ertesi günde işi vardı arabayla. Şehir dışına çıkıyordu. Dedi salla al gel arabayı.
Şimdi böyle bi durumda o polisin tillahını öttürürdüm. Çünkü kanunen çekemeyeceğini yetkisi olmadığını ve suç işlediğini biliyordum. Arabayı en fazla kaldırıp çekiciye yerleştirmesi bile yasak. Sadece lastiklere zımbırtıları takıp sike sike beni bekleyecek. Öyle aldım gittim diyemiyorlardı normalde ama bizim millet genelde ne bunu bilir ne uğraşır. Uğraşmak isteyenede vakit yahut başka şeyler engel olur. Araba benim olsa amına koyar çıkarmazdım. Hatta üstüne benzin döker yakardım orda ki yine bişey diyemezdi en fazla çevreyi kirlettiğimden ceza yazardı. Çünkü benim arabamın orda olması saçma. Çalıntı muamelesidir bu polislerde çok iyi bildiklerinden yanaşmazlardı o zamanlar. Şimdi nasıl bilmiyorum tabi
arabam yok sikimde değil o yüzden
Demem o ki bende aynı şeyi yaşayıp dediğin gibi amaaan siktir et diyebilirim. Bi uğraşılamayacak durum vardır öyle es geçeriz.
Ama kanunda bu hükümler bu kişilere inisiyatif bırakmaz.
Daha doğrusu bizim kanunlar
ama kanunlarıdır. Ama yinede bu tür durumlar için çoğu uğraşmayacağımızı bildiğinden düdüklemeye çalışır.
Yahu ben yine yıllar önce 6 ay giydiğim ayakkabımın ucu açıldı diye garantiden değişmiş adamım
İsteyince ıluyor ama işte şartlarında uygun olması gerek.
Ha ben fiyat değilde performans anlamında yazdım.
Tabiiki bu şartlarda kümse almaz dediğin gibi. Niye alsın elinde patlatmayamı