Imaš prilično prozirnu taktiku - naškrabati što više teksta o stvarima koje nemaju veze s mojim pitanjima kako bi izbjegao jednostavne odgovore na njih, a koji kristalno jasno ističu razliku između fiat valuta i bitcoina.
Daj broj dilera.
Opovrgnuo sam doslovno svaku rečenicu koju si napisao.
A ta razlika je da fiat valute služe kao sredstvo za posredovanje pri vremenski odgođenoj razmjeni roba/usluga između zajmoprimca i tržišnih aktera, dok bitcoin služi kako sredstvo pomoću kojeg rudari izvlače robe i usluge od tržišnih aktera bez da im ikad predaju svoje robe/usluge.
Bitcoin također služi kao posredovanje pri vremenski odgođenoj razmjeni roba/usluga između ljudi.
Državno izdan novac služi kao sredstvo pomoću kojeg država izvlači robe i usluge od tržišnih aktera bez da im ikad preda svoju robu/usluge.
Inače, ta "roba/usluge" koja rade rudari je verifikacija svih transakcija na mreži, odnosno kriptografsko potvrđivanje svih transakcija.
Korisnici bitcoina tu usluga plaćaju koristeći fee pri transakciji dok su rudari nagrađeni s novim bitcoinom koji se svako malo izdaje u sve manjem broju (tzv. halving) sve do trenutka kada se bitcoin uopće neće izdavati i biti će ga točno 21 milijun a rudari će se potpuno financirati feeovima.
Taj izrudareni bitcoin koji tvrdiš da je bez usluge (iako očito verificira transakcije) je puno manji količinski od legalizirane pljačke printanja novca koje provode države (bez pružanja ikakve usluge/robe!!)
Prvo je običan posao razmjene roba/usluga. Drugo je prevara izvlačenja roba/usluga - naravno trenutno neisplativa.
Tako je. Rudari razmjenjuju rješavanje matematičkih algoritama i kriptografsko potvrđivanje transakcija za bitcoin dok je drugo printanje novca iz čistog zraka i obična prevara gdje ljudi ostaju bez 50% ukupne kupovne moći kroz 30 godina. Potpuno neisplativo.
Navedene činjenice neće nestati zbog tvoje taktike izbjegavanja odgovora te navođenja iznimnih anomalija fiat sustava.
Opovrgnuo sam svaku tvoju izjavu. Koristiš taktiku repeticije gluposti kako bi pokušao nešto dokazati i svejedno ti ne ide
Anomalije fiata ne mijenjaju činjenicu da većina zajmoprimaca vrati kredit ili ga osigura kolateralom
Većina ljudi kojima posudim bitcoin također ga vrati ili ga osigura kolateralom, pogledaj
https://bitcointalk.org/index.php?topic=772348.0Sve zeleno je vraćeno, jedno crveno nije
Većina ljudi daje collateral pri posudbi
Inflacija pak je dio rizika odgođene razmjene roba/usluga i svatko sam odlučuje koliko dugo želi držati novac umjesto potrošiti ga na opipljiva dobra ili usluge.
O, ma nemoj? A rudarenje bitcoina ne uzrokuje odgođeni rizik?
Ne može centralna banka naštampati papirnata sredstva i knjigovodstveno ih prebiti s poslovnim bankama u jednom danu kako bi svi najednom zamijenili žiralni novac za gotov novac. Žiralni novac je i dalje potraživanje od banke i od zajmoprimaca pa se u konačnici u robama/uslugama ili kolaterale isplate i oni koji ne posjeduju gotovinu.
Isplate se prisilnom otimačinom kupovne moći imatelja FIATa.
Ako jedan dan postoji 10 kuna a idući dan država natiska 90 kuna.
Kako su prošli imatelji kune?
Fractional reserve banking je upravo ponzi shema.
17% ukupnog novca u opticaju je isplativo.
Ostalih 83% ne postoji.
Uglavnom, tvoja taktika izbjegavanja odgovora je prozirna. Koliko god pisao i što god tvrdio o fiatu i kakve god anomalije fiat imao, ne možeš sakriti činjenicu da je bitcoin potpuno bezvrijedan. To sam jučer demonstrirao i konkretnim eksperimentom koji je dokazao da svi bitcoini na svijetu vrijede kao i broj kojeg netko upiše u Excel tablicu, jer jednom kad ih sve posjeduješ, ostaje ti samo broj u memoriji računala.
To što sam istaknuo prevaru FIAT sustava ne znači da nisam odgovorio na svaku tvoju glupost o bitcoinu, - jer jesam.
Tvoj broj u Excelu ne vrijedi ništa jer ti možeš upisati što god hoćeš u njega (kao npr. za izdavanje digitalnog FIATa), no u decentraliziranom bitcoinu koji ima finitan broj od 21 milijun svaki bitcoin verificiraju tisuće i tisuće rudara koji rješavaju matematičke algoritme da bi potvrdili da je taj bitcoin uistinu prihvaćen od ostatka mreže. Nitko ne može upisati nove bitcoine u opticaj kao što to možeš napraviti ti u Excelu i država sa FIATom. Tablice u Excelu i FIAT imaju jednu stvar zajedničku, a to je da nisu finitne. Bitcoin je za razliku od njih finitan.
Opet bih te pozvao da se ekonomski obrazuješ, jer nemaš pojma što je ponuda, a što potražnja.
Kako ne želiš odgovoriti na niti jedno direktno pitanje i pošto ignoriraš sve praktične demonstracije bezvrijednosti bitcoina, jasno je da te ne zanima istina. Umjesto toga cilj ti je vjerojatno koristiti sve moguće pseudo-taktike kako bi doprinio što dužem održavanju Bitcoin prevare i profitirao od "novih investitora", baš kao u svakoj Ponzi shemi.
Odgovorio sam doslovno na svaku tvoju rečenicu, a ti si iste već opovrgnute teme samo ponovio unatoč tome što je jasna nekonzistentnost u svakoj tvojoj izjavi već iznesena.
Usluga prijenosa je vrijedna, a ne bitcoin. On je samo broj koji stoji pored tvoje virtualne adrese. Dakle imamo dvije stvari - uslugu i broj, isto kao i uslugu uvoza banana i banane. S tim da je broj bezvrijedan, a banana vrijedna
Koje ti mentalne gimnastike koristiš da izbjegneš prihvatiti da je FIAT samo broj pored tvog virtualnog IBANa.
Po tebi banka daje vrijednost virtualnom FIATu jer zaplijeni kuću ako se kredit ne plati, a kad ja uzmem collateral i dam zajam u bitcoinu i zaplijenim ga ako ga netko ne vrati, onda mu to ne daje vrijednost jer čarobna vila radi razliku čarobnim štapićem
a niti jedan čovjek na kugli zemaljskoj s njim ne može zadovoljiti niti jednu potrebu.
Ja sam se boga mi zadovoljio s laptopom, mobitelom, svojevremeno starim autom, a i godinom na faksu.
Sad ćeš opet mlatiti praznu slamu, aLi FiAt BanKa ZaPlIjEnI kUćU pA iMa VrIjEdNoSt
I ja zaplijenim collateral kad dajem zajam u bitcoinu
Bitcoin je bezvrijedan pa imamo jeftin prijenos bezvrijedne stvari.
Jeste, zato 1 Bitcoin ima kupovnu moć automobila 2006. godište dok 1 dolar ima kupovnu moć 1 paketa žvakaći
Ali to nije sve, ako sačuvate taj 1 dolar 30 godina, moći ćete kupiti pola paketa žvakaći!
čak i da imaš sve bitcoine na svijetu s njima ne možeš ništa jednako kao i imatelj broja u Excel tablici.
I ako imaš sve dolare na svijetu s njima ne možeš ništa, jednako kao i imatelj broja u Excel tablici
To nije laž. Jedini način da imatelj bitcoina dođe do materijalnih dobara je ako novi investitor uđe u shemu. Tako da onaj koji ulazi u tu shemu kupnjom bitcoina to radi jedino i isključivo s nadom da će ga novi investitor dovesti do materijalnih dobara, bilo neposredno ili posredno preko fiata. Jer, kao što sam jučer dokazao, čak i da imaš sve bitcoine na svijetu s njima ne možeš ništa jednako kao i imatelj broja u Excel tablici. To je činjenica, a činjenice nisu laži.
Nije istina. Lupetaš.
Mnogi zaradu primaju u Bitcoinu i NIKADA nisu kupili ni jedan Satoshi Bitcoina sa fiat novcem.
Mnogi od tih ljudi su aktivni na ovom forumu.
Fact
Ja sam jedan od tih.
95% Bitcoina koje sam imao sam zaradio, a ne kupio.
Da, neke fiat valute su pogođene inflacijom
Kako tako ne opravdavaš rudarenje koje zahtjeva rad i struju da se dođe do bitcoina, za razliku od digitalnog printanja FIATa koji ne zahtjeva ništa?
I nisu neke fiat valute pogođene inflacijom, nego apsolutno sve. Svaka FIAT valuta se printa. Neka 2% neka 100%. U modernim zemljama oko 3%, tokom krize po 2000%.