Ya bu şirketleri listeleyen ekip kimse odunla dövmek lazım 2 gününde zarar yazarmi kardeşim bu ne saçmalıktır burasının kripto'dan pek bir farkı kalmamış adamlara millet bedava kaynak oluyor halkalı'dan gelecek olan paranın %70'e borç ödemeye gider mi arkadaş böyle bir şirkete nasıl borsaya arz edersin bunu yapmak için kafayı yemek lazım Bir de GYO nasıl bu kadar zarar edebilir nasıl bu kadar borçlanabilir herifler batmamak adına arz olmuşlar olaya bak bizimkiler de başvuruyu hemen kabul edip listelemiş olan yine millete oldu yıllarca beklerler şirket kar edecek de ölme essegim olme
rönesans özelinde konuşmuyorum. abi firmanın borcu varsa bu ilk olarak bu borcun kaynaklarına bakmak gerekiyor. mesela bu firma yatırım yapmak için kredi çekip yüklü bir şekilde borçlandıysa buna klasik bir borç olarak bakılmaz.
firmanın finansal tablosuna baktığınız zaman kısa dönemli borcunun olduğunu görürüsünüz ki izahnamede bu borçları kira geliri ile rahatça ödediğini belirtilmiş. bunun yanında uzun dönemli borçları ise fazla ve borçları hakkında "döviz cinsinden" ibaresi bilgi mevcut. bu sıkıntılı bir durum çünkü kur arttıkça ne olduğunu hepimiz biliyoruz. sanırım hollanda'daki işleri için bu krediler kullanılıyor.
inşaat sektöründe maliyet arttığı için kar durumu da gerçek anlamda çok düşük. mahallenizdeki 5 katlı binayı yapan kişiden bahsetmiyorum dostlar. hemen halka arzı onaylanmış diyorsun hocam ama
rönesans gibi büyük bir firmanın bugüne kadar borsada olmaması bana daha garip geliyor.
[/b]
Garip gelecek bir durum yok, halka açıklık bizdeki gibi gevşek, biraz yalandan bile olsa denetim ve şeffaflık gerektiği anlamına geliyor, oysa bu grubun kimler tarafından ve ne şekilde kullanıldığı zaten hülooğğlar hariç herkesin malumu.
O nedenle bu firmanın şimdiye kadar borsada olmaması değil, şimdi borsaya girmeye karar vermesi daha garip gelmeli.