Bitcoin Forum
December 03, 2016, 04:55:43 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: AMD Catalyst 11.11 Driver  (Read 7333 times)
gfaust
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile
November 15, 2011, 09:15:44 PM
 #1

AMD Catalyst 11.11 Driver

http://www2.ati.com/drivers/linux/amd-driver-installer-11-11-x86.x86_64.run

1480740943
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480740943

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480740943
Reply with quote  #2

1480740943
Report to moderator
1480740943
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480740943

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480740943
Reply with quote  #2

1480740943
Report to moderator
1480740943
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480740943

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480740943
Reply with quote  #2

1480740943
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480740943
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480740943

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480740943
Reply with quote  #2

1480740943
Report to moderator
1480740943
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480740943

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480740943
Reply with quote  #2

1480740943
Report to moderator
twobitcoins
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 144


View Profile
November 15, 2011, 09:34:03 PM
 #2

That is the link you get by navigating from the AMD home page, but it doesn't work.  You have to change "amd" to "ati".

http://www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-11-11-x86.x86_64.run
Eveofwar
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
November 15, 2011, 10:38:11 PM
 #3

Any fix to the 100% CPU bug with 2+ video cards in Windows yet ? Sad
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
November 16, 2011, 01:59:53 AM
 #4

Any fix to the 100% CPU bug with 2+ video cards in Windows yet ? Sad

Nope.  My guess is it doesn't fix it on Linux either but I am not going to try.
gat3way
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


View Profile
November 16, 2011, 08:42:22 AM
 #5

100% CPU bug is partially fixed on Linux now. Much better than before, still worse than pre-2.5.
Prattler
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 192


View Profile
November 16, 2011, 09:31:49 AM
 #6

CPU bug fixed on Linux for me! Running 3 GPUs with CPU idle!
AniceInovation
Donator
Sr. Member
*
Offline Offline

Activity: 314


Interesting.


View Profile
November 16, 2011, 09:38:57 AM
 #7

I wonder if it's that hard to fix for them. Or maybe they just dont give a damn.

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
November 16, 2011, 11:02:41 AM
 #8

CPU usage bug is fixed for me on linux AND it works with xorg 11.1 as well now.

At last \o/

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
November 16, 2011, 02:26:05 PM
 #9

Thank GOD.  Now if they could just make their drivers work without any xorg.

For OpenCL work no need to even have a windowing system.  I mean anyone thing a 100K node supercomputer is going to have xorg running on each node.

If they want to get serious they need to kill dependency on x server.  Would be nice to have an ultra small command line only distro running cgminer.  A miner can dream right?
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
November 16, 2011, 08:56:51 PM
 #10

Well, considering my whole OS fits on a 4GB USB and actually requires less than 1GB for the base system, I don't really see it as an issue for your typical person who mines.

As for command line only distro (console boot) ... well there is even a dependency in the kernel for the graphics drivers.
A few years ago when all the shit about nVidia not doing what the kernel developers wanted was happening (kernel developers decided they were god and that they wanted to try to force nVidia to produce a free opensource driver instead of just a free driver i.e. kernel guys trying to be Microsoft), some kernel programmer had the stupid idea of requiring the kernel graphics driver to even boot to the console
Before this change it used a small simple VGA driver that supports pretty much every card ever created and loaded the graphics driver only when you started X
Now even the console boot requires the full graphics driver for the card - of course you don't need all of X, but there is still that driver requirement.

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Tullphan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
November 17, 2011, 06:44:32 PM
 #11

So i take it the 100% cpu bug is still present in windows?
ocminer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568



View Profile WWW
November 17, 2011, 09:46:17 PM
 #12

Completely fixed under linux (ubuntu natty) with 4 x 5870 for me now

suprnova pools - reliable mining pools - #suprnova on freenet
https://www.suprnova.cc - FOLLOW us @ Twitter ! twitter.com/SuprnovaPools
fred0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 349


View Profile
November 19, 2011, 12:55:15 AM
 #13

Completely fixed under linux (ubuntu natty) with 4 x 5870 for me now
After upgrading to catalyst 11.11, I did the distro upgrade to oneiric 11.10.  It works fine. FYI.

Curious about windows.
Eveofwar
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
November 19, 2011, 01:49:58 AM
 #14

Completely fixed under linux (ubuntu natty) with 4 x 5870 for me now
After upgrading to catalyst 11.11, I did the distro upgrade to oneiric 11.10.  It works fine. FYI.

Curious about windows.

Win 7 x64
2x5830
11.11

No dice.  100% cpu still here.
fred0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 349


View Profile
November 19, 2011, 02:20:10 AM
 #15

Completely fixed under linux (ubuntu natty) with 4 x 5870 for me now
After upgrading to catalyst 11.11, I did the distro upgrade to oneiric 11.10.  It works fine. FYI.

Curious about windows.

Win 7 x64
2x5830
11.11

No dice.  100% cpu still here.
It would have been nice. Cry
Eveofwar
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
November 19, 2011, 02:27:16 AM
 #16

Completely fixed under linux (ubuntu natty) with 4 x 5870 for me now
After upgrading to catalyst 11.11, I did the distro upgrade to oneiric 11.10.  It works fine. FYI.

Curious about windows.

Win 7 x64
2x5830
11.11

No dice.  100% cpu still here.
It would have been nice. Cry

Tell me about it...thinking about just switching over to a linux install and throwing cgminer on there.
fred0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 349


View Profile
November 19, 2011, 03:33:15 AM
 #17

Completely fixed under linux (ubuntu natty) with 4 x 5870 for me now
After upgrading to catalyst 11.11, I did the distro upgrade to oneiric 11.10.  It works fine. FYI.

Curious about windows.

Win 7 x64
2x5830
11.11

No dice.  100% cpu still here.
It would have been nice. Cry

Tell me about it...thinking about just switching over to a linux install and throwing cgminer on there.
Just noticed a problem with the startup module.  When I put the script to start cgminer to start at login(via the gui), some of the cpu cores gets pegged (125% cpu), however, simply starting the script in a terminal yields normal type cpu use.

I am fairly new in linux, but really happy with it, haven't used unix since college, what a change from SunOS. Cool

If your bios supports the pop up boot from menu, it is much easier to try out(provided you have a hard drive to install linux on). No dual boot issues, just bring up the bios menu and boot from any drive.--even usb drives.
Eveofwar
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
November 19, 2011, 04:19:46 AM
 #18

Completely fixed under linux (ubuntu natty) with 4 x 5870 for me now
After upgrading to catalyst 11.11, I did the distro upgrade to oneiric 11.10.  It works fine. FYI.

Curious about windows.

Win 7 x64
2x5830
11.11

No dice.  100% cpu still here.
It would have been nice. Cry

Tell me about it...thinking about just switching over to a linux install and throwing cgminer on there.
Just noticed a problem with the startup module.  When I put the script to start cgminer to start at login(via the gui), some of the cpu cores gets pegged (125% cpu), however, simply starting the script in a terminal yields normal type cpu use.

I am fairly new in linux, but really happy with it, haven't used unix since college, what a change from SunOS. Cool

If your bios supports the pop up boot from menu, it is much easier to try out(provided you have a hard drive to install linux on). No dual boot issues, just bring up the bios menu and boot from any drive.--even usb drives.

Yeah, I followed the guide to get cgminer + xubuntu on a USB...but I failed and used a 2GB with 1 GB persistence; thinking it would be enough space.

Sadly mistaken.  Just gives me a good reason to go out and buy a 4 or 8GB Cheesy
getcopy
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40



View Profile
November 19, 2011, 07:52:53 AM
 #19

win7 64 bit 5850+4850 100%cpu just like before.

17HNRidPgCnyTuuwKx6L5c2bHJyJCHjVyF
fred0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 349


View Profile
November 19, 2011, 12:01:08 PM
 #20

win7 64 bit 5850+4850 100%cpu just like before.
Yes, sadly, no solution for windows, seems to be fixed for linux though.
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!