Bitcoin Forum
December 11, 2016, 12:14:20 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: BFL singles Running on Win XP 32bit (Bounty 1BTC)  (Read 3623 times)
allten
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447



View Profile
April 15, 2012, 05:32:51 AM
 #1

So, I got one BFL single and its been two days now that its just sitting on my desk doing nothing.
Pretty sad Cry
So, who can write a guide for a layman like myself to get this running on my win XP 32 bit machine?
Bounty 1BTC - Will increase bounty daily until its solved.

I think I've done everything correctly, but it still complains about not having opencl installed.
I thought if I use a tag to disable it that it would go away. My machine has no need for opencl - there's not gaming cards.

I know there's a lot of information about this already, but I'm having difficulty sifting through it all to debug my mining issues.

Thanks in advance for the help.
1481458460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481458460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481458460
Reply with quote  #2

1481458460
Report to moderator
1481458460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481458460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481458460
Reply with quote  #2

1481458460
Report to moderator
There are several different types of Bitcoin clients. EWallets are like banks -- a central organization has complete control over your money. You shouldn't put much money in EWallets.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481458460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481458460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481458460
Reply with quote  #2

1481458460
Report to moderator
1481458460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481458460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481458460
Reply with quote  #2

1481458460
Report to moderator
1481458460
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481458460

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481458460
Reply with quote  #2

1481458460
Report to moderator
Epoch
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 917



View Profile
April 15, 2012, 05:58:27 AM
 #2

Use either cgminer or ufasoft, your preference; currently other miners will not work.

cgminer: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.0
ufasoft: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3486.0

If you are getting error messages about opencl not being installed, install the current ATI Catalyst drivers (you only need to install the SDK, not the display drivers). I believe that cgminer complains if you don't have opencl whether whether it needs to use it for mining or not. Installing the ATI SDK will give you the opencl files.

For cgminer start with a command line like this:
cgminer -o http://<yourpool.com>:<port> -u <username> -p <password> --disable-gpu -S COM6

You may need to change "COM6" to something else. Check in Control Panel->Device Manager so see what COM port Windows has decided to assign to your Single.

For ufasoft start with a command line like this:
bitcoin-miner -i 2 -o http://<username>:<password>@<yourpool.com>:<port>

You may need to change "-i 2" to something else. When you run ufasoft without any arguments it will enumerate all devices it can find. The BFL Single should be obvious in the list, and it will have a number beside it (like '2'). Use whatever number that is with the "-i nnn" option.

BTC: 1DJVUnLuPA2bERTkyeir8bKn1eSoRCrYvx
NMC: NFcfHSBBnq622pAr1Xoh9KtnBPA5CUn6id
allten
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447



View Profile
April 17, 2012, 10:16:56 PM
 #3

@Epoch. Thanks for the reply.

After posting, I decided to wait for my Windows 7 64 bit Machine to be repaired.
I got it up and running last night and now there's a new problem. The device drivers
for the bitforce single will not install. It worked fine on my windows xp 32 bit machine.

I disabled the driver signing and even installed a driver the forces any peripheral to act as a USB port, but nothing worked. Anyone else have a similar issue? How was it solved?

Thanks.
Epoch
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 917



View Profile
April 18, 2012, 12:23:04 AM
 #4

@Epoch. Thanks for the reply.

After posting, I decided to wait for my Windows 7 64 bit Machine to be repaired.
I got it up and running last night and now there's a new problem. The device drivers
for the bitforce single will not install. It worked fine on my windows xp 32 bit machine.

I disabled the driver signing and even installed a driver the forces any peripheral to act as a USB port, but nothing worked. Anyone else have a similar issue? How was it solved?

Thanks.
What device drivers do you mean? You don't need any special drivers for the Singles; Win7 has all the necessary drivers for it built-in.

The Single should automatically be recognized by the Win7/64 machine without the user having to install anything special. Once you plug in the USB cable, Windows will ('should') automatically assign a 'USB Serial Port' for it such as COM6 or COM7 (it should appear in Device Manager under 'Ports (COM & LPT)'. If you take a look at the Properties of that port, it will list the driver provider as 'FTDI' with a driver date of 2011-03-18, version 2.8.14.0. This driver is included as part of the base Win7 installation, which is why no special user action is needed.

If you have these ports appearing in Device Manager but the Single still won't work, try removing the 'USB Serial Port' entries in Device Manager, unplugging the Single, rebooting, and plugging in the Single again. Windows should then attempt to re-install the correct drivers.

BTC: 1DJVUnLuPA2bERTkyeir8bKn1eSoRCrYvx
NMC: NFcfHSBBnq622pAr1Xoh9KtnBPA5CUn6id
allten
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447



View Profile
April 18, 2012, 04:07:42 AM
 #5

@Epoch. Thanks for the reply.

After posting, I decided to wait for my Windows 7 64 bit Machine to be repaired.
I got it up and running last night and now there's a new problem. The device drivers
for the bitforce single will not install. It worked fine on my windows xp 32 bit machine.

I disabled the driver signing and even installed a driver the forces any peripheral to act as a USB port, but nothing worked. Anyone else have a similar issue? How was it solved?

Thanks.
What device drivers do you mean? You don't need any special drivers for the Singles; Win7 has all the necessary drivers for it built-in.

The Single should automatically be recognized by the Win7/64 machine without the user having to install anything special. Once you plug in the USB cable, Windows will ('should') automatically assign a 'USB Serial Port' for it such as COM6 or COM7 (it should appear in Device Manager under 'Ports (COM & LPT)'. If you take a look at the Properties of that port, it will list the driver provider as 'FTDI' with a driver date of 2011-03-18, version 2.8.14.0. This driver is included as part of the base Win7 installation, which is why no special user action is needed.

If you have these ports appearing in Device Manager but the Single still won't work, try removing the 'USB Serial Port' entries in Device Manager, unplugging the Single, rebooting, and plugging in the Single again. Windows should then attempt to re-install the correct drivers.

I'm unsure what the hangup was. I finally downloaded a list of updates that I've been putting off for a long time and that fixed the problem.
The drivers finally installed automatically without a hitch. Thank goodness because it was getting annoying.
In about 5 minutes I'll try it again. Is the BTC address still good that's part of your signature?
Epoch
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 917



View Profile
April 18, 2012, 04:09:58 AM
 #6

I'm unsure what the hangup was. I finally downloaded a list of updates that I've been putting off for a long time and that fixed the problem.
The drivers finally installed automatically without a hitch. Thank goodness because it was getting annoying.
In about 5 minutes I'll try it again. Is the BTC address still good that's part of your signature?

The address is good, but don't worry about sending me anything. Glad to help.

BTC: 1DJVUnLuPA2bERTkyeir8bKn1eSoRCrYvx
NMC: NFcfHSBBnq622pAr1Xoh9KtnBPA5CUn6id
allten
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447



View Profile
April 18, 2012, 04:23:27 AM
 #7

I'm unsure what the hangup was. I finally downloaded a list of updates that I've been putting off for a long time and that fixed the problem.
The drivers finally installed automatically without a hitch. Thank goodness because it was getting annoying.
In about 5 minutes I'll try it again. Is the BTC address still good that's part of your signature?

The address is good, but don't worry about sending me anything. Glad to help.

Thanks!

I tried running them with the following

cgminer -o mint.bitminter.com:8332 -u m?Huh_bt?Huh? -p Huh?0

It picks up the two video cards and starts mining, but doesn't do a thing with the BITFORCE single.
Did I miss anything?
Epoch
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 917



View Profile
April 18, 2012, 04:28:49 AM
 #8

I'm unsure what the hangup was. I finally downloaded a list of updates that I've been putting off for a long time and that fixed the problem.
The drivers finally installed automatically without a hitch. Thank goodness because it was getting annoying.
In about 5 minutes I'll try it again. Is the BTC address still good that's part of your signature?

The address is good, but don't worry about sending me anything. Glad to help.

Thanks!

I tried running them with the following

cgminer -o somewhere -u user -p pass

It picks up the two video cards and starts mining, but doesn't do a thing with the BITFORCE single.
Did I miss anything?

To tell cgminer about the Single, you need to add something like '-S COM6' to your command line (change COM6 to whatever COM port your Single is assigned to).

BTC: 1DJVUnLuPA2bERTkyeir8bKn1eSoRCrYvx
NMC: NFcfHSBBnq622pAr1Xoh9KtnBPA5CUn6id
allten
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447



View Profile
April 18, 2012, 04:48:15 AM
 #9

I'm unsure what the hangup was. I finally downloaded a list of updates that I've been putting off for a long time and that fixed the problem.
The drivers finally installed automatically without a hitch. Thank goodness because it was getting annoying.
In about 5 minutes I'll try it again. Is the BTC address still good that's part of your signature?

The address is good, but don't worry about sending me anything. Glad to help.

Thanks!

I tried running them with the following

cgminer -o mint.bitminter.com:8332 -u Huh??_?Huh? -p Huh??

It picks up the two video cards and starts mining, but doesn't do a thing with the BITFORCE single.
Did I miss anything?

To tell cgminer about the Single, you need to add something like '-S COM6' to your command line (change COM6 to whatever COM port your Single is assigned to).

Success! Thank you very much. I revealed more than i wanted to in that last post. If you would so kindly update it to remove my information, I would appreciate.
Thanks.
allten
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447



View Profile
April 18, 2012, 04:52:12 AM
 #10

I'm unsure what the hangup was. I finally downloaded a list of updates that I've been putting off for a long time and that fixed the problem.
The drivers finally installed automatically without a hitch. Thank goodness because it was getting annoying.
In about 5 minutes I'll try it again. Is the BTC address still good that's part of your signature?

The address is good, but don't worry about sending me anything. Glad to help.

1.5BTC sent. Thanks again. Please let me know if you do not receive it.
Epoch
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 917



View Profile
April 18, 2012, 05:06:02 AM
 #11

I'm unsure what the hangup was. I finally downloaded a list of updates that I've been putting off for a long time and that fixed the problem.
The drivers finally installed automatically without a hitch. Thank goodness because it was getting annoying.
In about 5 minutes I'll try it again. Is the BTC address still good that's part of your signature?
The address is good, but don't worry about sending me anything. Glad to help.
1.5BTC sent. Thanks again. Please let me know if you do not receive it.

Totally unnecessary, but much appreciated. Glad you got your Single mining! BFL really doesn't send much by way of instructions with their units. I also edited my post with your info ... good thing you pointed it out because I totally missed it!

BTC: 1DJVUnLuPA2bERTkyeir8bKn1eSoRCrYvx
NMC: NFcfHSBBnq622pAr1Xoh9KtnBPA5CUn6id
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!