Benzer olayı bende yaşıyorum. Efsane Cuma muhabbetine HB'den aldığım 5 üründen yalnızca birisi teslim edildi. 19.90'a tuvalet kağıdı aldık diye sevindik 15 gündür kargo bekliyoruz
Ürünlerimin çok acil olmaması sebebiyle bana çok sıkıntı yaratmadı ama tabi ki PC gibi yüksek meblağlı bir şey alsam bende sinir olurdum.
Neyse konuya açıklık getirmek adına bir kaç gündür sağa sola sorduruyorum. Kuzenimin bir kargo firmasında çalışmasından faydalandım ve ona sordum. Olay tamamen işgücü eksikliğinden kaynaklanıyor sanırım. Özellikle yurtiçi kargo bir süredir bu 11.11, efsane cuma, siber pazartesi muhabbetleri için geçici elemanlar alıp, çıkarıyormuş işten. Günübirlik çalışma vs gibi. Ayrıca bir de hepsiexpress olayı var biliyorsunuzdur. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirler resmen kargo-kurye anlamında kilit duruma gelmiş. Ve sanırım tüm büyük kargo firmalarında durum aynı. Tabi bunun olayı sizin PC'nin çıkmaması değildir ama boşverin çıkıp kargoda sürünceme de kalacağına çıkmasın bir kaç gün daha ama sağ salim ulaşsın. Çünkü o kadar çok atıyorlar çarpıyorlar ki, kargoda olup teslim sürecinde başına bişey gelmesinden iyidir.
Güle güle kullanın bu arada...
Ya da ben biraz açıklıyım.
Hepsiekspress, Hepsiburada'nın kurye firması gibi. Aslında Yurtiçi kargo altyapısını kullanıyorlar ancak daha farklı bir yapısı var. Aslında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip kendi kuryesiyle hizmet vermeye başladı sayılır hepsiburada. Hepsiekspress kapsamındaki ürünler akşam geç saatlere kadara paketlenip kargolanırken, dağıtım ayağında herkes çalışabiliyor.
EDİT: Şimdi baktığımda işler değişmiş. Eski hepsiekspres hizmeti adını hepsijet olarak değiştirmişler ve hepsiekspresi market ayağı için çalışır hale getirmişler. Carrefour&Hepsiburada işbirliğiyle belli illerde market alışverişlerini eve geitiriyorlarmış.
O zaman konuya hepsijet'den devam edelim. HepsiJet kapsamında olan ürünlerden aldığınızda kargonu en hızlı şekilde yola çıkıyor ve gece geç saatlere kadar bile olsa dağıtım hizmeti veriliyor. Eminim aranızda bu hizmeti kullananlar vardır. Bu sistemin farkı, bu aşamada çünkü isteyen herkes, dediğim gibi hepsijet'de kurye olabiliyor. Ve bunların en önemli olayı teslim başına ücret aldıklarından, gece gündüz demeden ürün teslim etmeye çalışmaları. Örneğin ev adresinizi verdiniz ama kargo geldiğinde evde değildiniz. Bu ekipler ya tekrar getiriyor ya da arayıp yerinizi öğrenip oraya getirebiliyorlar. Defalarca başımıza geldi. Hatta bir arkadaşımın sık alışveriş yapması sonrası, tanımaya başladığı için baya ekstra işler yaptılar.
Sonuç olarak etrafınızda bu işi yapabilecekler varsa maddi olarak getirisini bilmesem de boş durmaktan iyidir. Kendi arabanızla bile dağıtım yapabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla bir araştırın derim.
Başvuru için:
https://www.hepsijet.com/tasimaci-basvuruŞartlar;
İş Tanımı
Bağlı bulunduğu şubeye Hepsiexpress'in müşterilerinden gelen kargoları zamanında ve hasarsız bir şekilde alıcılarına ulaştırmak,
Görev yapılan şubeden gönderilen kargoların müşterilerden zamanında alınmasını ve şubeden sağlıklı bir şekilde çıkışını sağlamak,
Görev yapılan şube içerisinde operasyonel işleyişe destek vermek.
Aranan Nitelikler
Türkiye'nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada'nın iştiraki olan Hepsiexpress firmamız için, aşağıdaki niteliklere sahip "Araçlı Kurye" arayışımız bulunmaktadır.
Kendisine ait ticari aracıyla çalışabilecek (Fiat Doblo, Renault Kangoo, Fiat Fiorino, Renault Traffic vb.)
En az lise mezunu,
B sınıfı ehliyetli ve SRC belge sahibi ya da başvurusu yapılmış,
Gelişime ve yeniliğe açık,
İletişim yeteneği gelişmiş,
Ekip çalışmasına yatkın,
Müşteri memnuniyetine önem veren,
Psikoteknik test belgesine sahip,
Askerlik hizmeti min 2 yıl tecilli veya tamamlamış.