Arkadaşlar devamlı özel mesaj ile soru geliyor, margin trade hakkında. İlgili olduğu için buraya yazıyorum.
Daha önce mesajlarımda margin ile güzel kazandığımdan bahsetmiştim. yuvarlak hesap 0,6 BTC ile başladığım margin tradede totalde yaklaşık 10 BTC çektim, üzerine 10BTC den fazla kaybettim.
ilk XMR pumpunda 6BTC den 2BTC'ye düştüm. XMR'nin dünkü son artışı bitirdi beni. Şu anda sıfıra yaklaştım, hesapta 0,1BTC var
Genel olarak bakınca tabii ki kazançlıyım, ancak şu son giden meblağ çok üzdü haliyle
Bunu yazıyorum ki, yeni giren arkadaşlar, kesin kazanacağım diye hayallere dalmasınlar, her zaman dediğim gibi gözden çıkarmayacakları miktar ile girmesinler bu işe.
çünkü bazıları, borç ile, karttan çekip, son umut olarak vs. girmeyi düşünenler var, öyle bir şey yapmayın sakın. Ayrıca her iki işleme de pc başında değilken yakalandım, pc başında olsam al-sat ile dengelemeye çalışırdım. Demek istediğim, uzun süre pc başından kalkacaksanız, margin de işlem yapmayın. Size söylüyorum ancak, en büyük kayıpları hep bu yüzden yaşadım, ki daha önceleri de farklı sebepten uzun süre yokken kaybetmiştim.
XMR konusuna gelirsek, daha önce sanırım XEm başlığında yazmıştım. Büyük oyuncular(Balinalar) ETH'den ıkıyor, yeni bir coine girecekler, üç coinden biri olacak, XMR-FCt veya XEM, demiştim.
Hatta benim şahsi sıralamam XEM> FCT > XMR şeklindeydi. Zaten çok eski coin diye XMR yi son sırada kabul ettim ve fena halde aldanmış oldum.
Hepsi sırayla aşırı şekilde pumplandı, ama görünüşe göre o seçilen coin XMR oldu. Hareketlerini, alım emirlerini, hacmi vs. tıpatıp ETH'nin 5-6 ay önceki hali ile aynı. Adamlar 2 ay önceden başladılar o zamanlar 0,0016 olan fiyat bugün 0,0157 oldu. Bu kadar eski bir coin için 2 ayda 10 kat artış ne demek.
Yani bundan sonra işlemlerinizi bunu gözönünde bulunarak yapın. Yoksa darknet vs. tırıvırı bence.