Bitcoin Forum
December 10, 2016, 11:07:57 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: (SOLVED) 5850 Low mhs new build  (Read 2201 times)
hmblm1245
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 635


View Profile
January 19, 2012, 11:12:25 PM
 #1

So i order a few 5850s from bens outlet (OEM) built a new win764 box with 11.12 and SDK2.6. using cgminer i set the following

Engine 900
Mem 300
volts (default)
And my results were locking and freezing right after i launched cgminer. so i dropped the engine to 840 and now my mhs is 300. I switched to SDK 2.4 and the 11.6 driver package and get the same results. This feels a bit low for a 5850.

my current hardware config is

890fxa gd70
1 gb mem
sempron 140
500 watt psu

any thoughts?
1481368077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481368077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481368077
Reply with quote  #2

1481368077
Report to moderator
1481368077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481368077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481368077
Reply with quote  #2

1481368077
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
dirtycat
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 455



View Profile
January 19, 2012, 11:19:55 PM
 #2

i run mine at 825/300 and i get 290mhs

I also had the same problem with it lockin up and crashin at 850

poop!
malevolent
can into space
Staff
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624



View Profile
January 19, 2012, 11:28:45 PM
 #3

Mine doesnt lock and crash @ 940-950 (depends on the cards) / 300, with standard (1.088V) voltage (it's a sapphire extreme non-ref)
What brand is it? Reference or non-ref?
hmblm1245
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 635


View Profile
January 20, 2012, 12:03:11 AM
 #4

Mine doesnt lock and crash @ 940-950 (depends on the cards) / 300, with standard (1.088V) voltage (it's a sapphire extreme non-ref)
What brand is it? Reference or non-ref?
its an OEM Reference. I also have a visiontek reference running at 920/500 on another box doing 370 on 11.6 and 2.4 sdk. it seems really low to me
hmblm1245
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 635


View Profile
January 20, 2012, 04:26:34 PM
 #5

So i solved my issue. I completed the steps in the following order

1. deleted the partition
2. installed win7
3. installed ati 11.11 drivers pack
4. installed SDK 2.5
5. installed drivers for the rest of the missing hardware
6. configure CGminer as followed
Engine 920
mem 500
volts (removed line from json)
default the rest
fan 45%
temp 65 -70c

Now i'm getting 370 stable with one card so i'm guessing that it must have been some left overs from the SDK2.6/11.12 driver package.
siggy
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 235



View Profile
January 20, 2012, 07:00:46 PM
 #6

hey.. thanks for posting this...  I had/have the same issue with those very same Ben's Outlet cards....

just to clarify one point... the exact drivers you are using are 11.11c ?

thanks,
Sigg

I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
hmblm1245
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 635


View Profile
January 20, 2012, 07:38:03 PM
 #7

Um not sure. in the CCC under info - software its driver package version 8.911-111025a-128243c-ati

hope this helps
yjacket
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 202


View Profile
January 26, 2012, 01:03:32 AM
 #8

So i solved my issue. I completed the steps in the following order

1. deleted the partition
2. installed win7
3. installed ati 11.11 drivers pack
4. installed SDK 2.5
5. installed drivers for the rest of the missing hardware
6. configure CGminer as followed
Engine 920
mem 500
volts (removed line from json)
default the rest
fan 45%
temp 65 -70c

Now i'm getting 370 stable with one card so i'm guessing that it must have been some left overs from the SDK2.6/11.12 driver package.


Are you getting the 100 cpu bug?
hmblm1245
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 635


View Profile
January 26, 2012, 01:31:56 AM
 #9

nope. CPU runs at 3% - 7% EDIT it is not 100% i think the 12.1 preview drivers fix it
buttons252
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 146


View Profile
January 26, 2012, 02:29:52 AM
 #10

370 from one card??? doesnt it take like 1000mhz core to get 325m/hash ??

my 5830s clocked at 942 only get 290m/hash but ive been to lazy to get SDK 2.1
hmblm1245
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 635


View Profile
January 26, 2012, 02:45:14 AM
 #11

its a 5850 not 5830
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!