Verstappen yarışa çok iyi başlayıp sağlam bir sürüşle ve stratejiyle kazansa da Norris podyumda bitirmeyi başararak sadece 2 puan farkla kariyerindeki ilk Formula 1 şampiyonluğunu elde etti.

Sezon sonu şampiyonluk yarışındaki puan durumu ise böyle şekillendi:
• Norris - 423 puan
• Verstappen - 421 puan
• Piastri - 410 puan
@ILuckyGuyI hocam şampiyonluk mesajını sizin atmanızı bekledim konuyu taşıyan sizsiniz ve yorumunuzdan sonra yorum yapayım dedim
Güzel bir sezonu geride bıraktık diyemem çünkü yarışlarda heyecanın çok fazla olmadığı bir sezondu. Finalde ise sürpriz yaşanmadan yarış sonlandı aslında bir yönden de iyi oldu son hafta şampiyonun değişmesini istemezdim. Araçlardaki farkların yarışları çok fazla etkilediğini biliyoruz bu yüzden de ilgi çekicilik konusunda F1'in bir şeyleri değiştirmesi gerekiyor.
2026 sezonunun ilk yarışı için 3 ay kadar bir süre var.
Bu arada bir süper bilgisayara 2026 sezonunun tüm yarışlarında tüm pilotların alacağı sonuçlar için bir hesaplama yaptırılmış. Alınan sonuçlar çok ilginç.

Hesaba göre Russell da Norris'in hemen ardından kariyerinin ilk Formula 1 şampiyonluğunu alan pilot oluyor. Ferrari pilotları için tahmini ise korkunç seviyede. Böyle bir şey yaşansa şaşırmam da. Geçen sezon 2. olan takım bu sezon 4. oldu zaten.
İşin şakası bir tarafa 4 pilotun 0 çekeceğini de iddia ediyor ve bunların ikisi Perez ve Bottas. İşte burada gerçeklikten iyice kopuyoruz. Bu 2 deneyimli pilot bir şekilde puanlar toplar. Az mı fazla mı olur orasını bilemem tabi Cadillac'ı burada ilk defa göreceğiz.
Sonuçlar merak uyandırmış aslında olmayacak iş değil ama sıfır çekme konusunda belki de biraz fazla iddialı olmuş, amaç birinciyi yakın yüzdeyle belirlemek olduğu için bazı sonuçlarda sapmalar olabilir. Gelecek sezonda bu sonuçlara ara sıra bakabiliriz nasıl ilerliyor diye.