1-Ico konularını okuyorum.Kendimde giriyorum.Ben yahu fazla araştırmadan mı giriyorum acaba diyordum bazı icolar için, milletin bitcointalk da konuştuğu bazı icolara bakıyorum bomboş yani girip sitesine bakması yeterli..ayrıntı vermeyeceğim uzun uzun. Onları gördükçe kendi adıma yok iyi böyle diyorum. Zaman yeterliyse zaten araştırıyorum.
2-Arkadaşlar Piyasadaki market hacmi büyük çoğunlukla icolar tarafından para girişiyle de artıyor.Adam icoya girip ya kazancını yapıyor ya da istediği değere gelmediyse oradan sağlam coinlere geçiş yapıyor. Bugün hepimizin beklediği Btc nin artışına icolardan çıkan paralar giriyor. genel piyasanın artışına da katkı sağlamış oluyor.
3-Yahu bir işe de devletler el atmasın kardeş ! Şimdi söyleyeceklerim biraz iddialı ve çoğu kişinin de kabul etmeyeceği bir şey olabilir belki ama olması gereken ne bir daha düşünmek lazım diyorum;
Herkesin dilinde piyasaya giren icoların % 80 i scam iddiaları dolaşıyor.Ama kardeşim bu icolara girip girmemek senin elinde.Araştırman son derece mümkün.Şu an gözümün önünde forumda 5 6 sayfa konusu olan bir ico var , sitelerinde hiçbirşey yok adamların. Hangi ico olduğunu söylemeyeceğim bakalım bu kadar ay geçtikten sonra sitelerinde 1 satır yazı görecekmiyim.
Blokchainin amacı zaten özgür bir platform olması , devletlere v.s. bağlanmadan ''FİKİRLERİN'' de özgür şekilde yayılması ve ''KARŞILIK'' bulması demektir. Ha o kadar da özgür olmadıklarını v.s. biliyorum ama amaç ya da olması gereken bu.
Belki uzun bir süre sonra buna bir miktar denetleme getirilebilir..Belki.. Ama özellikle şu sıralarda hala gelişme aşamasında olan bu sistemin kontrol altına alınması ; bir çocuğun düşe kalka büyümesi gereken durumda onu fazladan kontrol etmek gibi geliyor. Bırak biraz gelişsin , kendi kendini geliştirsin. İcoların scamına kapılıp canı yanan varsa (scamına da ilginç oldu
onlarda neye girdiklerine biraz bakacaklar. Ayrıca bu piyasada herşey proje de değil.Bak dadiye herkes kopya dedi adamlar 60 saniyede hardcap yaptı ve projesi bile olmayan bazı coinler Exchange e girip uçuyor..Burası uzar..
Son olarak : Ben şu son 1 ayda 3 tane icoya girdim.Bir tanesi Çok yüksek hype olmasına rağmen şu an hem piyasa şartlarından hem de daha borsaya girmediğinden ico seviyesinin biraz üzerinde seyrediyor, biliyorumki sadece borsaya girmesiyle bile x3 garanti 5leri 10ları kesin demek istemiyorum. Diğer girdiğim ico ise projeyi gördüğüm halde o kadar saçma fud lar yapıldıki ben bile yavaş girdim Credits , ico yeni bitti adamlar anlaşma üstüne anlaşma açıklıyorlar ico bittikten sonra. Ekiple ilgili çok başka tüyolar almıştım onun da etkisi var tabii. 3.cü de bana kalsın. Şu an net gireceğim çok sağlam 2 tane ico var kimse bahsetmiyor mesela forumda. 3 cü bir ico da var o da ico yapacakmı bekliyoruz v.s.
Yani demek istediğim risk var mı her zaman var , icolara girmem borsadan alırım dersen o da bir seçim onda da risk var.Seçim senin..