@Efs başlığı, elinde biriken meritleri dağıtmak için açmış idi galiba. Yıl sonunda elindekileri böyle bir etkinlik ile dağıtmış oldu anlaşılan. Ortak bir konu olması için konu kuralları pek uygun değildi zaten. Kilitlenmesi yerinde oldu. Türkçe bölümde kaynak olan tüm arkadaşların ortak bir konsensüs oluşturmasında yarar var. Bir kaç pm'ye bakıyor hepsi
Şu halde her kaynak başlığına aynı mesajı kopyalamak durumunda kullanıcılar. Buda teknik olarak spam demek aslında.
Mesele burada konuşulduğu için buraya yazdım. @Blacknavy sevdiğim bir dostumdur. Aynı zamanda @Vispilio, @Efs, @Mbostancı, @Efs, @Teramit arkadaşlara da ifade etmiş olalım.
Bunun yanı sıra ortak açılacak başlığın konsepti, "merit dilenciliği-bağışı-talebini" ifade etmemeli. Kaliteli yazıların belirli bir tanım içerisinde arşivi olmalıdır. "Kaliteli Faydalı Mesajlar Arşivi" gibi bir konu olabilir. Uzunluğu kısalığı önemli değil. Linki paylaştıktan sonra, "ben bu yazı ile şu faydayı sağladım" diye opsiyonlu kısa bir açıklamada yapılabilir. Yani konudaki asıl amaç merit talep etmek değil, faydalı mesajları arşivlemek olmalı. Zaten merit talep etmekte yasak forumda.
Buda öylesine bir fikir... : )