herkese merhaba,
dün yapılan bir düzenleme ile merit sahibi olamadığım için Jr.Member statüsünden Newbie statüsüne düşen kullanıcılardan biriyim.
şu an artık bunun tartışmasını yapmayı bıraktım çünkü her iki tarafında kendine göre haklı eleştirileri var ve sabahtan akşama kadar bunları konuşsak ta kimseye faydası olmayacak.
bu başlığı açmamın nedeni bu sabah karşılaştığım bir durum ve bunun çözümünü aynı durumda olan arkadaşlar için aktarmak:
sabah forumda post yazmak istediğimde "bu sayfa çalışmıyor. bitcointalk.org şu anda bu isteği işleme alamıyor. HTTP ERROR 500" uyarısı aldım. ilk başta sistemsel bir hata olduğunu yada ban yediğimi düşünürken global forumlara baktığımda dünkü uygulamanın bir devamı olduğunu fark ettim.
şöyle ki, artık
farklı bir değişiklik olmadığı takdirde newbie üyeler başlık açamayacak, başlıklara yorum yapamayacak ve herhangi bir üyeye kişisel mesaj atamayacak.
fakat Theymos'un geçen yıl duyurduğu ve bugün uygulamaya koyduğu
Bakır Üyelik (Copper Membership) ile küçük miktarda bir BTC karşılığı (0,00208333 BTC) newbie üyeler bakır üyelik edinebilir ve eskisi gibi yorum ve mesaj yazmaya devam edebilirler.
açıkçası böyle bir uygulama yine bir çok kullanıcı tarafından olumsuz yorumlanacaktır ilk başta bende böyle düşündüm çünkü ama artık sızlanmak yerine bazı şartları yerine getirmeye çalışmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. nitekim kural koyucu bizler değiliz, yapılanları eleştirebiliriz ama bunu engelleme veya değiştirme şansımız yoksa bu deveyi gütmemiz gerektiğini düşünüyorum gütmek istemeyenler gitmekte serbest elbette.
çok uzattığımı düşünerek son olarak
Bakır Üyelik (Copper Membership)'i nasıl edineceğimizi göstermek istiyorum.
https://bitcointalk.org/index.php?action=credit;promote bu adrese girip sizin adınıza size özel olarak gösterilen BTC adresine 0,0020833 BTC (yaklaşık 13 dolar) göndermeniz gerekiyor. gönderim yaparken masrafın bu rakamdan düşülmediğine dikkat edin. örneğin ben toplam 0,0025833 BTC transfer yaptım ve bunun 0,0005 BTC'si masrafa kesildi buna dikkat edelim.
transfer işleminiz en az bir onay aldığı anda yukarıdaki adresi yenileyin sayfada yeni bir yazı belirecek ve onun altında bir seçenek çıkacak:
"You are currently wearing your Copper membership"
"Do not wear a paid membership" seçeneğinin üzerine tıklayıp onun altında yer alan "Copper" seçeneğini işaretleyin. hepsi bu kadar.
artık sizde bir
Bakır (Copper) üyesiniz.
ileri de merit alır ve üyeliğiniz yükselirse artık Gümüş üyeliğe gerek kalmayacağı için yine yukarıda ki adrese gidip üyeliğinizi "Do not wear a paid membership" şekline çevirmeniz gerekecektir.
verilen meritler için çok teşekkür ederim, açıkçası jr.dan newbieye düşmem, ne olduğunu araştırmam ve böyle bir konu açmam sonucunda bu meritleri kazandım, benim için sonucu hayırlı oldu umarım diğer arkadaşların mağduriyetleri de sona erer bir an önce.
Zz,
teramit,
MorpheWQ,
BitcoinTurk,
gospodin emeğe saygınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.