Btc arttığı için değeri arttı
Hacim olarak btc den sonra 2. sırada.
Hala beklenen o büyük düşüşü de yaşamadı, belki de yaşamayacak.
Kullanıcılara ve bana da en fazla güven veren altcoin olma yolunda ilerliyor.
"btc arttığı için mi değeri arttı" şaka yapıyor olmalısın.İkisinin grafiklerini karşılaştır bakalım.
Btc nin bu artışındaki sebep xmr korkusu olmalı , yoksa değişen hiçbir olay olmadı.Düşünsenize btc nin ilk yayıldığı alan olan deepweb pazarı artık başka bir coine kucak açmış durumda ama ne hikmetse fiyat artmaya devam ediyor.İşin ilginç yanıda xmr 'de balina alımları dışında ciddi bir alım isteğini deli gibi durdurmaya çalışan birilerinin olması.Bütün gece takip ettim irc 'de sohbet edenlerden gelen bilgiler de vardı.
Lending 400 xmr civarına kadar düştü . İlk koyulan duvarları ezip geçtiler , 9000 btc ' nin üstüne çıkan talep , o satın almalarla 7000 lere kadar düştüğünü gözlemledim.
Bundan sonrası için net konuşamam fakat şunu söyleyebilirim ki xmr nin buraya kadar yükselipte eski fiyatına kadar dumplanmaması bize şunu gösteriyor.
1) Xmr stok sahipleri anlaşılan btc 'de o kadar da fazla stok sahibi değiller . Ki bu geyet normal dananın kuyruğu kopalı yıllar oldu.Bu yüzden böyle bir fırsat çıkmışken xmr nin yükselmesine izin verebilirler.
2) Xmr stok sahipleri dump yapmak için henüz istedikleri fiyata erişmemiş olabilir.Ama her halükarda ben bu insanların bu coini öldürecek kadar ciddi bir dump yapacağını sanmam."en azından ben böyle yapmazdım.ben olsam yükseldikçe azar azar yedirirdim insanlara"
3) Btc 'de olduğu gibi Xmr ' de stok sahipleri o kadar da güçlü olmayabilir.Ne kadar çok zengin o kadar çok iyi. Bilenler beni anlayacaktır. John Nash
(marketcap değeri göz önünde bulundurularak , güç karşılaştırmasını ima ettim)
Xmr'nin bu çıkışında takılıp kalması sürekli bir önceki pump noktasına kadar dump lanması ve bu garip durumda btc 'nin artma sebepleride bana göre şunlar :
1)Öncelikle böyle bir haber ve çıkıştan sonra btc kuyrukçularının xmr 'nin çıkışına köstek olması pek normal bence sonuçta market cap'teki değeri bu pump a rağmen 60 kattan fazla. Bu onlar için pekte zor olmasa gerek.
2) Herkese (özellikle deepweb e ) biz vardık var olmaya devam edeceğiz mesajı vermeye çalışıyor olabilirler (btc yi pump layarak)
3) Ya da bu insanlar tamamen çıkarları doğrultusunda hangi coin gelecek vaat ediyorsa ordaki gemiye atlayacak kadar kurnaz davranarak bir yandan ellerindeki btc stoğunu yükseklerden eritip , xmr yi şimdilik düşük tutarak sağlam bir geçiş yapma derdindeler.
Ne yalan söyleyeyim aklıma gelen seneryolar hep xmr 'nin iyi btc ' nin kötü olduğu yönünde , bunu manipülasyon yapmak için yazmadım.O kadar da yatırımım yok zaten ( 4 usd 'den alınmış 20.5 xmr 'den başka bir şey değil.)
İleride ne olacağını bilsem zaten bu kadar az bir yatırımla girmezdim.Nash amcanın da dediği gibi bireysel çıkarlar aynı hedef doğrultusunda birbirleri ile çatışma halindedir. Ve ortaya çıkan sonuç ise ikisininde hedefe çıkış yolundaki doğrultudan sapmış bir sonuçtur.