Elysio (OP)
|
|
April 15, 2018, 10:22:25 PM |
|
Almanya: Kripto paraları euro ya dönüştürürseniz direk vergi yok ama kripto paralar ile alışverişlerde kdv ekleniyor. Slovenya: Bireysel yatırımcılardan vergi alınmıyor, Gelirini kripto paradan kazanan kişiden alıyor yani broker tarzı oluyor galiba. Danimarka: Bireysel yatırımcılardan vergi alınmıyor. Belarus: Madencelikten, Kurumsal ve bireysel yatırımcılardan ve Ticaretinden verdi alınmıyor ilk 5 yıllık süreçte. Güney Kore: Şuanlık bi verdi alınmıyor ama hazirana kadar mevzuatlar değişicekmiş. Singapur: Hiç bi türlü vergi yok bu ülkede. Sadece kripto para ticareti yapan şirketler vergilendiriliyor. Türkiye: Şuanlık hiç bi yasa yok vergiye dair ülkemizde ama paranın kokusunu alınca bizimkiler getiriceklerdir. Borsalar vergiye tabi şuanda tek. ve daha kripto paralar ile ilgili yasalar olmayan çok ülkeler var. Hepsini kısalttım uzun uzun okumak için kaynak alttadır. https://uzmancoin.com/kripto-para-vergi/
|
|
|
|
ForeverFener
|
|
April 15, 2018, 11:31:59 PM |
|
Piyasanın yeni olmasından dolayı gelişmesi amaçlanarak vergi durumu biraz belletilebilir aslında hem bu yolla yeni girişimlerin önü açılır hem de gelişmelerin
|
|
|
|
elismemish
Jr. Member
Activity: 462
Merit: 4
|
|
April 15, 2018, 11:36:14 PM |
|
Belarusda böyle işlere bi teşvik var galiba madencilikten falan vergi alınmıyorsa ülkeye yatırımcı çekmeye amaçlıyo olabilirler 5 yıl madencilik yap sonra başka firma ile tekrar giriş yapm güzel taktik
|
__________ BetFury __________ 🎲 The first i-Gaming Crypto platform with BTC Dividends 🎲 https://betfury.tv/2VDCk7K
|
|
|
Suleiman the Magnificent
|
|
April 15, 2018, 11:59:04 PM |
|
Kripto paraları henüz tanımlamadıkları için direkt olarak vergi alamazlar zaten. Kanunsuz vergi olmaz ilkesi boşuna yok. Ama yakın zamanda düzenlemeler yapılır, vergi alınacak kıvama gelir
|
|
|
|
dogaatac
|
|
April 16, 2018, 03:50:48 AM |
|
btctürk ve diğer borsalar bir şekilde olayı vergilendirip her ay mail atıyor ama nasıl bilmiyorum
|
|
|
|
tfntvl
Member
Activity: 252
Merit: 11
|
|
April 16, 2018, 06:50:24 AM |
|
ben maaşla çalışan bir işciyim. ortalama olarak ilk altı ay kazandığım her bin liranın ikiyüzdoksan lirasını devlete ödüyorum. ondan sonraki altı ay ise kazandığım her bin liranın yaklaşık üçyüzelli lirasını devlete ödüyorum. bu hesaba göre devlet vergi keserse devlet daha zengin olur bence
|
|
|
|
zorbit
|
|
April 16, 2018, 07:07:48 AM |
|
belki doğrudan vergi almıyorlar ama bu piyasada işlem yapan borsalar. alım satım farklarından doğan kazançları vergi olarak ödüyorlar. mesela btcturk. işlemlerimden dolayı sürekli bana e-fatura geliyor. yani aslında bir vergi ödüyoruz.
|
|
|
|
Xexen4
|
|
April 16, 2018, 07:45:39 AM |
|
belki doğrudan vergi almıyorlar ama bu piyasada işlem yapan borsalar. alım satım farklarından doğan kazançları vergi olarak ödüyorlar. mesela btcturk. işlemlerimden dolayı sürekli bana e-fatura geliyor. yani aslında bir vergi ödüyoruz.
o ödediğin vergi değil, komisyon faturası. Türkiye'de henüz btc bir değer kategorisine eklenemedi, muhtemelen yıllık 24bin TL üzeri işlem yapanı gelir vergisi kapsamında vergilendirecekler. ama bu ne zaman olur bilmem banka hareketleri üzerinden mi tespit edilir, borsalar mı bildirir bilemem.
|
|
|
|
unihamburg
Member
Activity: 411
Merit: 21
|
|
April 16, 2018, 07:51:31 AM |
|
Almanya'da vergi alinmadigi bilgisi dogru degil. Almanya'da satin aldiginiz kriptolari 1 sene icerisinde paraya cevirirseniz %25 vergi ödemekle mükellefsiniz. 1 seneden sonra vergiden muafsiniz.
|
|
|
|
SRKNGL
Member
Activity: 476
Merit: 10
Files.fm - Store, Share and Sell Files
|
|
April 16, 2018, 07:59:12 AM |
|
Youtubedan para kazanlardan bile hala vergi alınmıyor ülkemizde. Alınması lazım mı tabiki lazım. YouTube ile Televizyon arasında ne fark var. Aynı şey kripto paralar içinde geçerli. Ben vergi alınması taraftarıyım. Ama oranı makul seviyede tutup borsalar üzerinden almak lazım. Bunun içinde borsaların denetlenmesi lazım ipini koparan borsa açıyor
|
|
|
|
wolwoo
Legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
|
|
April 16, 2018, 09:03:06 AM |
|
"döviz alım satım faaliyetlerinden doğan kazançların Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesi kapsamında, değer artışı kazancı olarak vergiye tabi tutulması söz konusu olmamakla beraber, söz konusu faaliyetin ticari organizasyon içerisinde devamlılık arz edecek şekilde yapılması durumunda ticari faaliyet olarak değerlendirilmesi ve bu faaliyetlerden elde edilen kazancın, Gelir Vergisi Kanununun ticari kazançlara ilişkin hükümleri çerçevesinde vergilendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu faaliyetin ticari bir organizasyon içerisinde devamlılık arz edecek şekilde yapılmaması halinde ise elde edilen kazanç ticari kazanç kapsamında değerlendirilmeyecektir." GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü 2016 tarihli yanıtı...şimdilik sıkıntı yok gibi
|
"Küllü hâlin yezûlü" =>> Her hâl geçicidir
|
|
|
hidrocop
|
|
April 16, 2018, 10:23:15 AM |
|
Eli kulagındadır ama güzel ülkemde vergi alınmayan birşey kalmıyor, adam gıbı vergi oranı koysunlar kimse kaçırmakla uğraşmaz. Geliri bu şekilde kendileri baltalıyorlar
|
|
|
|
Rkc Trader
|
|
April 16, 2018, 10:34:51 AM |
|
Vergi alınması İlerisi için beni korkutan birşey. Neye göre düzenleme yapacakları çok muallak. Paranın tamamı yurtdışı borsalarsa, geri çekmek sıkıntı olacak.
|
|
|
|
cleante
Jr. Member
Activity: 476
Merit: 2
|
|
April 16, 2018, 10:48:25 AM |
|
Teşekkürler bilgi için. Çoğunda vergi olmaması sıranın bize gelmesinin çok uzun zaman alacağını gösteriyor. En son hep biz duydugumuz gibi yine en son biz uygularız vergiyi ama eminim diğerlerinden çok çok daha yüksek olup acısını elbet çıkarırlar.
|
|
|
|
cabbarlana
Full Member
Activity: 448
Merit: 100
send and receive money instantly, w/no hidden cost
|
|
April 16, 2018, 10:54:41 AM |
|
Şu an dövizdeki kur artışlarından dolayı sabit döviz kuruna gidilebileceği haberleri dolaşıyor sosyal medyada. Bu tarz gelişmeler bizi de döviz kurundan dolayı olumsuz etkileyebileceği gibi, kripto paralar üzerinde de gelir vergisi vb. kesintilere neden olabilir.
|
|
|
|
henrybek3
|
|
April 16, 2018, 02:35:07 PM |
|
Türkiye için konuşursak daha dolandırıcı şirketlere bile çözüm bulunamazken, kısa vadede kripto paralarla alakalı bir düzenleme yapılacağını düşünmüyorum.
|
|
|
|
KodesCrew
|
|
April 16, 2018, 03:27:07 PM |
|
Şuan Türkiyede yapılacak okadar çok işlem varki , kripto bukadar geriye giderken Türkiye'nin buna ayıracak zamanı olmadığını düşünüyorum. anca btc yeniden çok gözde haline gelir, o zaman maliye bir atak yapabilir
|
|
|
|
murobro
Jr. Member
Activity: 532
Merit: 1
|
|
April 16, 2018, 03:41:37 PM |
|
bir vergi vermediyimiz kripto koinler kalmıştı. Yavaş-yavaş onada vergi çıkartacaklar.
|
BLOCKMASON LINK Create Web APIs From Any Smart Contract
|
|
|
krm4700
|
|
April 16, 2018, 04:05:38 PM |
|
bunlar hepsi şimdilik pusuda bekliyor ve birbirlerini kolluyorlar aslında birisi girse hepsi güven sağlayıp devamı gelir diye düşünüyorum.
|
|
|
|
thefunkybits
Legendary
Activity: 1218
Merit: 1000
|
|
April 16, 2018, 04:27:50 PM |
|
Ülkemizde halen bir sınıfa sokulamadığı için vergide alınmıyor ama borsalar komisyon faturaları gönderdikleri için vergi ödüyorlar.Umarım vergiler sadece bunlarla sınırlı kalır.Eğer devlet kazancımız üzerinden vergiye giderse birçok kişi elden ticaret yoluna gidecektir muhtemelen.Aslında vergiye karşı değilim ama cüzi olması kaydıyla tutupta %15 vergi getirirlerse kesinlikle borsalardan işlem yapmam
|
|
|
|
|