Bitcoin Forum
December 02, 2016, 08:24:11 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 »  All
  Print  
Author Topic: LTC mining with Reaper on a 7970  (Read 31968 times)
tacotime
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484



View Profile
October 14, 2012, 10:22:04 PM
 #81

http://i50.tinypic.com/1j9mw0.jpg

Code:
XMR: 44GBHzv6ZyQdJkjqZje6KLZ3xSyN1hBSFAnLP6EAqJtCRVzMzZmeXTC2AHKDS9aEDTRKmo6a6o9r9j86pYfhCWDkKjbtcns
1480710251
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480710251

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480710251
Reply with quote  #2

1480710251
Report to moderator
1480710251
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480710251

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480710251
Reply with quote  #2

1480710251
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
btcwalker
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile
October 15, 2012, 08:34:58 AM
 #82

bump with settings for 760kh/s

http://i.piccy.info/i7/eef9270eec21626fce47de4a5b0bfafe/4-47-398/10015963/760.jpg

using catalyst 12.6 and app sdk 2.6

I just tried reaper configuration you provided on pic.
My system is:
OS: Win 7 x64
Drivers\sdk: Catalyst 12.6, sdk 2.6
Card: 7970, 1160mHz core, 1400mHz memory
Reaper: reaperv13beta4_64

The only difference I see is memory frequency (1850 instead of my 1400). The result is 385khash\s for 7970 and the weird thing is that my 7950 (1000mhz core \ 1375mhz memory) gives ~600khash\s, so I don't expect that increasing memory frequency will give much influence on the results, but I will try to check it later because it requires overclocking.
luffy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 606



View Profile
October 15, 2012, 08:51:41 AM
 #83

@tacotime,
how much system RAM is occupied for these reaper settings?
tacotime
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484



View Profile
October 16, 2012, 03:26:21 AM
 #84

@tacotime,
how much system RAM is occupied for these reaper settings?

~1.3 GB

I'm in the same boat as you guys, I can not get 700 kh/s out of a 7970.  i'll have to experiment when i get more time

Code:
XMR: 44GBHzv6ZyQdJkjqZje6KLZ3xSyN1hBSFAnLP6EAqJtCRVzMzZmeXTC2AHKDS9aEDTRKmo6a6o9r9j86pYfhCWDkKjbtcns
superfastkyle
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 437


View Profile
October 16, 2012, 07:06:17 AM
 #85

oh wow what did I tell you tacotime can't get 700kh on a 7970 after all. If it was really possible to get an extra 20% from a 7970 why wouldn't a 7970 run much cooler when running at 550kh it does bitcoin mining at the same clock speeds? Surely enough to make up for a little bit of heat caused by extra ram usage. People still don't believe me on calling out bfl's lies but I did pretty good job here.
Rjb82
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 57


View Profile
October 16, 2012, 07:21:07 AM
 #86

i think my personal best was 1100/1800 on my 7950 with the same settings (except concurrency, mine was 24576, and i run 19 aggression, so i can atleast still move stuff around)... and i THINK i was around 640's. i KNOW i was above 625.

I get 612 out of 1k/1750.

1850 locks up. and 1800 was... not entirely stable... it'd crash the driver after a few random hours. 1750 for days. it's a gigabyte 3 fan card. I forget the model #.

For simplicity sake i run 1k/1575 (max CCC lets me do) since i game on it also.


1HjU8h75ugmgjtn4Nr8T3LgEf9oWMiu9Fy
LYcDibmToTC1BBLYuqwZNuLjF3kWDvMboY
tacotime
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484



View Profile
October 16, 2012, 03:28:47 PM
 #87

oh wow what did I tell you tacotime can't get 700kh on a 7970 after all. If it was really possible to get an extra 20% from a 7970 why wouldn't a 7970 run much cooler when running at 550kh it does bitcoin mining at the same clock speeds? Surely enough to make up for a little bit of heat caused by extra ram usage. People still don't believe me on calling out bfl's lies but I did pretty good job here.

I was going by what other people told me.  I'm sure we'll get some extra kh/s out of it when the kernel gets ironed out.

Code:
XMR: 44GBHzv6ZyQdJkjqZje6KLZ3xSyN1hBSFAnLP6EAqJtCRVzMzZmeXTC2AHKDS9aEDTRKmo6a6o9r9j86pYfhCWDkKjbtcns
superfastkyle
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 437


View Profile
October 16, 2012, 09:55:42 PM
 #88

Do you remember when I called you out on saying "personally", or did you forget that already. I'm actually starting to enjoy these bitcoin forums, at first I was mad about all the scams/liars here but now I just hope I can use my new found lie detecting skills in more real life situations

oh wow what did I tell you tacotime can't get 700kh on a 7970 after all. If it was really possible to get an extra 20% from a 7970 why wouldn't a 7970 run much cooler when running at 550kh it does bitcoin mining at the same clock speeds? Surely enough to make up for a little bit of heat caused by extra ram usage. People still don't believe me on calling out bfl's lies but I did pretty good job here.

I was going by what other people told me.  I'm sure we'll get some extra kh/s out of it when the kernel gets ironed out.
tacotime
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484



View Profile
October 16, 2012, 10:04:44 PM
 #89

Do you remember when I called you out on saying "personally", or did you forget that already. I'm actually starting to enjoy these bitcoin forums, at first I was mad about all the scams/liars here but now I just hope I can use my new found lie detecting skills in more real life situations


Code:
XMR: 44GBHzv6ZyQdJkjqZje6KLZ3xSyN1hBSFAnLP6EAqJtCRVzMzZmeXTC2AHKDS9aEDTRKmo6a6o9r9j86pYfhCWDkKjbtcns
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
October 17, 2012, 12:05:09 AM
 #90

@tacotime,
how much system RAM is occupied for these reaper settings?

~1.3 GB

I'm in the same boat as you guys, I can not get 700 kh/s out of a 7970.  i'll have to experiment when i get more time

What was the maximum Kh/s you obtained from a 7970 as reported by the pool?


I am asking this because in every single test I made with various cards Ati or Nvidia reaper is always reporting significantly higher values than cgminer, while the pool itself reports equal values (in some cases cgminer slightly higher). Reaper just pretends higher values in my experience.

The best I could squeeze out of a 7970 was 576 Kh/s (as reported by pool) with cgminer. I will buy some more RAM and try again from scratch.
superfastkyle
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 437


View Profile
October 19, 2012, 06:35:00 AM
 #91

your findings are almost identical to mine


The est I could squeeze out of a 7970 was 576 Kh/s (as reported by pool) with cgminer. I will buy some more RAM and try again from scratch.
Badonkadonk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560



View Profile
October 19, 2012, 12:41:20 PM
 #92



7950 @~650kh 1175/1775 1150 core voltage. ~80c  / cant be to hard to push a 7970 over 800kh can it? Tongue

worksize 256
vectors 1
aggression 20
threads_per_gpu 1
sharethreads 32
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 24576

Aseras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


View Profile
October 19, 2012, 02:37:33 PM
 #93

I can make my 7970's say they are getting more than 800khash and reaper report 0 hw errors, but they are all rejects. same with cgminer in scrypt. If you push it too hard it just spits out garbage and thinks it's working fine, but you aren't accomplishing anything. The only way to tell is to monitor it from the pool side and watch the rejects.
Badonkadonk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560



View Profile
October 19, 2012, 04:21:51 PM
 #94

I can make my 7970's say they are getting more than 800khash and reaper report 0 hw errors, but they are all rejects. same with cgminer in scrypt. If you push it too hard it just spits out garbage and thinks it's working fine, but you aren't accomplishing anything. The only way to tell is to monitor it from the pool side and watch the rejects.

pool-x was reporting 637 off that worker Wink 2-3% rejected... but i went back to btc mining... cba pumping and dumping ltc.

cdog
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
March 03, 2013, 10:35:59 AM
 #95

Im trying to decide between an 5970 and a 7970, buying a used card for gaming and LTC mining, putting price aside, which is better?

It seems a lot of people here have issues with their 7970 for LTC, I want a card thats hassle free as I dont want to tweak configs all day...

Thanks

btcwalker
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile
March 03, 2013, 10:56:09 AM
 #96

Im trying to decide between an 5970 and a 7970, buying a used card for gaming and LTC mining, putting price aside, which is better?

It seems a lot of people here have issues with their 7970 for LTC, I want a card thats hassle free as I dont want to tweak configs all day...

Thanks


Most of 7970 is not efficient in LTC mining, it works like 90% of 7950 in my case (7970 MSI Lightning vs 7950 PowerColor)
so if you want to mine LTC, 7970 is not good choice but for BTC and gaming its perfomance is awesome
BBQKorv
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
March 03, 2013, 11:25:12 AM
 #97

I would go for 7970 (GHz?), even the resale value alone is enough encouragement for me. After your done with mining on that card you will have better resale value and that directly adds more on the total profit of your operation.
romantic1
Member
**
Offline Offline

Activity: 75


View Profile
March 03, 2013, 12:35:44 PM
 #98

Im trying to decide between an 5970 and a 7970, buying a used card for gaming and LTC mining, putting price aside, which is better?

It seems a lot of people here have issues with their 7970 for LTC, I want a card thats hassle free as I dont want to tweak configs all day...

Thanks


7970 is very good for ltc ! See: https://bitcointalk.org/index.php?topic=148274.0
btcwalker
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile
March 03, 2013, 12:54:29 PM
 #99

Im trying to decide between an 5970 and a 7970, buying a used card for gaming and LTC mining, putting price aside, which is better?

It seems a lot of people here have issues with their 7970 for LTC, I want a card thats hassle free as I dont want to tweak configs all day...

Thanks


7970 is very good for ltc ! See: https://bitcointalk.org/index.php?topic=148274.0
Please, show your ripper settings.
I didn't got more than 560 khash\s with 7970 even with 1160 mhz core
https://bitcointalk.org/index.php?topic=68950.msg1271092#msg1271092
rclljj
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17


View Profile
April 06, 2013, 07:10:58 AM
 #100

very usefull
3ks for it
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!