Bitcoin Forum
December 05, 2016, 04:56:01 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 »  All
  Print  
Author Topic: Motherboards: What Works w/Four or More GPUs? List Them  (Read 48734 times)
dishwara
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372


Truth may get delay, but NEVER fails


View Profile
September 28, 2011, 12:50:08 PM
 #41

a noob question, but windows still limited to 4 gpus?
No.
Up to 8 GPU supports in Windows 7
1480956961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480956961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480956961
Reply with quote  #2

1480956961
Report to moderator
1480956961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480956961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480956961
Reply with quote  #2

1480956961
Report to moderator
1480956961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480956961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480956961
Reply with quote  #2

1480956961
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480956961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480956961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480956961
Reply with quote  #2

1480956961
Report to moderator
jjiimm_64
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


View Profile
September 28, 2011, 09:44:58 PM
 #42

a noob question, but windows still limited to 4 gpus?
No.
Up to 8 GPU supports in Windows 7

I got 5 gpus to load in windows...  but the guiminer only showed 4.

1jimbitm6hAKTjKX4qurCNQubbnk2YsFw
dishwara
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372


Truth may get delay, but NEVER fails


View Profile
September 29, 2011, 02:13:50 AM
 #43

Check device manage if their is 5 GPU's.
Actually only GUIMiner can able to detect more than 4 GPU's, AOCLBF will say put card number manually. Seems CGminer also detects more than 4 GPU's.
hmongotaku
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


View Profile WWW
September 29, 2011, 05:39:26 PM
 #44

thanks for the confirmation, was freaking out that I might actually have to learn linux to run 5 gpus on a setup.

amazingrando
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
September 29, 2011, 09:07:02 PM
 #45

Has anyone used a Gigabyte GA-970A-UD3 (not the -D3 version, but -UD3)?  Considering getting a few of those.


Bitbond - 105% PPS mining bond - mining payouts without buying hardware
Brunic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 633



View Profile
October 23, 2011, 02:51:31 AM
 #46

Has anyone used a Gigabyte GA-970A-UD3 (not the -D3 version, but -UD3)?  Considering getting a few of those.



I didn't use them, but like I said earlier in this topic, if you want to boot with an USB key, this brand of motherboard can really be a pain in the ass.

likuidxd
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448



View Profile
October 23, 2011, 09:29:06 PM
 #47

WHAT WORKS
Motherboard Brand: MSI
Motherboard Model & PCIe Slots: Big Bang Masrshal B3 8x PCIe x16 slots
Power Supply Brand & Model: Antec HC 1200 & Antec HP 750
Number & Model GPUs: 8x 5870
Extender Cables w/Molex Power?: 8 x16 -> x16 Risers no molex

Works in BAMT & Windows 7. LinuxCoin final periodically crashes after 15mins to 1 hour. 1550W, 124V & 15Amps at peak load 3.2GHs.

This thing is a beast but a major pain in the ass build & not recommended to anyone that isn't technically inclined or hasn't built quite a few rigs.

minero1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 145



View Profile
February 16, 2012, 03:30:08 AM
 #48

WHAT WORKS
Motherboard Brand: EVGA
Motherboard Model & PCIe Slots: P55v/P55Sli 2 x Pci-e x16; 2 x Pci-e x1
Power Supply Brand & Model: Artesyn IBM blade server PSU 1000W
Number & Model GPUs: 2x 5970 & 2x 5830
Extender Cables w/Molex Power?: 2 x16 & 2 x1-> x16 Risers no molex

WHAT sort of WORKS
Motherboard Brand: MSI
Motherboard Model & PCIe Slots: 790FX-GD70 4 x Pci-e x16; 1 x Pci-e x1
Power Supply Brand & Model: Artesyn IBM blade server PSU 1000W
Number & Model GPUs: 2x 5970 & 2x 5830
Extender Cables w/Molex Power?: 2 x16 & 2 x1-> x16 Risers no molex
Only works if you plug 4th card to x1 Pci-e, plug it in the 4th x16 pci-e and it boot loops
BinaryMage
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


Ad astra.


View Profile
February 16, 2012, 05:03:52 AM
 #49

WHAT WORKS
Motherboard Brand: Gigabyte
Motherboard Model & PCIe Slots: GA-EP45-UD3P; 2 x16, 3 x1
Power Supply Brand & Model: OCZ ZX1250W
Number & Model GPUs: HD 5870 Reference (AMD) x5
Extender Cables w/Molex Power?: 2 x16 to x16 extenders w/o power, 3 x1 to x16 extenders with molex power

Tested and working on both Ubuntu and Debian (BAMT). Note that X output is piped to the card on the first x16 slot and basic standard output (terminal w/o X) is piped to the first card. (on an x1 slot)

-- BinaryMage -- | OTC | PGP
check_status
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


Web Dev, Db Admin, Computer Technician


View Profile
February 16, 2012, 08:30:00 AM
 #50

MSI 890FXA-GD70 MSI 890FXA-GD70 MSI 890FXA-GD70 MSI 890FXA-GD70 MSI 890FXA-GD70

thats all you need to know.
Been trying to buy one off Ebay for my target 'under $100' and those suckers are always goin for 110-140, with alot of snipers. **sons-of-bitches
This board has got to be broken to sell under $100.

For Bitcoin to be a true global currency the value of BTC needs always to rise.
If BTC became the global currency & money supply = 100 Trillion then ⊅1.00 BTC = $4,761,904.76.
P2Pool Server List | How To's and Guides Mega List |  1EndfedSryGUZK9sPrdvxHntYzv2EBexGA
cmg5461
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 374



View Profile
February 16, 2012, 11:05:18 PM
 #51

just a suggestion, but could you make a list of the mobo's that work? Cheesy

If I've helped: 1CmguJhwW4sbtSMFsyaafikJ8jhYS61quz

Sold: 5850 to lepenguin. Quick, easy and trustworthy.
mikeo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 185



View Profile
February 17, 2012, 01:16:48 AM
 #52

No, I'm done with this thread. Some else is welcome to aggragate the info here though.

If this post tickles your fancy or helped you make more bitcoin I'll gladly take a tip:
17DWhv9f5TkRDL6kyA45qiG34d4v1QiwqE
check_status
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


Web Dev, Db Admin, Computer Technician


View Profile
February 17, 2012, 01:51:43 AM
 #53

How do you determine what's working when you have conflicting reports on some boards?
P.S. Try Googling "ga h61 d2h-b3". That board does not compute.

For Bitcoin to be a true global currency the value of BTC needs always to rise.
If BTC became the global currency & money supply = 100 Trillion then ⊅1.00 BTC = $4,761,904.76.
P2Pool Server List | How To's and Guides Mega List |  1EndfedSryGUZK9sPrdvxHntYzv2EBexGA
malevolent
can into space
Staff
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624



View Profile
February 24, 2012, 10:47:48 PM
 #54

WHAT WORKS
1)
Motherboard Brand: Asus
Motherboard Model & PCIe Slots: P5Q-E, 3x PCIe x16 and 2x PCIe x1
Power Supply Brand & Model: Corsair TX850v2
Number & Model GPUs: max. 5GPUs tested so far: 3x HD 5850 1GB @ 945/280/1.088 + 1x HD 5830 800/200/0.9V + 1x HD 6770 @ 825/180/0.82V
Extender Cables w/Molex Power?: 5850s and 5830 on extenders and HD 6770 in PCIe x16 slot
none of the extenders are powered

PCIe x1 slots require shorting pins (A1-B17).

Max. 4 GPUs under 12.1, 5 GPUs (all pcie slots are used) under previous driver versions.


2)

WHAT WORKS
Motherboard Brand: Gigabyte
Motherboard Model & PCIe Slots: GA-965-S3, 1x PCIe x16 and 3x PCIe x1
Power Supply Brand & Model: Tagan TG1000-U33II 1000W
Number & Model GPUs: 3x HD 5870 between 910 and 1000/210 + 1x HD 5850 900/300 all stock voltage
Extender Cables w/Molex Power?: 5870 on normal unpowered extenders, 5850 in slot

NOTE: the x16 slot stopped working (no device in that slot gets recognized) after a few weeks and now only PCIe x1 slots work
e21
Member
**
Offline Offline

Activity: 105


View Profile
February 24, 2012, 10:56:11 PM
 #55

WHAT WORKS
Motherboard Brand: ASUS
Motherboard Model & PCIe Slots: P8P67 WS Platinum 1503 BIOS, 4 PCIE-16X + 3 PCIE-1X
Power Supply Brand & Model: KingWin LAZER 1050W
Number & Model GPUs: 3x 6950 + 3x 6570
Extender Cables w/Molex Power?: 3x 6950s using 1X risers, no power, 3x 6570s seated in X16 slots, no risers

All 6 GPUs recognized and mining on Windows 7 64bit @1.57GH/s, 11.12 driver (12.1 DOES NOT WORK!) 2.5 SDK.
ZPK
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1302



View Profile
April 03, 2012, 10:25:00 PM
 #56

WHATS WORK
Sempron 145 ... UCC OFF
ASRock 970 Extreme 4
2GB ram + HDD 2.5" 250Gb
6970(950/340)+5870(950/300)+5850(900/300)+5870(950/300)=1590+ mhs avg...
*DEAD PSU Chieftec BPS-1200C - work <3 months
*NEW PSU Corsair AX1200
*DEAD Gigabyte 5850
*DEAD Sapphire Dual-X 7970 06-40G 1/2 fan stop
Win 7 x64 SP1

WHATS WORK
Core E4400
Gigabyte 945P-S3 rev 1.0
2Gb ram + 250Gb HDD
5870 (950/300) + 2*5850 (shit work on 900/300,350) + 5770 (950/300) = 1378 mhs avg
PSU Corsair 750WTXV2
Win 7 x64 SP1 (maybe go to BAMT in future)

Novacoin POS mining only now
tnkflx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 346


View Profile
April 10, 2012, 07:37:59 AM
 #57

WORKS: Gigabyte GA-990FXA-UD7 with 4x ATI 6990.

| Operating electrum.be & us.electrum.be |
fabrizziop
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
April 11, 2012, 12:59:32 PM
 #58

WHAT WORKS

MSI 785G-E53 (1 16x, 3 1x)
Tested with 4 5830s, running for 1.5 months now!.
ModusPwnd
Member
**
Offline Offline

Activity: 100



View Profile
April 13, 2012, 09:17:15 AM
 #59

Has anyone used a Gigabyte GA-970A-UD3 (not the -D3 version, but -UD3)?  Considering getting a few of those.



I didn't use them, but like I said earlier in this topic, if you want to boot with an USB key, this brand of motherboard can really be a pain in the ass.



Older post, but I will echo the words.  I have that model of mobo packaged up for return right now because it wont boot off of my USB key  (not sure if its the UD3 or D3...)
ModusPwnd
Member
**
Offline Offline

Activity: 100



View Profile
April 13, 2012, 10:04:26 AM
 #60

WHATS WORK
Sempron 145 ... UCC ON 2 core 3ghz
ASRock 970 Extreme 4
2GB ram+250Gb 2.5" HDD
6950(70)+5870+5850+5770=1440mhs avg.....want to build 6970+5870+3*5850(or maybe 6970+2*5870+2*5850)...no money....)))
PSU Chieftec BPS-1200C open rig

Win 7 x64 SP1

I have the same board, and it does work with 4 GPUs.  I am actually running 5 on one right now.  (same CPU too)

BUT, the last two I have bought have a bunk PCIe x16 slot!  Both of the last two I bought had a bad PCIE4 slot, that is the middle x16 slot.  I have a third coming from NewEgg right now...  I hope it works, because I like this board otherwise!
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!