ben hala anlamadım konu sahibi arkadaş şifreni değiştirdilerse sen nasıl giriş yaptın ?? 2fa geçememişler falan diyorsunda sen adamların koyduğu yeni şifreyi nasıl geçtin ?
Kardeş bilgisayarı açıp epostama giriş yaptım. 1 dk geçmeden eposta adresime bildiri geldi e postanız için değiştirme linki diye. Peşisıra şifreniz değiştirildi diye eposta geldi. Bunu o an fark ettim ve hızlıca binanceyi açıp giriş yapmayı denedim ama şifrem değiştirildiği için giriş yapamadım. Adamlar şifremi değiştirmişler. Hemen şifremi unuttuma tıklayarak talimatları izledim epostama gelen linkle şifremi yeniledim. Eposta adresimin şifresini de değiştirdim.
2FA yı bilemedikleri için giriş yapamamışlar.
Kısacası borsa şifremi değiştirdiler ama eposta adresimin şifresini bilemedikleri için değiştiremediler.
Böyle bir sorunla karşı kaşıya gelenler için önemli 2 not.
Birileri şifrenizi değiştirse bile eposta adresinize giriş yaptığınız müddetçe hemen şifrenizi yenileyebilirsiniz.
Şifremi unuttum kısmıyla şifrenizi yenilerseniz ya da birileri hesabınızı ele geçirip şifreyi yenilerse 24 saat çekim yapılmıyor.
Hesabınızı ele geçiren kişi eposta adresini değiştirmek isterse 5 gün boyunca çekim yapamıyor. Hesap bir nevi askıda gibi oluyor.
Ayrıca hesap epostasını değiştirmek sanıldığı kadar da kolay değil. Kimlik onaylatmak gibi zor aşamaları var.
2FA, 24 saat çekim yapılamaması, borsaya ticket açıp eposta adresi değiştirme talebinde istenilen kimlik belgesi, neticesinde 5 günlük çekim engeli gibi güvenli adımlar mevcut.
En büyük sorun şu. E posta adresinizi ele geçirirlerse o zaman iş çok kötü işte..