Arkadaşlar merhaba,
Benim de işlem yaptığım 1 Broker bu gece SEC tarafından engellendi. Şuan işlem yapılamıyor ve içerdeki paranızı çekmeye de müsade etmiyor. Yapılacak açıklamalar için
https://1pool.ltd/ sayfasını takip etmekte fayda var. İçeride yaklaşık 175$ param olduğundan ben de beklemekteyim. KYC yapmayan borsalar için bu risk her zaman var malesef.
Bir sabah uyandığınızda sizin işlem yaptığınız borsanın da benzer durumla karşılaşabileceğini aklınızdan çıkarmayın derim.
Bu durumu önceden de öngördüğüm için kendi uyguladığım 4 maddelik bir tavsiye listem var. Sizlerin de bu uyarılara dikkat etmesini tavsiye ederim. Ayrıca bunlara ek tavsiyeleriniz/tecrübeleriniz varsa da payşalmanızı rica ederim.
1. Borsalarda tutacağınız miktar, kaybettiğinizde çok fazla canınızı yakacak kadar olmamalı. Çünkü bir çok borsa bu tür SEC engellemelerine ve hack olaylarına çok müsait durumdalar. Son zamanlarda her hafta bir yerlerde bir borsa hackleniyor. 1Broker olayında benim durumumda gözüktüğü üzere, yaklaşık 175$ paramı alıp alamayacağım veya ne zaman alacağım belli değil.
2. Mümkünse paranızı/coinlerinizi birkaç parçaya ayırarak farklı borsalara aktarın. 1 tanesinde sorun olması durumunda diğerlerindeki paranız güvende olacaktır.
3. Yüksek miktarlarla işlem yapıyorsanız, çok uzun vadeli işlem yapmadan, gün sonunda coinlerinizi donanım cüzdanınıza taşımanızda fayda var. Yüksek miktarda coininiz varsa ve donanım cüzdanınız yoksa bence yanlış yoldasınız demektir.
4. Mümkün olduğunca merkezsiz borsaları kullanmaya özen gösterin.
Gerçekten insan ne yapacağını bilemez böyle durumlarda. Kripto para borsaları manüplasyona açık olmaları, yüksek volatilite gibi büyük riskler barındırmasının dışında güvenlik meselesi belki de en büyük handikapı...